“Чиготино културно лето” на Златибору

Културно лето у „Чиготи“ почело је причом о несвакидашњем путовању. Представљена је књига Сање Домазет „На кафи код Шекспира“ награђена признањем „Љубомир П. Ненадовић“ за најбољу путописну књигу на српском језику 2022. године.

Видевши и сазнавши оно што другима промиче Сања Домазет посетиоце је упознала са магичним кућама у којима су се рађали, бивали, умирали они који су мењали историју постојања на земљи, о домовима у којима су живели Шекспир, Рембрант, Бетовен, Моцарт, Хундертвасер, Тутанкамон, Ван Гог, Моне, Дирас, Јурсенар, Ромен Гари, Милена Барили, Андрић, Дучић, Љуба Поповић.

Књижевне вечери настављају се у суботу, 29. јула у 20.30, када ће гост бити Јелена Зелинска са причом о путопису “Моја здрава Србија”, чији је аутор заједно са Татјаном Рибаковом.

У путопису две путнице из Русије прокрстариле су Србијом у потрази за здрављем и уживањем. Проналазе га у српским бањама, планинама здравља, манастирским тишинама, природним лепотама… на местима која нам оне откривају више него што их ми сами препознајемо.

Биће то још једно вече лепе речи и пријатне атмосфере на „Чиготином културном лету“.

Ђетиња, Велики парк

Организатори манифестације су Специјална библиотека Чигота и Библиотеке Града Београда.

Таратурс крстарење Перућац - Вишеград - Перућац

Поделите:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *