• Неолитско насеље „СтаПарк” отворено за посетиоце

  Неолитско насеље ”СтаПарк” отворено је за посетиоце петком, суботом и недељом у времену од 11 до 18 часова, обавестила је Туристичка организација Ужице. До „СтаПарка“ и Стапарске бање долази се туристичким возићем који саобраћа кроз кањон реке Ђетиње. Поласци са Градске плаже у Ужицу су у терминима: 10:00, 11:00, 13:00, 14:00, 16:00 и 17:00 часова.… (види цео чланак)

  Неолитско насеље „СтаПарк” отворено за посетиоце
 • Драган Радивојевић из Севојна власник најлепшег дворишта

  Драган Радивојевић из Севојна власник је најлепшег приватног дворишта на територији града Ужица. Одлуку је донела Комисија за спровођење наградног Конкурса за избор најлепшег дворишта на територији Града Ужица за 2023. годину. Конкурс је расписан и ове године у три категорије, а стручна комисија обишла је 17 пријављених домаћинстава и на основу утврђених критеријума извршила… (види цео чланак)

  Драган Радивојевић из Севојна власник најлепшег дворишта
 • Отворена 27. Међународна колонија уметничке керамике Злакуса – Ужице

  У Галерији „Рефлектор“ у Крчагову отворена је 27. Међународна колонија уметничке керамике Злакуса – Ужице. На свечаном отварању градоначелница Ужица др Јелена Раковић Радивојевић истакла је „да то што је колонија 27. по реду довољно говори о њеном трајању и квалитету, али и упорности наше уметнице Софије Бунарџић да у најразличитијим околностима, готово три деценије… (види цео чланак)

  Отворена 27. Међународна колонија уметничке керамике Злакуса – Ужице
 • Вече са глумцем Небојшом Миловановићем

  Глумац Небојша Миловановић биће гост уметничке вечери у оквиру културног програма Специјалне болнице „Чигота“ на Златибору у петак, 11. августа у 20.30 часова.   Небојша Миловановић говориће поезију великих српских песника. Избор ће бити по његовом укусу и осећају препознавања поезије, коју користи и као инспирацију на путевима на којима открива песнике и на путевима… (види цео чланак)

  Вече са глумцем Небојшом Миловановићем
 • Изложба “Васко Попа – Далеко у нама” на Златибору

  Изложба “Васко Попа – Далеко у нама” биће отворена у галерији Специјалне болнице „Чигота“ на Златибору у четвртак, 10. августа у 20.30 часова. Васко Попа (1922-1991) био је песник, преводилац и академик. Његова прва збирка песама „Кора“, објављена 1953. године, сматра се почетком српске послератне модерне поезије и оставила је велики утицај на млађе нараштаје… (види цео чланак)

  Изложба “Васко Попа – Далеко у нама” на Златибору
 • 27. Међународна колонија уметничке керамике „Злакуса“ Ужице

  Међународна колонија уметничке керамике „Злакуса“ у Ужицу, 27. по реду, биће одржана од 8. до 18. августа у Галерији „Рефлектор“ у бившој касарни у Крчагову. Свечано отварање Колоније је у среду, 9. августа у 13 часова. На овогодишњој колонији уметничке керамике учествује 9 уметника, од којих двоје из Бугарске. Гост колоније је Деса Ћазић Кален… (види цео чланак)

  27. Међународна колонија уметничке керамике „Злакуса“ Ужице
 • Ерски кабаре на Голд гондоли на Рибничком језеру

  „Летњи улични ерски кабаре“ је манифестација коју библиотека „Љубиша Р. Ђенић“ из Чајетине организује од 2008. године и део је културних збивања и туристичке понуде Златибора. У организацију догађаја укључени су и Туристичка организација Златибор и ЈП „Голд гондола Златибор“. Следеће издање ерског кабареа је у недељу, 6. августа на међустаници Голд гондоле на Рибничком… (види цео чланак)

  Ерски кабаре на Голд гондоли на Рибничком језеру
 • “Златни звуци” у хотелу Палисад на Златибору

  „Са моје леве стране гледам у чувену Шумановићеву ‘Санте на Сени’, на зиду преко пута поглед ми мами Лубардин портрет, уз који се даље нижу дела Уроша Предића, Зоре Петровић, Миће Поповића… Уживам у укусу свог омиљеног вина, док овај простор испуњавају ноте Шумана, Моцарта, Баха, Чајковског, Белинија, Пучинија… Не, нисам у некој светској метрополи,… (види цео чланак)

  “Златни звуци” у хотелу Палисад на Златибору
 • У ужичком биоскопу: Опенхајмер и Барби

  Прави хитови у биоскопима ових дана су филм о физичару Роберту Опенхајмеру и први играни филм о Барби, популарној лутки коју производи Mattel. Ако сте пропустили ове филмове можете их погледати до 9. августа у ужичком АРТ биоскопу. Филм “Барби” пуни салу ужичког кина. То је америчка фантастична комедија из ове године у режији Грете… (види цео чланак)

  У ужичком биоскопу: Опенхајмер и Барби
 • Мостови Балкана у Пријепољу

  Међународна смотра народног изворног стваралаштва Мостови Балкана почиње у уторак, 1. августа, у 20.30 часова, вечерњим концертом учесника из земаља окружења (Србија, Црна Гора, Босна и Херцеговина, Македонија, Албанија) на платоу Дома културе у Пријепољу. У среду од 14 часова је свечани дефиле кроз град, а од 16 часова и централни програм манифестације Мостови Балкана… (види цео чланак)

  Мостови Балкана у Пријепољу
Панорама Ужица