• Трибина „Учитељство у Срба“

  У Читалишту Народне библиотеке у Ужицу биће одржана трибина „Учитељство у Срба – 245 година трајања“ на којој ће говорити проф. др Саша Марковић, декан Педагошког факултета у Сомбору. Трибина се одржава у среду, 6. децембра са почетком у 19 часова. (види цео чланак)

  Трибина „Учитељство у Срба“
 • Представљање књиге „Завичај Сретена Марића“

  У Народној библиотеци Ужице, у уторак, 5. децембра у 19 часова, биће представљена књига „Завичај Сретена Марића“ аутора Илије Мисаиловића. О књизи ће говорити Анђа Бјелић. Сретен Марић (1903-1992) je рођен у Субјелу код Косјерића. У Београду је дипломирао књижевност, а у Паризу је докторирао историју. Као гимназијски професор радио је у Београду, Скопљу и… (види цео чланак)

  Представљање књиге „Завичај Сретена Марића“
 • Златибор на сајму туризма у Новом Саду

  На 54. Међународном сајму туризма у Новом Саду своју понуду представља и Златибор. Посетиоци штанда Златибора могу се упознати са понудом за предстојећу зимску сезону и другим садржајима који их очекују током наредне године. Своју понуду представљају и бројни хотелијери и туристички посленици Златибора, цене и попусте током зимске сезоне и новитете који их очекују… (види цео чланак)

  Златибор на сајму туризма у Новом Саду
 • Сећање на хероје Кадињаче

  Одбор Владе Републике Србије за неговање традиција ослободилачких ратова Србије, Град Ужице и Народни музеј Ужице обележили су 82. годишњицу битке на Кадињачи. Након парастоса погинулим борцима који су служили свештеници ужичке цркве, положени су венци уз пратњу војног оркестра и чете почасне страже, а државни програм употпуњен је пригодним уметничким садржајем. „Наш дуг и… (види цео чланак)

  Сећање на хероје Кадињаче
 • Легенда блуза Норман Бејкер у Ужицу

  Британска блуз легенда, члан Куће славних блуза Норман Бејкер одржаће свој традиционални годишњи концерт у Градском културном центру Ужице, у среду 29. новембра, на коме ће промовисати актуелни студијски албум. Почетак концерта је у 21 час.   Норман Бејкер је предводник британске блуз сцене више од четири деценије. Веома цењен гитариста, певач, текстописац и продуцент,… (види цео чланак)

  Легенда блуза Норман Бејкер у Ужицу
 • Промоција романа „Три хлеба насушна“

  У Народној библиотеци у Ужицу, у среду, 29. новембра у 19 часова, биће представљен роман „Три хлеба насушна“ Славице Мастикосе. То је  прича о родитељском троуглу, који чине пожртвовани отац, рано преминула мајка и помајка пуна љубави. Ауторка покушава да разреши загонетку властитог живота. Јединствено књижевно дело, специфичног емотивног и интелектуалног импулса, засновано на аутентичном,… (види цео чланак)

  Промоција романа „Три хлеба насушна“
 • Изложба радова са Међународне колоније уметничке керамике Злакуса 2023

  Изложбе радова насталих на 27. Међународној колонији уметничке керамике Злакуса-Ужице отворена је у ужичкој Градској галерији у четвртак, 23. новембра. Уметничка колонија одржана је од 8. до 18. августа у Галерији „Рефлектор“ у бившој касарни у Крчагову, уз учешће 13 уметника, од којих је двоје било из Бугарске. На досадашњим колонијама радило је око 400… (види цео чланак)

  Изложба радова са Међународне колоније уметничке керамике Злакуса 2023
 • Радови на обнови споменичког комплекса на Кадињачи

  Народни музеј Ужице и Завод за заштиту споменика културе Краљево уз финансијску подршку Министарства за рад, борачка и социјална питања, завршавају прву фазу грађевинских радова на најугроженијем делу споменичких композиција Спомен-комплекса Кадињача. У току ове фазе замењене су приступне стазе и плоче у „Амфитеатру Ужичке републике“ а посебан акценат је стављен на плато око спомен… (види цео чланак)

  Радови на обнови споменичког комплекса на Кадињачи
 • „Први партизан“ свечано обележио 95 година рада и успеха

  „Први партизан“, водећа фабрика наменске индустрије и једна од најуспешнијих фирми у Србији, обележила је у новом погону у Даутовцу на Белој Земљи јубиларних 95. година рада и Дан предузећа, 22. новембар, посвећен сећању на 120 погинулих радника Партизанске фабрике оружја и муниције 1941. године у измештеном погону у трезору Народне банке, данашњем меморијалном простору… (види цео чланак)

  „Први партизан“ свечано обележио 95 година рада и успеха
 • Монодрама „Е, мој Тодоре” у Градском културном центру

  Монодрама „Е, мој Тодоре (дневник једног сељака)“, по роману Бојана Љубеновића „Србијо, Бог ти помого!“, биће изведена у петак, 17. новембра у клубу ГКЦ-а, с почетком у 20 часова. Гост промоције биће писац Бојан Љубеновић. Ово ће бити јубиларно 50. извођење овог комада. Тодор Трајковић је шумадијски сељак који једног дана одлучује да води дневник.… (види цео чланак)

  Монодрама „Е, мој Тодоре” у Градском културном центру
Панорама Ужица

Ужице.Нет

О Ужицу и ужичком крају