• Нова изложба у галерији Рефлектор

  „Добро је да се видимо – облик и покрет”, назив је изложбе која ће у суботу 23. септембра бити отворена у Галерији Рефлектор у Крчагову (зграда бивше касарне) у 19 часова. Своје радове приказаће Игор Бошњак, Ненад Малешевић, Миодраг Манојловић, Младен Миљановић и Бранислав Шарчевић. Од 17 часова биће представљена књига „Лекције о дизајну“ (издање… (види цео чланак)

  Нова изложба у галерији Рефлектор
 • Фестивал „Дани Данила Лазовића“ у Прибоју

  Фестивал „Дани Данила Лазовића“, ове године под слоганом „Наших десет година“ који асоцира на десетогодишњи јубилеј ове манифестације, одржава се од 18. до 23. септембра у Прибоју, у Дому културе „Пиво Караматијевић“ и Завичајном музеју.   Посвећен је успомени на познатог филмског, позоришног и телевизијског глумца Данила Лазовића (Бродарево, 1951 – Београд, 2006), који је… (види цео чланак)

  Фестивал „Дани Данила Лазовића“ у Прибоју
 • Фестивал фантастике у Ужицу од 18. до 23. септембра

  „Фантаст фест Ужице”, нови градски фестивал, биће одржан од 18. до 23. септембра. Фестивал се организује у сусрет 2024. години у којој ће Ужице понети титулу Престонице културе Србије, а сви планирани програми биће реализовани у Градском културном центру и Народној библиотеци Ужице, најавили су организатори. ПРОГРАМ ФЕСТИВАЛА Понедељак, 18.9. 18 часова, Градски културни центар… (види цео чланак)

  Фестивал фантастике у Ужицу од 18. до 23. септембра
 • “Одзиви Пауну” у Рибашевини

  Народна библиотека Ужице организује 45. књижевну манифестацију „Одзиви Пауну“ у суботу, 16. септембра у 13 сати, испред цркве Светог Василија Острошког у Рибашевини. Превоз је организован, а полазак је у 12 часова у улици изнад Народне библиотеке Ужице. (види цео чланак)

  “Одзиви Пауну” у Рибашевини
 • Југословенски позоришни фестивал у Ужицу од 1. до 7. новембра

  Народно позориште Ужице најавило је одржавање 28. Југословенског позоришног фестивала „Без превода“ од 1. до 7. новембра 2023. године. На програму ће бити седам такмичарских представа. Продаја карата почиње 13. септембра по цени од 11.000 динара (за све представе – партер средина) и 9.000 динара (за све представе – партер стране и балкон). Комплет карата… (види цео чланак)

  Југословенски позоришни фестивал у Ужицу од 1. до 7. новембра
 • Београдска филхармонија 8. септембра у Пожеги

  Концерт Београдске филхармоније биће одржан на Тргу слободе у центру Пожеге у петак, 8. септембра. Концерт врхунских београдских уметника, под диригентском палицом Александра Којића, почиње у 20 часова. На програму су увертире из опера Кармен и Фигарова женидба, музика из Крцка Орашчића, заносни валцери и игре Штрауса, Брамса и Дворжака, и друга популарна дела класичне… (види цео чланак)

  Београдска филхармонија 8. септембра у Пожеги
 • Представе у ужичком позоришту у септембру

  Среда 6. септембар у 18:00 ТРТИЦА РАЈСКЕ ПТИЦЕ Бранко Димитријевић Никола Завишић Велика сцена УЖИЦЕ Уторак 12. септембар у 20:00 Р.У.Р. РОСУМОВИ УНИВЕРЗАЛНИ РОБОТИ Карел Чапек Адаптација и режија: Драгана Варагић Велика сцена УЖИЦЕ Четвртак 14. септембар у 20:00 МЕСЕЦ (ДАНА) НА СЕЛУ И.Тургењев Милан Нешковић Велика сцена УЖИЦЕ Уторак 19. септембар у 20:00 ПЕРПЛЕКС… (види цео чланак)

  Представе у ужичком позоришту у септембру
 • Мала бесплатна библиотека у ужичком Малом парку

  У оквиру пројекта „Читање на отвореном” постављена је прва Мала бесплатна библиотека у Малом парку, у којој ће се вршити размена штампаних књига по принципу „узми књигу – остави књигу“. Намењена је Ужичанима и посетиоцима града. Пројекат „Читање на отвореном” реализују Удружење грађана Колектив Ужице и Народна библиотека Ужице, а суфинансира Град Ужице у оквиру… (види цео чланак)

  Мала бесплатна библиотека у ужичком Малом парку
 • Почела градња Музеја ћирилице у Бајиној Башти

  Почела је прва фаза радова на реконструкцији и промени намене објекта старе школе за потребе Музеја ћирилице у Бајиној Башти. Биће то јединствен објекат у региону чија намена ће бити додатно очување српског националног писма. Изградња Музеја ћирилице је прва фаза у оквиру планираног комплекса Дома ћирилице у Рачи. Визија пројекта је да на основу… (види цео чланак)

  Почела градња Музеја ћирилице у Бајиној Башти
 • Михољски сусрети села 23. септембра у Злакуси

  Трећи по реду Михољски сусрети села биће одржани 23. септембра у Злакуси, најављено је на конференцији за медије Града Ужице . Манифестација ће окупити представнике 23 сеоске месне заједнице у такмичарском, ревијалном и излагачком делу програма, уз учешће великог броја деце и младих. У такмичарском делу предвиђена су надметања у надвлачењу конопца, бацању камена у… (види цео чланак)

  Михољски сусрети села 23. септембра у Злакуси

Ужице.Нет

О Ужицу и ужичком крају