Uzice 
na Internetu Uzice 
na Internetu

Broj 42 15, oktobar 2000. Godina V


Adresar Uzicana na Internetu Adresar Uzicana na Internetu
 
Fokus
  • KONSTITUISANA SKUPSTINA OPSTINE UZICE
  • OBELEZEN 9. OKTOBAR - DAN UZICKE OPSTINE
  • PRIMEDBE BAJINOBASTANSKOG DOS-a
  • Privreda
  • SMENE DIREKTORA ZBOG POLITIKE
  • TRZISNI BAROMETAR
  • HUMANITARNA POMOC IZ NEMACKE
  • Sport
  • NOVE IZGUBLJENE UTAKMICE UZICKIH DRUGOLIGASA
  • SRBO OBUCINA NOVI TRENER SLOBODE
  • NA STARTU ODBOJKASKOG PRVENSTVA
  • Dosije
  • OPLJACKANA BENZINSKA PUMPA
  • F o k u s


    KONSTITUISANA SKUPSTINA OPSTINE UZICE
    predsednik Skupstine opstine Uzice - Miroslav Martic
     potpredsednik Skupstine opstine Uzice  - Nada Novakovic
    predsednik Izvrsnog odbora - Slavko Lukic

    Na sednici koja je odrzana u cetvrtak, 12. oktobra, za novog predsednika Skupstine opstine Uzice izabran je Miroslav Martic, dosadasnji potpredsednik SO Uzice i potpredsednik Okruznog odbora Demokratske stranke. Za potpredsednika je izabrana Nada Novakovic, potpredsednik Opstinskog odbora Demokratske stranke Uzice, a funkciju predsednika Izvrsnog odbora obavljace Slavko Lukic, predsednik Opstinskog odbora Gradjanskog saveza Uzice.

    Drugi potpredsednik Skupstine opstine bice izabran na prvoj narednoj sednici, kao i sekretar SO Uzice. Verifikovani su mandati svih 67 novoizabranih odbornika Skupstine opstine.

    Konstitutivnoj sednici prisustvovali su narodni poslanici, predstavnici politickih partija i organizacija, Vojske Jugoslavije i predstavnici Otpora. Narodni poslanik i dosadasnji predsednik SO Uzice Mlan Nikitovic cestitao je novoizabranim funkcionerima, a Demokratskoj opoziciji Srbije fantasticnu izbornu pobedu. Nikitovic je istakao da ocekuje promene i na republickom nivou.

    Odbornicima i gostima obratili su se i narodni poslanici u Vecu gradjana Savezne skupstine, Slobodan Gavrilovic i Miroslav Filipovic. U ime Vojske Jugoslavije cestitke je uputio pukovnik Radomir Milovic, pomocnik komandanta Uzickog korpusa za informisanje. Cestitke su uputili i Vladan Nikolic (SPS), Petar Ristovic (SPO) i Desimir Dragojlovic, poverenik G 17 Plus u Uzicu.

    OBELEZEN 9. OKTOBAR - DAN UZICKE OPSTINE

    U ponedeljak je u svecanoj sali Skupstine opstine priredjen prijem povodom 9. oktobra - Dana opstine Uzice. Prisustvovali su odbornici ranijeg i novog saziva Skupstine opstine i predstavnici privrednog, politickog i javnog zivota, Crkve i Vojske Jugoslavije. Djordje Mijuskovic, potpredsednik Skupstine opstine, posebno je pozdravio atleticarku Oliveru Jevtic, ucesnicu Olimpijskih igara u Sidneju i njenog trenera Slavka Kuzmanovica

    - Slobodarski duh srpskog naroda potvrdjen je tokom citave njegove istorije, rekao je na pocetku pozdravne reci potpredsednik Djordje Mijuskovic, i pozvao prisutne da minutom cutanja odaju postu "svima koji su dali zivote za mir, za Srbiju, za Jugoslaviju".

    - Ovih dana opet je Uzice bilo na svojim ali i beogradskim ulicama - ne izneveravajuci svoju tradiciju. Izabran je novi predsednik Savezne republike Jugoslavije - dr Vojislav Kostunica, pod cijim rukovodstvom ocekujemo nove puteve razvoja. Nade postoje, obecanja za otvaranje vrata stizu skoro sa svih strana sveta i to nam uliva sigurnost da nas ocekuju bolja vremena. Cenjenim sugradjanima cestitam 9. oktobar - Dan opstine i zelim puno lepsih i srecnijih dana nasem Uzicu, koje od nas ocekuje da sa punom energijom, znanjem i novim nadahnucima obezbedimo uspeh stvaralastva, kulture, sporta, deciju radost i mirnu starost, rekao je pored ostalog u pozdravnoj reci Djordje Mijuskovic.

    PRIMEDBE BAJINOBASTANSKOG DOS-a

    Na konferenciji za novinare predstavnik bajinobastanskog DOS-a Boban Tomic ponovo je postavio pitanje vojnickih glasova na koje do sada nema odgovora iz opstinske i savezne izborne komisije. Ovo pitanje u Bajinoj Basti utoliko je vaznije sto je izborni rezultat veoma tesan jer je u vise izbornih jedinica razlika u glasovima jedna ili dva.

