• Нова изложба у галерији Рефлектор

  „Добро је да се видимо – облик и покрет”, назив је изложбе која ће у суботу 23. септембра бити отворена у Галерији Рефлектор у Крчагову (зграда бивше касарне) у 19 часова. Своје радове приказаће Игор Бошњак, Ненад Малешевић, Миодраг Манојловић, Младен Миљановић и Бранислав Шарчевић. Од 17 часова биће представљена књига „Лекције о дизајну“ (издање… (види цео чланак)

  Нова изложба у галерији Рефлектор
 • Нови пројекат сарадње градова Ужице и Тузла

  У Ужицу је одржана почетна конференција пројекта прекограничне сарадње „Нови локалитети за боравак на отвореном у сврху унапређења квалитета туристичког производа” који ће се реализовати у оквиру пројекта Open Air Everywhere уз подршку Европске уније. Нови пројекат који се покреће вредан је готово 400.000 евра и допринеће у великој мери даљем развоју туризма и унапређењу… (види цео чланак)

  Нови пројекат сарадње градова Ужице и Тузла
 • Фестивал „Дани Данила Лазовића“ у Прибоју

  Фестивал „Дани Данила Лазовића“, ове године под слоганом „Наших десет година“ који асоцира на десетогодишњи јубилеј ове манифестације, одржава се од 18. до 23. септембра у Прибоју, у Дому културе „Пиво Караматијевић“ и Завичајном музеју.   Посвећен је успомени на познатог филмског, позоришног и телевизијског глумца Данила Лазовића (Бродарево, 1951 – Београд, 2006), који је… (види цео чланак)

  Фестивал „Дани Данила Лазовића“ у Прибоју
 • Фестивал фантастике у Ужицу од 18. до 23. септембра

  „Фантаст фест Ужице”, нови градски фестивал, биће одржан од 18. до 23. септембра. Фестивал се организује у сусрет 2024. години у којој ће Ужице понети титулу Престонице културе Србије, а сви планирани програми биће реализовани у Градском културном центру и Народној библиотеци Ужице, најавили су организатори. ПРОГРАМ ФЕСТИВАЛА Понедељак, 18.9. 18 часова, Градски културни центар… (види цео чланак)

  Фестивал фантастике у Ужицу од 18. до 23. септембра
 • “Одзиви Пауну” у Рибашевини

  Народна библиотека Ужице организује 45. књижевну манифестацију „Одзиви Пауну“ у суботу, 16. септембра у 13 сати, испред цркве Светог Василија Острошког у Рибашевини. Превоз је организован, а полазак је у 12 часова у улици изнад Народне библиотеке Ужице. (види цео чланак)

  “Одзиви Пауну” у Рибашевини
 • Југословенски позоришни фестивал у Ужицу од 1. до 7. новембра

  Народно позориште Ужице најавило је одржавање 28. Југословенског позоришног фестивала „Без превода“ од 1. до 7. новембра 2023. године. На програму ће бити седам такмичарских представа. Продаја карата почиње 13. септембра по цени од 11.000 динара (за све представе – партер средина) и 9.000 динара (за све представе – партер стране и балкон). Комплет карата… (види цео чланак)

  Југословенски позоришни фестивал у Ужицу од 1. до 7. новембра
 • Одбојкашки „Турнир шампиона“ у ужичкој хали Велики парк

  Одбојкашки клуб „Јединство“ организатор је и домаћин трећег по реду „Турнира шапиона”, који се игра до недеље 10. септембра у хали Велики парк. Покровитељ турнира је град Ужице. На турниру учествују одбојкашице „Јединства“, „Црвене звезде“, „Тент“-а из Обреновца и Уба, најављено је на конференцији за медије Града Ужица . Турнир ове године има и хуманитарни… (види цео чланак)

  Одбојкашки „Турнир шампиона“ у ужичкој хали Велики парк
 • „Трофеј Радомир Антић” у Ужицу 9. и 10. септембра

  Трећи по реду Међународни дечији фудбалски фестивал „Трофеј Радомир Антић”, у част и сећање на прослављеног фудбалера и тренера, Ужичанина Радомира Антића, биће одржан у Ужицу у суботу и недељу, 9. и 10. септембра, најављено је на конференцији за новинаре Града Ужица. Очекује се учешће око 1200 младих фудбалера из 100 екипа из Србије, Босне… (види цео чланак)

  „Трофеј Радомир Антић” у Ужицу 9. и 10. септембра
 • Београдска филхармонија 8. септембра у Пожеги

  Концерт Београдске филхармоније биће одржан на Тргу слободе у центру Пожеге у петак, 8. септембра. Концерт врхунских београдских уметника, под диригентском палицом Александра Којића, почиње у 20 часова. На програму су увертире из опера Кармен и Фигарова женидба, музика из Крцка Орашчића, заносни валцери и игре Штрауса, Брамса и Дворжака, и друга популарна дела класичне… (види цео чланак)

  Београдска филхармонија 8. септембра у Пожеги
 • Представе у ужичком позоришту у септембру

  Среда 6. септембар у 18:00 ТРТИЦА РАЈСКЕ ПТИЦЕ Бранко Димитријевић Никола Завишић Велика сцена УЖИЦЕ Уторак 12. септембар у 20:00 Р.У.Р. РОСУМОВИ УНИВЕРЗАЛНИ РОБОТИ Карел Чапек Адаптација и режија: Драгана Варагић Велика сцена УЖИЦЕ Четвртак 14. септембар у 20:00 МЕСЕЦ (ДАНА) НА СЕЛУ И.Тургењев Милан Нешковић Велика сцена УЖИЦЕ Уторак 19. септембар у 20:00 ПЕРПЛЕКС… (види цео чланак)

  Представе у ужичком позоришту у септембру
Панорама Ужица