• Изложба “Предели Милуна Видића” у Ужицу

  У оквиру Програма обележавања Дана града у Градском културном центру отворена је изложба под називом “Предели Милуна Видића”. Градски културни центар издаје и књигу „Предели Милуна Видића“, аутора Милоша Јевтића из едиције “Одговори”, која обухвата интервју са уметником у емисији „Гост другог програма“ на Радио Београду. Милун Видић је рођен 9. марта 1939. године у… (види цео чланак)

  Изложба “Предели Милуна Видића” у Ужицу
 • Књижевно вече професора др Јелене Панић Мараш и др Предрага Петровића

  У оквиру прославе Дана града Ужица, у петак 6. октобра у 19 часова у Народној библиотеци Ужице биће одржано књижевно вече ужичких професора са Београдског универзитета, проф. др Јелене Панић Мараш и проф др. Предрага Петровића. О књигама ће говорити проф. др Гојко Тешић, проф. др Љиљана Костић, публициста Зоран Јеремић и аутори. (види цео чланак)

  Књижевно вече професора др Јелене Панић Мараш и др Предрага Петровића
 • Обележавање 75 година Историјског архива Ужице

  У оквиру обележавања јубиларних 75 година постојања Историјски архив Ужице приредиће више догађаја. У четвртак, 5. октобра у 18 часова у Свечаној сали Градске куће биће представљена монографија „Коло српских сестара Ужице – мисија доброте 1921-2022“ аутора Слободанке Мире Станковић-Ћирковић. У понедељак, 9. октобра у 13 часова у Историјском архиву свечано ће бити отворена изложба… (види цео чланак)

  Обележавање 75 година Историјског архива Ужице
 • 29. Дани Раче украј Дрине

  У Бајиној Башти од 5. до 8. октобра одржава се традиционална манифестација „Дани Раче украј Дрине“. Ово ће бити 29. издање угледне манифестације која је почела 1995. године у организацији Фондације „Рачанска баштина”, са циљем даљег изучавања културно-историјског значаја манастира Рача и мисије рачанских монаха на преписивачкој делатности, коју су започели у манастиру и његовим… (види цео чланак)

  29. Дани Раче украј Дрине
 • Додељена годишња признања поводом Дана града Ужица

  Поводом Дана града Ужица – 9. октобра традиционално се додељују годишње награде за допринос развоју Ужица и изузетне резултате у раду. Ове године додељено је пет повеља, девет плакета и десет награда. Повеље града које се додељују за доприносе укупном развоју Ужица, добили су Удружење Ужичана у Београду, Добровољно ватрогасно друштво, Драгиша Милосављевић, историчар уметности,… (види цео чланак)

  Додељена годишња признања поводом Дана града Ужица
 • Додела Награде “Милутин Ускоковић”

  Свечана додела Награде “Милутин Ускоковић” за 2022. годину биће одржана у петак, 29. септембра у 19 часова, у Народној библиотеци Ужице. Учествују награђени аутори: Бранка Селаковић, Тихомир Стевановић и Павле Зељић, као и чланови жирија проф. др Гојко Тешић и проф. др Љиљана Костић. (види цео чланак)

  Додела Награде “Милутин Ускоковић”
 • Обележавање 9. октобра – Дана града Ужице

  Град Ужице најављује бројне догађаје поводом обележавања Дана града – 9. октобра. Градске установе културе и спорта потрудиле су се да традиционалним манифестацијама, изложбама, књижевним вечерима, позоришним представама и посебним догађајима овим поводом, обогате Програм који ће трајати до 11. октобра. ПРОГРАМ ОБЕЛЕЖАВАЊА ДАНА ГРАДА – 9. ОКТОБАР (1329-2023) Субота, 23.септембар  11,00 –  Кампања „Дај… (види цео чланак)

  Обележавање 9. октобра – Дана града Ужице
 • Обележена 82. годишњица ослобођења Ужица

  У организацији Градског одбора СУБНОР-а и града Ужица на Партизанском гробљу Доварје обележен је 24. септембар, дан када је 1941. године у ратом окупираној Европи створена једина слободна територија – Ужичка република. Полагањем венаца бројне делегације одале су почаст херојима и свим страдалима током народоослободилачке борбе у Другом светском рату. У име града Ужица венац… (види цео чланак)

  Обележена 82. годишњица ослобођења Ужица
 • Михољски сусрети села у Злакуси

  Село Злакуса код Ужица домаћин је трећих по реду „Михољских сусрета села“ који се одржавају у суботу 23. септембра. Свечано отварање је у 10 часова. На такмичењу учествују представници 23 сеоске месне заједнице. У првом делу манифестације представници села надметаће се у надвлачењу конопца, бацању камена у даљ, шаху, фудбалу и стоном тенису. У другом,… (види цео чланак)

  Михољски сусрети села у Злакуси
Панорама Ужица

Ужице.Нет

О Ужицу и ужичком крају