• Обележена 82. годишњица ослобођења Ужица

  У организацији Градског одбора СУБНОР-а и града Ужица на Партизанском гробљу Доварје обележен је 24. септембар, дан када је 1941. године у ратом окупираној Европи створена једина слободна територија – Ужичка република. Полагањем венаца бројне делегације одале су почаст херојима и свим страдалима током народоослободилачке борбе у Другом светском рату. У име града Ужица венац… (види цео чланак)

  Обележена 82. годишњица ослобођења Ужица
 • Михољски сусрети села у Злакуси

  Село Злакуса код Ужица домаћин је трећих по реду „Михољских сусрета села“ који се одржавају у суботу 23. септембра. Свечано отварање је у 10 часова. На такмичењу учествују представници 23 сеоске месне заједнице. У првом делу манифестације представници села надметаће се у надвлачењу конопца, бацању камена у даљ, шаху, фудбалу и стоном тенису. У другом,… (види цео чланак)

  Михољски сусрети села у Злакуси
 • Старо Ужице кроз одевање

  Изложба фотографија „Старо Ужице кроз одевање“ биће отворена у четвртак, 24. августа у 19 часова на Градском тргу. Фотографије су из колекције Милоша Познановића, који је недавно несрећно изгубио живот и није дочекао отварање изложбе у чију припрему је уложио много труда, а основу чини његова богата колекција старих фотографија Ужица и Ужичана. Изложба је… (види цео чланак)

  Старо Ужице кроз одевање
 • Дечији фестивал „Лицидерско срце” од 15. до 19. августа

  Под слоганом „Загрли традицију – осети срце” у уторак, 15. августа свечано ће бити отворен  јубиларни 15. међународни дечији фестивал фолклора “Лицидерско срце”. У знаку броја 15 биће и број земаља учесница – Бугарска, Грузија, Грчка, Египат, Канада, Кина, Мексико, Монголија, Словачка, Пољска, Турска, Хрватска, Црна Гора, Република Српска и Србија. Ужице, Златибор и Вишеград… (види цео чланак)

  Дечији фестивал „Лицидерско срце” од 15. до 19. августа
 • Михољски сусрети села ове године у Злакуси

  Трећи по реду „Михољски сусрети села“ ове године биће организовани широм Србије и трајаће током лета и јесени све до 1. децембра. Програмом Министарства за бригу о селу обухваћено је 95 локалних самоуправа које су средства у износу до 500 хиљада динара добиле по Јавном конкурсу за организовање ове манифестације. Календар манифестација са местом одржавања… (види цео чланак)

  Михољски сусрети села ове године у Злакуси
 • Ужице, Рашка и Осечина награђени за посвећеност унапређењу квалитета ваздуха

  УНИЦЕФ у Србији и Стална конференција градова и општина (СКГО) уз подршку Владе Норвешке, на завршном скупу пројекта „Школе за бољи квалитет ваздуха” који је одржан у Ботаничкој башти у Београду, наградили су град Ужице и општине Рашку и Осечину за највећи напредак у 2023. години у предузимању акција за смањење загађења ваздуха, уз сарадњу… (види цео чланак)

  Ужице, Рашка и Осечина награђени за посвећеност унапређењу квалитета ваздуха
 • Мото скуп у Ужицу

  У организацији Мото клуба Ужице, град ће по 11. пут, 23. 24. и 25. јуна ове године, бити домаћин традиционалног Мото скупа. Гости ће бити и бајкери из више европских земаља. (види цео чланак)

  Мото скуп у Ужицу
 • Наградни конкурс за избор најлепшег дворишта

  И ове године у складу са Програмом коришћења средстава буџетског фонда за заштиту животне средине Града Ужица за 2023.годину, расписан је Наградни конкурс за избор најлепшег дворишта на територији града Ужица. Конкурс је расписан у три категорије: Сви заинтересовани могу се пријавити радним даном  у просторијама Одељења за заштиту животне средине и одрживи развој Града… (види цео чланак)

  Наградни конкурс за избор најлепшег дворишта
 • Удружење Ужичана у Београду обележило 100 година од оснивања

  Удружење Ужичана у Београду, обележило је јубиларних 100 година од оснивања, свечаном академијом у Дому војске Србије. Председник Удружења Ужичана у Београду Милош Туцовић, поздрављајући присутне чланове Удружења и госте, истакао је да је свечана академија само први у низу догађаја којима ће ово удружење које поштује, чува и негује традицију Ужица и ужичког краја,… (види цео чланак)

  Удружење Ужичана у Београду обележило 100 година од оснивања
 • Сто година Добровољног ватрогасног друштва Ужице

  Свечаним дефилеом припадника ватрогасних јединица из Златиборског округа и приказом оспособљености ужичке ватрогасне јединице обележено је 100 година Добровољног ватрогасног друштва у Ужицу. На свечаној академији у сали Народног позоришта тим поводом наступио је Уметнички ансамбл “Станислав Бинички” Министарства одбране. Обележавању вредног јубилеја ужичких ватрогасаца присуствовали су бројни грађани и представници ватрогасних организација и друштава… (види цео чланак)

  Сто година Добровољног ватрогасног друштва Ужице

Ужице.Нет

О Ужицу и ужичком крају