    Od 41 mesta u Skupstini opstine Bajina Basta koalicija SPS-JUL osvojila je 19 mandata, DOS 17, SPO 2, grupe gradjana 2, a SRS 1 mandat. Neizvesno je kako ce na konstitutivnoj sednici u ponedeljak biti izabrani opstinski funkcioneri.

    P r i v r e d a


    SMENE DIREKTORA ZBOG POLITIKE

    Posle izborne pobede DOS-a u nizu kolektiva u Srbiji gde su direktori bili zapazeni aktivisti ili funkcioneri SPS ili JUL-a, doslo je do formiranja Kriznih stabova koji su smenili direktore i preuzeli rukovodjenje preduzecima.

    Ta pojava nije izrazena u uzickom kraju, mada se ocekuje u narednom periodu da veliki broj direktora iz redova SPS i JUL-a ode sa svojih funkcija. Do sada su smene izvrsene u kosjerickoj Cementari gde Ratomir Munitlak nije vise direktor, kao ni Milisav Cutovic u Institutu Cigota na Zlatiboru.

    TRZISNI BAROMETAR

    Neizvesnost koju je donela predizborna aktivnost podigla je kurs marke na crnom trzistu i preko 40 dinara, a to su pratile i cene robe koje su obracunate po kursu od 33 do cak 44 dinara za jednu nemacku marku.

    Posle smirivanja situacije i vracanja crnog kursa na 33 - 35 dinara za marku, ocekivao se i pad cena. Medjutim, trgovci za sada cekaju zvanicne odluke o kursu dinara koji je u Crnoj Gori 36 dinara za marku, a u Srbiji se najavljuje kurs od 30 dinara za marku sto mnogi smatraju nerealno niskim. Jedino je zvanicno odredjena cena za litar ulja koje je do sada deljeno preko ovlascenih snabdevaca, a sada ga ima u trgovinama po novoj ceni od 52 dinara po litru.

    HUMANITARNA POMOC IZ NEMACKE

    Kolo srpskih sestara u Uzicu podelilo je humanitarnu pomoc najugrozenijim koja je stigla iz Nemacke od humanitarne organizacije Help. U ovom kontigentu bilo je oko 60.000 kompleta vesa, carapa i pidzama, a raspodeljena je u opstinama cacanskog i zlatiborskog kraja.

    S p o r t


    NOVE IZGUBLJENE UTAKMICE UZICKIH DRUGOLIGASA

    Sloboda i Zlatibor izgubili su utakmice 10. kola Prvenstva Druge savezne fudbalske lige. Sloboda je porazena u Lazarevcu od Kolubare sa 2:1, a Zlatibor je u Uzicu pretrpeo poraz od Jedinstva sa 0:1. Posle ovog kola Zlatibor je na 11. mestu, a Sloboda pretposlednja, sedamnaesta.

    SRBO OBUCINA NOVI TRENER SLOBODE

    Upravni odbor FK Sloboda Uzice izabrao je Srba Obucinu za novog sefa strucnog staba. On je do sada trenirao Omladinsku ekipu. Pomocnik mu je Blagoje Gojkovic, a omladince ce trenirati Ratko Jokic.

    NA STARTU ODBOJKASKOG PRVENSTVA

    Odbojkasice uzickog Jedinstva odigrale su tri utakmice u novoj prvenstvenoj sezoni. Pobedile su u Uzicu Luku Bar sa 3:0 i Postar iz Zrenjanina sa 3:1, a izgubile u Beogradu od Crvene Zvezde sa 3:1.

    D o s i j e


    OPLJACKANA BENZINSKA PUMPA

    U selu Cestobrodica kod Pozege, u nedelju, 8. oktobra, oko 2 casa, za sada nepoznato lice opljackalo je privatnu benzinsku pumpu "Pesak", vlasnika Milomira Jeremica. Maskirani muskarac upao je u prostorije na pumpi i preteci pistoljem od prodavca Milovana Vidakovica oteo 35 hiljada dinara.

    Pljackas je potom pokidao telefonski kabl i pobegao prema Kosjericu. Bezuspesan je bio pokusaj prodavca i jos dvojice vozaca cisterni, koji su meduvremenu naisli, da ga stignu.




    "UZICE NA INTERNETU" Elektronski casopis za Uzicane i o uzickom kraju;
    IZDAVAC: DataVoyage , Uzice;
    REDAKCIJA:
    Radenko Mutavdzic, Predrag Supurovic, Vladimir Sivcevic Volodja, Goran Postas, Aleksandar Bogicevic, Ivo Trifunovic; ADRESA: YU 31000 UZICE, Dimitrija Tucovica 44/84; TELEFONI: (+381 31) 531374, 511076;
    E-MAIL: office@uzice.datavoyage.com

    Casopis je besplatan i distribuira se preko Internet-a. Prijavljivanje za preuzimanje brojeva putem e-maila na subscribe@uzice.datavoyage.com . Odjavljivanje na mailto: unsubscribe@uzice.datavoyage.com.Svaki broj casopisa mozete pogledati i na
    web-u: https://www.uzice.net/uzice-na-internetu/.

    (c)2000 Copyright by DataVoyage. Sva prava zadrzana.
    Dalja distribucija dozvoljena uz obavezu navodjenja izvora.


    WEB Design:
    DataVoyage