• Отворена изложбa посвећена Десанки Максимовић у КЦ Златибор

  Изложба Библиотеке града Београда „Памтићу све“, посвећена животу и стваралаштву песникиње Десанске Максимовић, отворена је у галерији Културног центра на Златибору. На изложби су представљени најважнији моменти из живота и рада Десанке Максимовић: детињство, младост, школовање, први песнички покушаји, прве објављене стихове, гостовања на свим значајним манифестацијама у тадашњој Југославији, разгледнице, писма. „Десанка је зрачила… (види цео чланак)

  Отворена изложбa посвећена Десанки Максимовић у КЦ Златибор
 • Изложба Милована Даговића Дага у Ужицу

  Изложбa под називом „Трагови идентитета“ аутора Милована Даговића Дага биће отворена у уторак, 14. новембра у 19 часова у холу Градског културног центра. Милован Даговић Даго је рођен у Ужицу 1954. године. У Сарајеву је завршио Уметничку школу, а дипломирао и магистрирао на Академији ликовних уметности, одсек Вајарство у класи проф. Алије Кучукалића. Члан је… (види цео чланак)

  Изложба Милована Даговића Дага у Ужицу
 • Радови на изградњи обилазнице око Ужица

  Интензивирани су радови на изградњи обилазнице око Ужица према пројекту и инструкцијама Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре. Радове вредне 30 милиона евра изводи кинеска компанија „Power construction corporation of China, Limited“, која је очистила терен, изградила све приступне путеве и почела постављање првих од укупно 44 шипа. Према документу који је израдио Институт за путеве… (види цео чланак)

  Радови на изградњи обилазнице око Ужица
 • Међународна конференција радио-аматера на Златибору

  На Златибору, у хотелу Палисад, је од 1. до 4. новембра одржана 26. генерална конференција Међународне радио-аматерске уније за регион 1 (IARU R1 ). У раду конференције је учествовало 120 представника из 31 државе чланице IARU са подручја Европе, Африке, Блиског истока и севера Азије. Домаћин овог догађаја је Савез радио-аматера Србије. Подовом овог догађаја… (види цео чланак)

  Међународна конференција радио-аматера на Златибору
 • Представа „Едип“ најбоља на 28. Југословенском позоришном фестивалу

  Једногласном одлуком стручног жирија и публике, представа “Едип” Југословенског драмског позоришта Београд проглашена је за најбољу на 28. Југословенском позоришном фестивалу, који је одржан у Ужицу од 1. до 7. новембра. Стручни жири радио је у саставу Миодраг Табачки, сценограф, костимограф и универзитетски професор – председник жирија и чланови: глумица Урша Раукар-Гамулин, културолог и књижевник… (види цео чланак)

  Представа „Едип“ најбоља на 28. Југословенском позоришном фестивалу
 • Изложба “Успомене и заборав” у Народном музеју Ужице

  У Народном музеју Ужице, у четвртак, 9. новембра у 19 сати, биће отворена изложба слика „Успомене и заборав“ аутора Теодоре и Анђеле Мицић, академских сликарки из Крагујевца. „Меморија, сећање и памћење су преокупирале уметнички рад сестара Мицић. Независно једна од друге баве се похрањеном меморијом, успоменама и заборављањем као природним процесом. Те успомене су људске… (види цео чланак)

  Изложба “Успомене и заборав” у Народном музеју Ужице
 • 28. Југословенски позоришни фестивал у Ужицу

  Народно позориште Ужице Среда, 1. новембар:  НАРОДНО ПОЗОРИШТЕ У БЕОГРАДУ ДЕЦА, по роману Милене Марковић, опера у 17 песама на музику Ирене Поповић Композиторка и редитељка Ирена Поповић Четвртак, 2. новембар:  ЈУГОСЛОВЕНСКО ДРАМСКО ПОЗОРИШТЕ  БЕОГРАД ЕДИП, Софокле, режија Вито Тауфер  Петак, 3. новембар:  ГРАДСКО ДРАМСКО КАЗАЛИШТЕ ГАВЕЛА ЗАГРЕБ НАШ РАЗРЕД, Tadeusz Slobodzianek, режија Јасмин Новљаковић… (види цео чланак)

  28. Југословенски позоришни фестивал у Ужицу
 • Пратећи програм Југословенског позоришног фестивала

  У оквиру пратећег програма Југословенског позоришног фестивала у Народној библиотеци биће одржане три књижевне вечери – 2, 3. и 6. новембра са почетком у 18 часова. У четвртак 2. новембра биће представљен први роман драмског писца Алмира Имширевића, под називом „Златни гелерˮ. О роману ће говорити професорка Ружица Марјановић и аутор. Следећег дана, 3. новембра,… (види цео чланак)

  Пратећи програм Југословенског позоришног фестивала
 • Душа фрулом прича

  У Градском културном центру Ужице у четвртак, 2. новембра у 19 часова биће одржано вече фруле под називом „Душа фрулом прича“. У програму учествују мајстори фруле, етно појци и други гости. Организатор манифестације је Музичко друштво „Српски златоуст“, под покровитељством града Ужица. Улаз је слободан. (види цео чланак)

  Душа фрулом прича
 • Ужичко издаваштво на Међународном сајму књига у Београду

  На 66. Међународном сајму књига у Београду, ужичко издаваштво биће представљено на заједничком штанду са 37 издавача и 92 наслова, у Хали 4 Београдског сајма од 21. до 29.октобра. Ужице на сајму представља 15 издавача са 29 књига, Ариље, Прибој и Сјеницу по један издавач са по једним насловом, Бајину Башту два издавача са 4… (види цео чланак)

  Ужичко издаваштво на Међународном сајму књига у Београду
Панорама Ужица