• Фестивал „Залет“ у Галерији Ковачевић на Боровој Глави

  Три фестивалска уметничка дана на Боровој Глави на Златибору, од петка до недеље (28-30. јул) биће испуњени сликањем, вајањем, радионицама, филмом, музиком… Манифестација „Залет“ уноси још више уметности на Златибор, настављајући мисију оснивача Галерије, сликара Божа Ковачевића (1934-2010), који је овај „уметнички град“ на скоро хиљаду квадратих метара подигао 1981. године као свој животни и… (види цео чланак)

  Фестивал „Залет“ у Галерији Ковачевић на Боровој Глави
 • „Чобански дани“ на косјерићком Граду

  „Чобански дани“ су традиционална културно-туристичка манифестација, која се сваке године крајем јула одржава на брду Град у Косјерићу у организацији Туристичке организације. Чува и негује народну традицију и обичаје српског села у овим крајевима и изворно народно стваралаштво. Овогодишњи „Чобански дани“ почињу у петак, 28. јула, рок концертом групе „Стршљени“ у 21 сат. У суботу… (види цео чланак)

  „Чобански дани“ на косјерићком Граду
 • “Чиготино културно лето” на Златибору

  Културно лето у „Чиготи“ почело је причом о несвакидашњем путовању. Представљена је књига Сање Домазет „На кафи код Шекспира“ награђена признањем „Љубомир П. Ненадовић“ за најбољу путописну књигу на српском језику 2022. године. Видевши и сазнавши оно што другима промиче Сања Домазет посетиоце је упознала са магичним кућама у којима су се рађали, бивали, умирали… (види цео чланак)

  “Чиготино културно лето” на Златибору
 • „Златарфест“ – промоција нововарошког краја

  Од четвртка до недеље (27-30. јул) траје „Златарфест“, манифестација установљена пре десет година у циљу промоције туристичких и привредних потенцијала нововарошког краја. Централни догађај је „Златарска регата“ која креће у суботу, 29. јула у 10 сати, од Визиторског центра у Кокином Броду. Пријава за пловидбу Златарским језером је у току, а цена котизације по пловилу… (види цео чланак)

  „Златарфест“ – промоција нововарошког краја
 • Одржан јубиларни 50. Сабор трубача на Златибору

  Свечаним дефилеом дувачких оркестара кроз центар Златибора синоћ је почео 50. јубиларни Сабор трубача и смотра народног стваралаштва. На сцени Краљевог трга одржано је такмичење које је уједно и квалификационо за овогодишњи Сабор трубача у Гучи 13. августа. У такмичарском делу наступили су оркестар “Браће Илић”, оркестар “Марка Трнавца”, оркестар “Мирослава Ђунисијевића”, оркестар “Марка Глигоријевића”,… (види цео чланак)

  Одржан јубиларни 50. Сабор трубача на Златибору
 • Археолошки парк у Стапарској бањи почиње са радом 21. јула

  Археолошки парк на отвореном „СтаПАРК“ у Стапарској бањи почиње са радом у петак, 21. јула у 11 часова, обавестила је Туристичка организација Ужице. Биће отворен за посете петком, суботом и недељом, од 11 до 18 часова. Посетиоци ће имати прилику да, уз стручно вођење, обиђу поставку у изложбеном делу насеља. Обилазак подразумева причање приче о… (види цео чланак)

  Археолошки парк у Стапарској бањи почиње са радом 21. јула
 • Почиње Дринска регата у Бајиној Башти, спуст у суботу

  Овогодишња манифестација „Дринска регата“ у Бајиној Башти почиње данас изложбом на главном шеталишту у центру града и разноврсном понудом сувенира, меда, ракије и домаћих производа. Увече, на градском тргу, најмлађи ће уживати у програму припремљеном за њих. Најатрактивнији дан биће субота, 23. јул, када у 11 часова крене спуст разним пловилима низ Дрину. У суботу… (види цео чланак)

  Почиње Дринска регата у Бајиној Башти, спуст у суботу
 • Ужичанин Александар Алексић победник „Скокова са вишеградске ћурпије“

  Победник 14. манифестације „Скокови са вишеградске ћуприје“ је Александар Алексић из Ужица. Другопласирани је Раде Шћепановић из Колашина, а на трећем месту је Евалд Крнић из Тузле. Скокови у реку Дрину са старог моста Мехмед-паше Соколовића привукли су овог лета такмичаре из Босне и Херцеговине, Србије и Црне Горе и бројне посматраче атрактивних летова ових… (види цео чланак)

  Ужичанин Александар Алексић победник „Скокова са вишеградске ћурпије“
 • Програм „Златиборског културног лета“ од 17. до 23. јула

  Златибор је у години јубилеја – обележавања 130 година организованог туризма, обогатио традиционалну манифестацију „Златиборско културно лето“ бројним концертима, културним догађајима и традиционалним манифестацијама. Највише културних догађаја одржава се на летњој позорници Краљевог трга, уз сву чаролију нове мултифункционалне фонтане на језеру. Највећи број посетилаца привлаче концерти звезда естраде, затим наступи фолклорних друштава, представе за… (види цео чланак)

  Програм „Златиборског културног лета“ од 17. до 23. јула
 • Виолиниста Немања Радуловић отвара АРЛЕММ у Ариљу 15. јула

  Манифестација почиње у суботу, 15. јула, традиционалним концертом у 20.30 часова на коме ће наступити виолиниста Немања Радуловић и камерни оркестар „Double sens“. АРЛЕММ (Ариљске летње музичке манифестације) је културно-едукативна манифестација која се одржава у Ариљу од 15. до 30. јула. Окупља најеминентније уметнике, професоре и предаваче из различитих уметничких поља: класичне, духовне, традиционалне, џез… (види цео чланак)

  Виолиниста Немања Радуловић отвара АРЛЕММ у Ариљу 15. јула
Панорама Ужица