Манифестација

 • Изложба посвећена Мирослављевом јеванђељу у КЦ Златибор

  У галерији Културног центра Златибор, у наставку манифестације „Духовним стопама“, посетиоци су имали прилику не само да виде, него и да прелистају факсимил Мирослављевог јеванђеља. Свим заинтересованима је омогућено разгледање стручно вођене изложбе „Божанско надахнуће – Мирослављево јеванђеље“ до 17. фебруара од 10 до 17.00 часова. Поставку посвећену књизи, коју је УНЕСКО уврстио у највреднија… (види цео чланак)

  Изложба посвећена Мирослављевом јеванђељу у КЦ Златибор
 • У Прибоју одржане 51. Лимске вечери поезије

  На почетку 51. Лимских вечери поезије представљена је хрестоматија победника ове традиционалне културне манифестације. Хрестоматију под називом „Златни јубилеј Лимских вечери поезије“ приредио је Светлан Милинковић, директор Дома културе “Пиво Караматијевић”. – Захваљујући Лимским вечерима поезије, Прибој и песници који дођу и учествују, својим песмама и свиме оним што ће касније постићи, сведоче да је… (види цео чланак)

  У Прибоју одржане 51. Лимске вечери поезије
 • Златибор на сајму туризма у Новом Саду

  На 54. Међународном сајму туризма у Новом Саду своју понуду представља и Златибор. Посетиоци штанда Златибора могу се упознати са понудом за предстојећу зимску сезону и другим садржајима који их очекују током наредне године. Своју понуду представљају и бројни хотелијери и туристички посленици Златибора, цене и попусте током зимске сезоне и новитете који их очекују… (види цео чланак)

  Златибор на сајму туризма у Новом Саду
 • Представа „Едип“ најбоља на 28. Југословенском позоришном фестивалу

  Једногласном одлуком стручног жирија и публике, представа “Едип” Југословенског драмског позоришта Београд проглашена је за најбољу на 28. Југословенском позоришном фестивалу, који је одржан у Ужицу од 1. до 7. новембра. Стручни жири радио је у саставу Миодраг Табачки, сценограф, костимограф и универзитетски професор – председник жирија и чланови: глумица Урша Раукар-Гамулин, културолог и књижевник… (види цео чланак)

  Представа „Едип“ најбоља на 28. Југословенском позоришном фестивалу
 • Душа фрулом прича

  У Градском културном центру Ужице у четвртак, 2. новембра у 19 часова биће одржано вече фруле под називом „Душа фрулом прича“. У програму учествују мајстори фруле, етно појци и други гости. Организатор манифестације је Музичко друштво „Српски златоуст“, под покровитељством града Ужица. Улаз је слободан. (види цео чланак)

  Душа фрулом прича
 • 29. Дани Раче украј Дрине

  У Бајиној Башти од 5. до 8. октобра одржава се традиционална манифестација „Дани Раче украј Дрине“. Ово ће бити 29. издање угледне манифестације која је почела 1995. године у организацији Фондације „Рачанска баштина”, са циљем даљег изучавања културно-историјског значаја манастира Рача и мисије рачанских монаха на преписивачкој делатности, коју су започели у манастиру и његовим… (види цео чланак)

  29. Дани Раче украј Дрине
 • Михољски сусрети села у Злакуси

  Село Злакуса код Ужица домаћин је трећих по реду „Михољских сусрета села“ који се одржавају у суботу 23. септембра. Свечано отварање је у 10 часова. На такмичењу учествују представници 23 сеоске месне заједнице. У првом делу манифестације представници села надметаће се у надвлачењу конопца, бацању камена у даљ, шаху, фудбалу и стоном тенису. У другом,… (види цео чланак)

  Михољски сусрети села у Злакуси
 • Михољски сусрети села 23. септембра у Злакуси

  Трећи по реду Михољски сусрети села биће одржани 23. септембра у Злакуси, најављено је на конференцији за медије Града Ужице . Манифестација ће окупити представнике 23 сеоске месне заједнице у такмичарском, ревијалном и излагачком делу програма, уз учешће великог броја деце и младих. У такмичарском делу предвиђена су надметања у надвлачењу конопца, бацању камена у… (види цео чланак)

  Михољски сусрети села 23. септембра у Злакуси
 • Бела црква Каранска

  Завршни догађај „Жестивала 2023“ – ужичког фестивала природе и културног наслеђа, биће одржан код Беле цркве Каранске у селу Карану код Ужица, у понедељак, 28. августа од 18.30, тачније после вечерње службе у цркви. На програму је најпре приказивање филма „Бела црква Каранска“, а затим промоција репринт издања књиге Рада Познановића „Бела црква у Карану“,… (види цео чланак)

  Бела црква Каранска
 • ТЕСЛА НА ЂЕТИЊИ

  У оквиру 8. Међународног фестивала природе и културног наслеђа „Жестивал 2023“, током викенда биће приређено више догађаја. У суботу и недељу, 26. и 27. августа, од 9 до 17 часова одржава се традиционална манифестација ТЕСЛА НА ЂЕТИЊИ. У централи под Градом посетиоци ће моћи да посете ликовну колонију и изложбу слика, да присуствују демонстрацији „Теслиног… (види цео чланак)

  ТЕСЛА НА ЂЕТИЊИ
 • Програм 12. Међународног фестивала спортског филма на Златибору

  Међународни фестивал спортског филма одржаће се 12. пут на Златибору од 23. до 27. августа. У среду, 23. августа, на Краљевом тргу од 20.30 биће приказана три филма: „Како смо заволели баскет“ о спортским почецима Александра Саше Ђорђевића и филмовима „Богдан Богдановић“ и „Новак – неиспричана прича“. Свечано отварање фестивала је у четвртак 24. августа,… (види цео чланак)

  Програм 12. Међународног фестивала спортског филма на Златибору
 • „Жестивал 2023“ – 8. Међународни фестивал природе и културног наслеђа у Ужицу

  Један град чини градом његова стварност али и митови о његовог прошлости. Један град чине улице, тргови, библиотеке, музеји, галерије… Град чине улице и сокаци, људи и њихове приче које међусобно стварају. Све то заједно чини дух једног града, а ако нестане дух једног града, онда град постаје град духова – речи су Бранислава Митровића,… (види цео чланак)

  „Жестивал 2023“ – 8. Међународни фестивал природе и културног наслеђа у Ужицу