• Изложба посвећена српској хероини Милунки Савић

  У Галерији Културног центра Златибор биће приређена изложба „Из Копривнице у вечност“ посвећена српској хероини Милунки Савић. Изложба се приређује поводом 50 година од смрти Милунке Савић, учеснице балканских и Првог светског рата, носиоца бројних домаћих и страних одликовања за своја јуначка дела. Рањавана је више пута, једном у бици на Дрини код Ужица. Ауторка… (види цео чланак)

  Изложба посвећена српској хероини Милунки Савић
 • Изложба Јане Даниловић у Народном музеју Ужице

  Галеријска презентација уметности мурала академске сликарке Јане Даниловић, под називом „Мурал међу зидовима“ биће отворена у Народном музеју Ужице у уторак, 20. фебруара у 19 часова. Јана Даниловић је сликарка, рођена у Ужицу. Основне и мастер студије зидног сликарства завршила је на Филолошко-уметничком факултету у Крагујевцу. Докторирала је 2018. године на Факултету примењених уметности у… (види цео чланак)

  Изложба Јане Даниловић у Народном музеју Ужице
 • Промоција књиге „Између семена и каменаˮ Драгице Ђурић

  Промоција књиге „Између семена и каменаˮ завичајне ауторке Драгице Ђурић биће одржана у Читалишту Народне библиотеке Ужице у среду, 21. фебруара 2024. године, у 18 часова. У програму учествују директорка Народне библиотеке Душица Мурић, песникиња и књижевна критичарка Бранка Ж. Лазић, књижевник Милијан Деспотовић, глумица Дивна Марић, председник Клуба три Жарко Крстић и ауторка. За… (види цео чланак)

  Промоција књиге „Између семена и каменаˮ Драгице Ђурић
 • Нови албум ужичког бенда БРАТ

  У Градском културном центру ужички бенд БРАТ у суботу 10. фебруара одржаће концертну промоцију другог студијског албума под називом „Двојка“. Овом свирком уједно ће обележити десет година од оснивања бенда. Специјални гости на овом концерту биће бендови Downstroy из Кикинде и Playdown из Аранђеловца. Улаз на концерт биће од 20 часова, а почетак свирке је… (види цео чланак)

  Нови албум ужичког бенда БРАТ
 • Промоција књиге „Мало времена између“ Властимира Безаревића

  У Народној библиотеци у Ужицу у уторак, 30. јануара од 18 часова биће одржана промоција књиге „Мало времена између“ аутора Властимира Безаревића. О књизи ће поред аутора говорити и Милијан Деспотовић. Властимир Безаревић је рођен у Пријепољу. У родном граду завршио је гимназију, а диплому Правног факултета стекао је у Београду 1976. године. Радну каријеру… (види цео чланак)

  Промоција књиге „Мало времена између“ Властимира Безаревића
 • Фестивал Кустендорф од 23. до 27. јануара у Мокрој Гори

  /

  Седамнаести Међународни филмски фестивал Кустендорф ове године одржава се од 23. до 27. јануара, под слоганом „Не надзор, кинематографија!” у организацији продукцијске куће Раста интернешенел, a под покровитељством Министарства културе Републике Србије и Мећавник града. Фестивал је отворила потпредседница Владе Републике Србије и министарка културе Маја Гојковић у уторак, 23. јануара на Мећавнику у Мокрој… (види цео чланак)

  Фестивал Кустендорф од 23. до 27. јануара у Мокрој Гори
 • Мобилни мамограф на Тргу партизана у Ужицу

  На ужичком Тргу партизана постављен је мобилни мамограф и радиће од 10 часова у среду, 24. јануара, наредне три седмице, а по потреби и дуже. Прегледе на мамографу могу обавити жене од 45-69 година које нису радиле такав преглед у протекле две године, као и жене преко 40 година које имају позитивну породичну анамнезу. Радно… (види цео чланак)

  Мобилни мамограф на Тргу партизана у Ужицу
 • „Књига о Милутину” у ужичком Народном позоришту

  На великој сцени Народног позоришта Ужице у уторак и среду, 16. и 17. јануара, са почетком у 20 часова биће изведена представа Звездара театра из Београда „Књига о Милутину” по тексту Данка Поповића у режији Егона Савина. Ненад Јездић се као Милутин Остојић више од 100 пута представио публици у Београду и на бројним гостовањима… (види цео чланак)

  „Књига о Милутину” у ужичком Народном позоришту
 • Почиње скијашка сезона на Торнику

  Скијашка сезона на Торнику на Златибору почеће у петак, 12. јануара, најавили су из ЈП Скијалишта Србије. На дан отварања сезоне, у петак, скијање и забавни садржаји биће бесплатни за све посетиоце. Након дана отварања, у наредна два дана, 13.и 14. јануара, сви посетиоци имаће прилику да искористе попуст од 30% на цене ски карата.… (види цео чланак)

  Почиње скијашка сезона на Торнику
 • Промоција албума бенда Механизам

  Ужички бенд Механизам одржаће концертну промоцију свог деби албума „Сунце нашег неба“ у петак, 12. јануара у Градском културном центру у Ужицу. Као специјални гости наступиће група Moondance која је дуги низ година на рок сцени и иза себе имају албум „Tell your boss to shut the fuck up“. На дан концерта је и отварање… (види цео чланак)

  Промоција албума бенда Механизам
Панорама Ужица