Изложба

 • Изложба посвећена српској хероини Милунки Савић

  У Галерији Културног центра Златибор приређена je изложба „Из Копривнице у вечност“ посвећена српској хероини Милунки Савић. Изложба се приређује поводом 50 година од смрти Милунке Савић, учеснице балканских и Првог светског рата, носиоца бројних домаћих и страних одликовања за своја јуначка дела. Рањавана је више пута, једном у бици на Дрини код Ужица. Ауторка… (види цео чланак)

  Изложба посвећена српској хероини Милунки Савић
 • Изложба Јане Даниловић у Народном музеју Ужице

  Галеријска презентација уметности мурала академске сликарке Јане Даниловић, под називом „Мурал међу зидовима“ биће отворена у Народном музеју Ужице у уторак, 20. фебруара у 19 часова. Јана Даниловић је сликарка, рођена у Ужицу. Основне и мастер студије зидног сликарства завршила је на Филолошко-уметничком факултету у Крагујевцу. Докторирала је 2018. године на Факултету примењених уметности у… (види цео чланак)

  Изложба Јане Даниловић у Народном музеју Ужице
 • Изложба посвећена Мирослављевом јеванђељу у КЦ Златибор

  У галерији Културног центра Златибор, у наставку манифестације „Духовним стопама“, посетиоци су имали прилику не само да виде, него и да прелистају факсимил Мирослављевог јеванђеља. Свим заинтересованима је омогућено разгледање стручно вођене изложбе „Божанско надахнуће – Мирослављево јеванђеље“ до 17. фебруара од 10 до 17.00 часова. Поставку посвећену књизи, коју је УНЕСКО уврстио у највреднија… (види цео чланак)

  Изложба посвећена Мирослављевом јеванђељу у КЦ Златибор
 • Изложба поводом Дана државности у Историјском архиву Ужице

  У Изложбеном салону ужичког Историјског архива у среду, 14. фебруара свечано је отворена изложба „Слике живота“ са фотографијама Албера Кана из Приштине, Призрена, Липљана и Грачанице 1913. године. Изложба чији су аутори Горан Судимац из Државног архива Србије и Марко Марковић, директор Архива Косова и Метохије приређена је поводом Дана државности – Сретења. Изложбу чини… (види цео чланак)

  Изложба поводом Дана државности у Историјском архиву Ужице
 • Изложба фотографија Слађане Пантелић

  Изложба фотографија „Пристајање на нестајање“ ауторке Слађане Пантелић отворена је у ужичкој Народној библиотеци у петак, 9. фебруара, уз присуство бројних посетилаца и пријатеља. Слађана Пантелић рођена је у Ужицу, а живи и ради у Новом Саду. Њене фотографије излагане су и награђиване на бројним изложбама у земљи и иностранству – од Њујорка до Кине.… (види цео чланак)

  Изложба фотографија Слађане Пантелић
 • Промоција албума бенда Механизам

  Ужички бенд Механизам одржаће концертну промоцију свог деби албума „Сунце нашег неба“ у петак, 12. јануара у Градском културном центру у Ужицу. Као специјални гости наступиће група Moondance која је дуги низ година на рок сцени и иза себе имају албум „Tell your boss to shut the fuck up“. На дан концерта је и отварање… (види цео чланак)

  Промоција албума бенда Механизам
 • Награде 35. Регионалног ликовног салона

  Селекциона комисија у саставу Божидар Плазинић, Сања Софијанић и Владан Терзић доделила је прву награду 35. Регионалног ликовног салона Урошу Звиздићу, мастер ликовном уметнику вајару из Ужица за просторну инсталацију „Лажни стуб”. Друга награда припала је Миловану Даговићу за радове „Траг ветра” и „Крило-трагови”, а трећу награду добио је Мишо Филиповац за структуру „Wooden Kingdom”.… (види цео чланак)

  Награде 35. Регионалног ликовног салона
 • Изложба ратног плаката у ужичком Народном музеју

  У Народном музеју у Ужицу, у петак 15. децембра 2023. године у 19 часова, биће отворена изложба „Оружје од папира, ратни плакат у Србији 1941-1944“ из збирки музеја. Аутори изложбе су виши кустос Горан Новаковића, историчар и Немања Обрадовић, историчар кустос. Изложба је уприличена поводом дана ослобођења Ужица у Другом светском рату, 16. децембра 1944.… (види цео чланак)

  Изложба ратног плаката у ужичком Народном музеју
 • Изложба радова са Међународне колоније уметничке керамике Злакуса 2023

  Изложбе радова насталих на 27. Међународној колонији уметничке керамике Злакуса-Ужице отворена је у ужичкој Градској галерији у четвртак, 23. новембра. Уметничка колонија одржана је од 8. до 18. августа у Галерији „Рефлектор“ у бившој касарни у Крчагову, уз учешће 13 уметника, од којих је двоје било из Бугарске. На досадашњим колонијама радило је око 400… (види цео чланак)

  Изложба радова са Међународне колоније уметничке керамике Злакуса 2023
 • Отворена изложбa посвећена Десанки Максимовић у КЦ Златибор

  Изложба Библиотеке града Београда „Памтићу све“, посвећена животу и стваралаштву песникиње Десанске Максимовић, отворена је у галерији Културног центра на Златибору. На изложби су представљени најважнији моменти из живота и рада Десанке Максимовић: детињство, младост, школовање, први песнички покушаји, прве објављене стихове, гостовања на свим значајним манифестацијама у тадашњој Југославији, разгледнице, писма. „Десанка је зрачила… (види цео чланак)

  Отворена изложбa посвећена Десанки Максимовић у КЦ Златибор
 • Изложба Милована Даговића Дага у Ужицу

  Изложбa под називом „Трагови идентитета“ аутора Милована Даговића Дага биће отворена у уторак, 14. новембра у 19 часова у холу Градског културног центра. Милован Даговић Даго је рођен у Ужицу 1954. године. У Сарајеву је завршио Уметничку школу, а дипломирао и магистрирао на Академији ликовних уметности, одсек Вајарство у класи проф. Алије Кучукалића. Члан је… (види цео чланак)

  Изложба Милована Даговића Дага у Ужицу
 • Изложба “Успомене и заборав” у Народном музеју Ужице

  У Народном музеју Ужице, у четвртак, 9. новембра у 19 сати, биће отворена изложба слика „Успомене и заборав“ аутора Теодоре и Анђеле Мицић, академских сликарки из Крагујевца. „Меморија, сећање и памћење су преокупирале уметнички рад сестара Мицић. Независно једна од друге баве се похрањеном меморијом, успоменама и заборављањем као природним процесом. Те успомене су људске… (види цео чланак)

  Изложба “Успомене и заборав” у Народном музеју Ужице