DataVoyage OPSTINA UZICE IP 'KADINJACA' GRAFICAR ORESKA BBS Foto VUJOVIC

KRAJ ILI NOVI POČETAK

FOTO Knjige na Internetu nadigraće Aleksandrijsku biblioteku, možda kakvu drugu ako bi asocijativnije delovala kao moćno stanište ljudskog duha utomljenog milionima knjiga.

Ovo je jedna takva knjiga, knjiga Užica sa likom.

Užice i jeste grad sveta, bogate istorijske prošlosti. Sigurno je, nedovoljno istražene, primamljive duhovne prošlosti, skromno ubaštinjene, etničke posebnosti i samosvojnosti, ili geografsko-planetarne upriličenosti da ga svet s namerom traži, verujemo, i da ga radoznalo nalazi u svoj upečatljivosti zdanja, ulica i trgova, ljudi, Užičana, i tvorevina njihovih ruku i duha na drevnom tlu gde Užice vekuje.

 
FOTO

Pokušalo se da slika o Užicu bude takva da ga ponovo požele oni koji su ga u svet odneli kao duboku intimu, ali mu neće odoleti ni gost iz sveta i poželeće ga kao novi doživljaj.

Poetsko nadahnuće i ozarena slika Užica prirodna je koliko je prirodna i ljubav prema zavičaju. Pojavljivanje ovakvog oblika afirmacije grada, došlo je u lepoj nameri nudeći neka neophodna saznanja, mada više, daleko više da bude pobuda za saznanja, a naročito da raznese globusom delić blaga kojim Užice poziva i kojim se svetu prikazuje.

DataVoyage OPSTINA UZICE IP 'KADINJACA' GRAFICAR ORESKA BBS Foto VUJOVIC
[prethodna] [naslovna] [sledeća]