• „Лепа Брена проџект“ у Народном позоришту Ужице

  Представа “Лепа Брена проџект” биће изведена у понедељак, 4. марта са почетком у 20 часова на Великој сцени Народног позоришта Ужице. Лепа Брена је највећа звезда Југославије, симбол њеног шоубизниса и просперитета. Њена каријера која је почела у турбулентним осамдесетим годинама, као да прати све социјалистичке и постсоцијалистичке културне, политичке и економске трансформације које су… (види цео чланак)

  „Лепа Брена проџект“ у Народном позоришту Ужице
 • Пројекција филма „Први грађанин мале вароши”

  Трибина и пројекција филма „Први грађанин мале вароши“ аутора Пурише Ђорђевића, у организацији Грађанске читаонице „Либерграф“, биће одржана у четвртак, 29. фебруара у 18 часова у малој сали биоскопа Арт у Ужицу. Након пројекције филма биће организована трибина о важности и функцији јавних простора за локалну заједницу. Улаз је слободан. (види цео чланак)

  Пројекција филма „Први грађанин мале вароши”
 • Представљање књиге „У једном од живота“ Мирјане Ранковић Луковић

  Народна библиотека Ужице организује представљање књиге „У једном од животаˮ ауторке Мирјане Ранковић Луковић. Осим ауторке у програму ће учествовати песникиња Милуника Митровић, глумица Биљана Здравковић, новинар Светомир Милутиновић и Зоран Жеравчић, представник Удружења „Колективˮ, у чијем издању је књига објављена крајем прошле године. Промоција ће се одржати у Читалишту Народне библиотеке Ужице, у четвртак,… (види цео чланак)

  Представљање књиге „У једном од живота“ Мирјане Ранковић Луковић
 • Изложба лауреата Међународног графичког бијенала “Сува игла 1993-2023”

  У Градској галерији Ужице 27. фебруара отвара се изложба Лауреати Међународног графичког бијенала “Сува игла” 1993-2023″. Отварање изложбе је у уторак, 27. фебруара у 19 часова. Поставку чини 50 радова награђених уметника графике на шеснаест до сада одржаних графичких бијенала током 30 протеклих година. Изложбу ће отворити Младен Јевђовић, оснивач Графичког бијенала „Сува игла“ и… (види цео чланак)

  Изложба лауреата Међународног графичког бијенала “Сува игла 1993-2023”
 • „Југословенка” у суботу у Градском културном центру

  Тематска журка „Југословенка“ је прошле године три пута распродала ГКЦ Ужице и дошло је време за прву овогодишњу журку уз најфинију селекцију регионалних еx-JУ музичких хитова. Ово је жур свих великих југословенских бендова, урбаних музичких покрета, један пресек сцене некад и сад на овим просторима. За ДЈ пултом Душко Милојевић а.к.а. Дулеx, човек који је… (види цео чланак)

  „Југословенка” у суботу у Градском културном центру
 • Изложба Јане Даниловић у Народном музеју Ужице

  Галеријска презентација уметности мурала академске сликарке Јане Даниловић, под називом „Мурал међу зидовима“ биће отворена у Народном музеју Ужице у уторак, 20. фебруара у 19 часова. Јана Даниловић је сликарка, рођена у Ужицу. Основне и мастер студије зидног сликарства завршила је на Филолошко-уметничком факултету у Крагујевцу. Докторирала је 2018. године на Факултету примењених уметности у… (види цео чланак)

  Изложба Јане Даниловић у Народном музеју Ужице
 • Промоција књиге „Између семена и каменаˮ Драгице Ђурић

  Промоција књиге „Између семена и каменаˮ завичајне ауторке Драгице Ђурић биће одржана у Читалишту Народне библиотеке Ужице у среду, 21. фебруара 2024. године, у 18 часова. У програму учествују директорка Народне библиотеке Душица Мурић, песникиња и књижевна критичарка Бранка Ж. Лазић, књижевник Милијан Деспотовић, глумица Дивна Марић, председник Клуба три Жарко Крстић и ауторка. За… (види цео чланак)

  Промоција књиге „Између семена и каменаˮ Драгице Ђурић
 • Нови албум ужичког бенда БРАТ

  У Градском културном центру ужички бенд БРАТ у суботу 10. фебруара одржаће концертну промоцију другог студијског албума под називом „Двојка“. Овом свирком уједно ће обележити десет година од оснивања бенда. Специјални гости на овом концерту биће бендови Downstroy из Кикинде и Playdown из Аранђеловца. Улаз на концерт биће од 20 часова, а почетак свирке је… (види цео чланак)

  Нови албум ужичког бенда БРАТ
 • Промоција књиге „Мало времена између“ Властимира Безаревића

  У Народној библиотеци у Ужицу у уторак, 30. јануара од 18 часова биће одржана промоција књиге „Мало времена између“ аутора Властимира Безаревића. О књизи ће поред аутора говорити и Милијан Деспотовић. Властимир Безаревић је рођен у Пријепољу. У родном граду завршио је гимназију, а диплому Правног факултета стекао је у Београду 1976. године. Радну каријеру… (види цео чланак)

  Промоција књиге „Мало времена између“ Властимира Безаревића
 • Фестивал Кустендорф од 23. до 27. јануара у Мокрој Гори

  /

  Седамнаести Међународни филмски фестивал Кустендорф ове године одржава се од 23. до 27. јануара, под слоганом „Не надзор, кинематографија!” у организацији продукцијске куће Раста интернешенел, a под покровитељством Министарства културе Републике Србије и Мећавник града. Фестивал је отворила потпредседница Владе Републике Србије и министарка културе Маја Гојковић у уторак, 23. јануара на Мећавнику у Мокрој… (види цео чланак)

  Фестивал Кустендорф од 23. до 27. јануара у Мокрој Гори
Панорама Ужица