Збирка текстова

 • Старовлашке теме – Добрило Аранитовић

  У новој књизи „Старовлашке теме“ Добрило Аранитовић открива знамените личности и догађаје Старог Влаха у последња два века. Враћа у памћење ауторе – чуваре огњишта, тапија, имена, вере, језика, Епске песме о боју на Радоињи 1876. и слободи 1912. Неуморно истражујући по часописима, библиотекама, архивама и заоставштинама, библиограф и преводилац Добрило Аранитовић, из заборава у… (види цео чланак)

  Старовлашке теме – Добрило Аранитовић
 • Жена и мириси – Добросав М. Ружић

  Књига Добросава М. Ружића „Жена и мириси“, из приређивачког пера управника ужичке Библиотеке, магистра Слободана Радовића, специфична је и интересантна из више разлога, а први може бити тај да је сам аутор, који је живео на размеђу деветнаестог и двадесетог века, никада није написао и објавио. Заправо, Добросав М. Ружић, један од низа свестраних и… (види цео чланак)

  Жена и мириси – Добросав М. Ружић
 • Машине илузија – Светислав Басара

  „Машине илизије“ садрже два разговора са Светиславом Басаром (саговорници: Дејан Илић и Милош Мировић) неколико есеја и низ његових полемичких и новинских текстова. У текстовима у којима писац „Фаме о бициклистима“ анализира властите књижевне постулате Басара истиче да писање за њега није начин да изрази своје идеје, већ да свој духовни живот доведе у сазвучје… (види цео чланак)

  Машине илузија – Светислав Басара

Deprecated: trim(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /home/uzicenet/public_html/wp-content/plugins/simple-lightbox/includes/class.utilities.php on line 545