• Обележавање 9. октобра – Дана града Ужице

  Град Ужице најављује бројне догађаје поводом обележавања Дана града – 9. октобра. Градске установе културе и спорта потрудиле су се да традиционалним манифестацијама, изложбама, књижевним вечерима, позоришним представама и посебним догађајима овим поводом, обогате Програм који ће трајати до 11. октобра. ПРОГРАМ ОБЕЛЕЖАВАЊА ДАНА ГРАДА – 9. ОКТОБАР (1329-2023) Субота, 23.септембар  11,00 –  Кампања „Дај… (види цео чланак)

  Обележавање 9. октобра – Дана града Ужице
 • Обележена 82. годишњица ослобођења Ужица

  У организацији Градског одбора СУБНОР-а и града Ужица на Партизанском гробљу Доварје обележен је 24. септембар, дан када је 1941. године у ратом окупираној Европи створена једина слободна територија – Ужичка република. Полагањем венаца бројне делегације одале су почаст херојима и свим страдалима током народоослободилачке борбе у Другом светском рату. У име града Ужица венац… (види цео чланак)

  Обележена 82. годишњица ослобођења Ужица
 • Михољски сусрети села у Злакуси

  Село Злакуса код Ужица домаћин је трећих по реду „Михољских сусрета села“ који се одржавају у суботу 23. септембра. Свечано отварање је у 10 часова. На такмичењу учествују представници 23 сеоске месне заједнице. У првом делу манифестације представници села надметаће се у надвлачењу конопца, бацању камена у даљ, шаху, фудбалу и стоном тенису. У другом,… (види цео чланак)

  Михољски сусрети села у Злакуси
 • Нова изложба у галерији Рефлектор

  „Добро је да се видимо – облик и покрет”, назив је изложбе која ће у суботу 23. септембра бити отворена у Галерији Рефлектор у Крчагову (зграда бивше касарне) у 19 часова. Своје радове приказаће Игор Бошњак, Ненад Малешевић, Миодраг Манојловић, Младен Миљановић и Бранислав Шарчевић. Од 17 часова биће представљена књига „Лекције о дизајну“ (издање… (види цео чланак)

  Нова изложба у галерији Рефлектор
 • Нови пројекат сарадње градова Ужице и Тузла

  У Ужицу је одржана почетна конференција пројекта прекограничне сарадње „Нови локалитети за боравак на отвореном у сврху унапређења квалитета туристичког производа” који ће се реализовати у оквиру пројекта Open Air Everywhere уз подршку Европске уније. Нови пројекат који се покреће вредан је готово 400.000 евра и допринеће у великој мери даљем развоју туризма и унапређењу… (види цео чланак)

  Нови пројекат сарадње градова Ужице и Тузла
 • Фестивал „Дани Данила Лазовића“ у Прибоју

  Фестивал „Дани Данила Лазовића“, ове године под слоганом „Наших десет година“ који асоцира на десетогодишњи јубилеј ове манифестације, одржава се од 18. до 23. септембра у Прибоју, у Дому културе „Пиво Караматијевић“ и Завичајном музеју.   Посвећен је успомени на познатог филмског, позоришног и телевизијског глумца Данила Лазовића (Бродарево, 1951 – Београд, 2006), који је… (види цео чланак)

  Фестивал „Дани Данила Лазовића“ у Прибоју
 • Фестивал фантастике у Ужицу од 18. до 23. септембра

  „Фантаст фест Ужице”, нови градски фестивал, биће одржан од 18. до 23. септембра. Фестивал се организује у сусрет 2024. години у којој ће Ужице понети титулу Престонице културе Србије, а сви планирани програми биће реализовани у Градском културном центру и Народној библиотеци Ужице, најавили су организатори. ПРОГРАМ ФЕСТИВАЛА Понедељак, 18.9. 18 часова, Градски културни центар… (види цео чланак)

  Фестивал фантастике у Ужицу од 18. до 23. септембра
 • “Одзиви Пауну” у Рибашевини

  Народна библиотека Ужице организује 45. књижевну манифестацију „Одзиви Пауну“ у суботу, 16. септембра у 13 сати, испред цркве Светог Василија Острошког у Рибашевини. Превоз је организован, а полазак је у 12 часова у улици изнад Народне библиотеке Ужице. (види цео чланак)

  “Одзиви Пауну” у Рибашевини
 • Југословенски позоришни фестивал у Ужицу од 1. до 7. новембра

  Народно позориште Ужице најавило је одржавање 28. Југословенског позоришног фестивала „Без превода“ од 1. до 7. новембра 2023. године. На програму ће бити седам такмичарских представа. Продаја карата почиње 13. септембра по цени од 11.000 динара (за све представе – партер средина) и 9.000 динара (за све представе – партер стране и балкон). Комплет карата… (види цео чланак)

  Југословенски позоришни фестивал у Ужицу од 1. до 7. новембра
 • Одбојкашки „Турнир шампиона“ у ужичкој хали Велики парк

  Одбојкашки клуб „Јединство“ организатор је и домаћин трећег по реду „Турнира шапиона”, који се игра до недеље 10. септембра у хали Велики парк. Покровитељ турнира је град Ужице. На турниру учествују одбојкашице „Јединства“, „Црвене звезде“, „Тент“-а из Обреновца и Уба, најављено је на конференцији за медије Града Ужица . Турнир ове године има и хуманитарни… (види цео чланак)

  Одбојкашки „Турнир шампиона“ у ужичкој хали Велики парк
Панорама Ужица

Ужице.Нет

О Ужицу и ужичком крају