Изложба

 • Цртежи Саве Шумановића у ужичкој Градској галерији

  Изложба „Исходиште слике – цртежи Саве Шумановића у збирци Народног музеја Србије“ биће отворена у Градског галерији у Ужицу у уторак, 11. јуна у 19 часова. Поставку изложбе чини осамдесет цртежа Саве Шумановића који су послужили као предлошци неких од његових најзначајнијих слика. Аутор изложбе је Драгана Љубеновић, кустос Народног музеја Србије, која ће отворити… (види цео чланак)

  Цртежи Саве Шумановића у ужичкој Градској галерији
 • Изложба „Дијего  и Фрида: приче из живота“ у Градској галерији

  Изложба „Дијего  и Фрида: приче из живота“ биће отворена у среду, 5. јуна у 13.00 часова у приземљу Градске галерије у Ужицу, у оквиру манифестације „Ужице – национална престоница културе Србије 2024“. Поздравну реч имаће директор Галерије Зоран В. Цветић, а изложбу ће отворити Њ.Е. Карлос Феликс, амбасадор Мексика у Србији и градоначелница Ужица Јелена… (види цео чланак)

  Изложба „Дијего  и Фрида: приче из живота“ у Градској галерији
 • Изложба слика Драгана Тасића у Ужицу

  Сликар Драган Тасић обележава пет деценија рада и тим поводом отворена је његова изложба “Трагови” у Градском културном центру у Ужицу. Изложбу је отворио Бранко Станковић, новинар РТС-а, а о Тасићевом раду говорио је и књижевник Слободан Ристовић. Изложба је део програма “Ера културе” у оквиру манифестације „Ужице – престоница културе Србије 2024. године“.  Драган… (види цео чланак)

  Изложба слика Драгана Тасића у Ужицу
 • Изложба Драгића Петровића Медоша у ужичкој Градској галерији

  Ретроспективна изложба угледног ужичког ствараоца Драгића Петровића Медоша биће отворена у петак, 10. маја у 19 часова у оквиру програма „Ужице – национална престоница културе 2024. године“. Изложба под називом „СЛИКАР НЕБЕСКИХ ВИДИКА“ је део излагачког циклуса „Они које не заборављамо“. Поздравну реч имаће директор Градске галерије Ужице Зоран В. Цветић,  а изложбу ће отворити… (види цео чланак)

  Изложба Драгића Петровића Медоша у ужичкој Градској галерији
 • Прва самостална изложба у новом простору галерије „Рефлектор“

  Галерија „Рефлектор“ је након седам година рада у бившој касарни у Крчагову, због пренамене овог објекта, нови простор уредила у бившој основној школи у Горјанима код Севојна, где наставља са радом, како кажу „као прва сеоска галерија савремене уметности“, у оквиру новог Културног (де)центра РЕФЛЕКТОР. Прву самосталну изложбу КДЦ „Рефлектор” у новом простору отвара у… (види цео чланак)

  Прва самостална изложба у новом простору галерије „Рефлектор“
 • Изложба „ТАНЈУГ јавља: Рат је завршен” у ужичком Народном музеју

  Изложба Музеја Југославије „ТАНЈУГ јавља: Рат је завршен” биће свечано отворена у Народном музеју Ужице 24. априла у 13 часова у оквиру програма „Ужице – Престоница културе Србије”. Изложба је приређена у Музеју Југославије у оквиру програма обележено 75 година од завршетка Другог светског рата. У фокусу изложбе је фото-колекција настала радом Новинске агенције нове… (види цео чланак)

  Изложба „ТАНЈУГ јавља: Рат је завршен” у ужичком Народном музеју
 • Изложба „Свети новомученици јасеновачки у светлости Васкрсења“ у Ужицу

  Музеј жртава геноцида, у сарадњи са Историјским архивом у Ужицу, приређује изложбу под називом „Свети новомученици јасеновачки у светлости Васкрсења“. Отварање изложбе је у понедељак, 22. априла у 18 часова у Историјском архиву у Ужицу. Изложбу ће отворити програмски директор Музеја жртава геноцида др Никола Радосављевић и директор Историјског архива у Ужицу Жељко Марковић. Изложба… (види цео чланак)

  Изложба „Свети новомученици јасеновачки у светлости Васкрсења“ у Ужицу
 • Изложба „Стриповијеткеˮ у Народној библиотеци Ужице

  У ужичкој Народној библиотеци у уторак, 16. априла у 13 часова биће отворена изложба „Стриповијеткеˮ,  по мотивима прича Петра Кочића. Аутори стрипа су Милан Младић и Предраг Иконић. Изложбу ће отворити градоначелница Ужица др Јелена Раковић Радивојевић. У програму учествују Љиља Петровић Зечић, директорка Народне и универзитетске библиотеке Републике Српске и Душица Мурић, директорка Народне… (види цео чланак)

  Изложба „Стриповијеткеˮ у Народној библиотеци Ужице
 • Изложба “Права жена у културном наслеђу Србије” у Ужицу

  Универзитетска библиотека “Светозар Марковић” и Историјски архив Ужице приредили су изложбу “Права жена у културном наслеђу Србије”, која је отворена у оквиру програма Ужице –  Престоница културе Србије. Отварању изложбе су поред аутора Адама Софронијевића, присуствовали амбасадор Велике Британије Едвард Фергусон, повереница за равноправност Бранкица Јанковић и градоначелница Ужица др Јелена Раковић Радивојевић. “Данашња поставка… (види цео чланак)

  Изложба “Права жена у културном наслеђу Србије” у Ужицу
 • „Читање слика“ Љубомира Симовића у Градској галерији Ужице

  Изложба „Читање слика“ са делима из Уметничке збирке САНУ и из приватних колекција, о чијим ауторима је академик Љубомир Симовић писао у својој књизи објављеној под истим насловом, биће отворена у Градској галерији Ужице у уторак, 2. априла у 19 часова. Посвећено и пасионирано бављење ликовном критиком и есејистичким сагледавањем домета, значења и поступака савремених… (види цео чланак)

  „Читање слика“ Љубомира Симовића у Градској галерији Ужице
 • Изложба акварела Душана Старчевића

  Изложба акварела Душана Старчевића, под називом ”У воденом огледалу” отворена је 14. марта у холу Градског културног центра. У присуству великог броја поштовалаца Старчевићевог стваралаштва, изложбу је отворила градоначелница Ужица др Јелена Раковић Радивојевић, нагласивши да су „различити културни садржаји увод у изузетно важан период, годину у којој ће Ужице носити титулу Престонице културе Србије“. … (види цео чланак)

  Изложба акварела Душана Старчевића
 • Изложба посвећена српској хероини Милунки Савић

  У Галерији Културног центра Златибор приређена je изложба „Из Копривнице у вечност“ посвећена српској хероини Милунки Савић. Изложба се приређује поводом 50 година од смрти Милунке Савић, учеснице балканских и Првог светског рата, носиоца бројних домаћих и страних одликовања за своја јуначка дела. Рањавана је више пута, једном у бици на Дрини код Ужица. Ауторка… (види цео чланак)

  Изложба посвећена српској хероини Милунки Савић

Deprecated: trim(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /home/uzicenet/public_html/wp-content/plugins/simple-lightbox/includes/class.utilities.php on line 545