Спорт

 • Златна година ужичке кошарке

  Филм “Златна година ужичке кошарке” говори о кошаркашима Првог партизана, односно Ужица, који су у сезони 1991/92. као чланови Прве А лиге Југославије, изборили пласман у међународни Куп Радивоја Кораћа и јуниорској екипи, која је у истој сезони освојила друго место у Првенству Југославије, као и титулу првака Србије. Снимљен 2022. године у режији Драгана… (види цео чланак)

  Златна година ужичке кошарке
 • Оливера Јевтић

  Ужичанка Оливера Јевтић уписана је у сами врх југословенске и српске атлетике. Учествовала је на бројим домаћим, европским и светским такмичењима на којима је освајала златне, сребрне и бронзане медаље или постизала запажене резултате. Рођена је 24. јула 1977. године у Ужицу. Од почетка каријере је у Атлетском клубу „Младост“. Њен тренер Славко Кузмановић такође… (види цео чланак)

  Оливера Јевтић
 • Одбојкашки клуб Јединство

  Од наговештаја даровитих ужичких девојчица, за лет лопте преко мреже, до шампионских тријумфа: првака и победника Купа Југославије – тако Женски одбојкашки клуб Јединство најављује своје представљање на спортском путу којим се може поносити сваки клуб. Било је тренутака када је требало нове енергије, али било је година и година славе и успеха, дуплих и… (види цео чланак)

  Одбојкашки клуб Јединство
 • Фудбалски клуб Слобода

  Градски фудбалски клуб Слобода основан је у пролеће 1925. године у саставу Ужичког радничког спортског клуба „Слобода“, у коме је фудбал био главна спортска активност. Оснивачи клуба су Милош Марковић и Јосип Шибер.  Прву званичну утакмицу одиграла је 24. јуна 1926. године против данашњег Радничког из Крагујевца и играла нерешено. Од 1929. године клуб је… (види цео чланак)

  Фудбалски клуб Слобода
 • Андрија Златић

  Андрија Златић је остварио врхунске резултате у југословенском и српском стрељаштву и на светској сцени. Његов највећи резултат и уједно један од врхунских резултата српског стрељаштва је бронзана медаља на Олимпијским играма у Лондону 2012. године. Рођен је 25. јануара 1978. у Ужицу. Рано је почео учешће на такмичењима, од 1990, као члан Стрељачког клуба… (види цео чланак)

  Андрија Златић

Deprecated: trim(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /home/uzicenet/public_html/wp-content/plugins/simple-lightbox/includes/class.utilities.php on line 545