• Мала бесплатна библиотека у ужичком Малом парку

  У оквиру пројекта „Читање на отвореном” постављена је прва Мала бесплатна библиотека у Малом парку, у којој ће се вршити размена штампаних књига по принципу „узми књигу – остави књигу“. Намењена је Ужичанима и посетиоцима града. Пројекат „Читање на отвореном” реализују Удружење грађана Колектив Ужице и Народна библиотека Ужице, а суфинансира Град Ужице у оквиру… (види цео чланак)

  Мала бесплатна библиотека у ужичком Малом парку
 • Почела градња Музеја ћирилице у Бајиној Башти

  Почела је прва фаза радова на реконструкцији и промени намене објекта старе школе за потребе Музеја ћирилице у Бајиној Башти. Биће то јединствен објекат у региону чија намена ће бити додатно очување српског националног писма. Изградња Музеја ћирилице је прва фаза у оквиру планираног комплекса Дома ћирилице у Рачи. Визија пројекта је да на основу… (види цео чланак)

  Почела градња Музеја ћирилице у Бајиној Башти
 • Михољски сусрети села 23. септембра у Злакуси

  Трећи по реду Михољски сусрети села биће одржани 23. септембра у Злакуси, најављено је на конференцији за медије Града Ужице . Манифестација ће окупити представнике 23 сеоске месне заједнице у такмичарском, ревијалном и излагачком делу програма, уз учешће великог броја деце и младих. У такмичарском делу предвиђена су надметања у надвлачењу конопца, бацању камена у… (види цео чланак)

  Михољски сусрети села 23. септембра у Злакуси
 • Бела црква Каранска

  Завршни догађај „Жестивала 2023“ – ужичког фестивала природе и културног наслеђа, биће одржан код Беле цркве Каранске у селу Карану код Ужица, у понедељак, 28. августа од 18.30, тачније после вечерње службе у цркви. На програму је најпре приказивање филма „Бела црква Каранска“, а затим промоција репринт издања књиге Рада Познановића „Бела црква у Карану“,… (види цео чланак)

  Бела црква Каранска
 • Средњовековно благо западне Србије

  Промоција филма „Средњовековно благо западне Србије“ и панел-дискусија на тему  „Заштита и валоризација културног наслеђа“ испуниће програм седме вечери Међународног фестивала природе и културног наслеђа „Жестивал 2023“ у Ужицу. Од 2016. године ова манифестација има циљ да покаже све вредно што обележава тренутак града и уједно афирмише природу и културно наслеђе. Организатори ово настојање обједињују… (види цео чланак)

  Средњовековно благо западне Србије
 • ТЕСЛА НА ЂЕТИЊИ

  У оквиру 8. Међународног фестивала природе и културног наслеђа „Жестивал 2023“, током викенда биће приређено више догађаја. У суботу и недељу, 26. и 27. августа, од 9 до 17 часова одржава се традиционална манифестација ТЕСЛА НА ЂЕТИЊИ. У централи под Градом посетиоци ће моћи да посете ликовну колонију и изложбу слика, да присуствују демонстрацији „Теслиног… (види цео чланак)

  ТЕСЛА НА ЂЕТИЊИ
 • Боемско вече на „Жестивалу 2023“

  Боемско вече – вече музике, поезије, сећања на старо Ужице и знамените Ужичане! Уз Тамбурашки оркестар Северац. Петак, 25. август, башта Градског културног центра од 20.30 часова. Пето вече Међународног фестивала природе и културне баштине „Жестивал 2023“. (види цео чланак)

  Боемско вече на „Жестивалу 2023“
 • Програм 12. Међународног фестивала спортског филма на Златибору

  Међународни фестивал спортског филма одржаће се 12. пут на Златибору од 23. до 27. августа. У среду, 23. августа, на Краљевом тргу од 20.30 биће приказана три филма: „Како смо заволели баскет“ о спортским почецима Александра Саше Ђорђевића и филмовима „Богдан Богдановић“ и „Новак – неиспричана прича“. Свечано отварање фестивала је у четвртак 24. августа,… (види цео чланак)

  Програм 12. Међународног фестивала спортског филма на Златибору
 • Старо Ужице кроз одевање

  Изложба фотографија „Старо Ужице кроз одевање“ биће отворена у четвртак, 24. августа у 19 часова на Градском тргу. Фотографије су из колекције Милоша Познановића, који је недавно несрећно изгубио живот и није дочекао отварање изложбе у чију припрему је уложио много труда, а основу чини његова богата колекција старих фотографија Ужица и Ужичана. Изложба је… (види цео чланак)

  Старо Ужице кроз одевање
 • Концерт Браће Теофиловић у Ужицу

  У оквиру 8. Међународног фестивала природе и културног наслеђа – Жестивал 2023, у среду, 23. августа, у 20 часова Браћа Теофиловић приређују концерт на Платоу централе „Под градом“. Браћа близанци, Радиша и Ратко Теофиловић (Чачак, 24. март 1966), певачи су традиционалне музике из Србије. Музичку каријеру почели су као чланови певачког хора „Стеван Мокрањац” у… (види цео чланак)

  Концерт Браће Теофиловић у Ужицу
Панорама Ужица