Интернационални Bazzum џез фестивал у Ужицу

У организацији Удружења љубитеља џеза “Jazzere” под покровитељством Града Ужица и уз подршку бројних спонзора од 25. до 27. маја одржаће се други по реду Bazzum џез фестивал. Организатори позивају суграђане да испрате богат фестивалски програм.

Уз честитке Удружењу љубитеља џеза Ужице поводом значајног јубилеја, 30 година постојања, члан Градског већа Ратко Трмчић истиче да град са задовољством подржава манифестацију која се заслужено нашла на културној мапи града.

Удружење љубитеља џеза у Ужицу основано је 1993. године,а његово деловање интезивирано је 2013. године од када се по речима Радише Селаковића генералног менаџера фестивала, промовише џез у граду и региону са циљем да се направи ужичка џез сцена.

Фестивал ће бити отворен у четвртак 25. маја промоцијом монографије “Београдски џез фестивал 1971-2020”, аутора Војислава Воје Пантића у Градском културном центру од 16 часова. Први дан фестивала уједно је посвећен јубилеју удружења и ужичкој џез сцени. У 19. 30 у Народном позоришту Ужице наступиће хор G.L.A.S. па Jazz Balance и Jazz Republic.

Други фестивалски дан почиње радионицом коју води Иван Илић, прослављени џез музичар и дугогодишњи диригент “Биг Бенда” РТС-а.

Панорама Ужица

Радионица се одржава у Музичкој школи “Војислав Лале Стефановић” у присуству свих полазника ове и Музичке школе “АРС Нова”, такође са почетком у 16 часова. Вечерњи део програма резервисан је за италијанско-аустријски трио “Renato Chicco trio” и наступ легенде српског џеза Јоце Маљоковића са септетом, где ће наступити и Иван Илић као пијаниста.

Завршни дан фестивала обележиће промоција публикaције “Дугo путoвање до Bazzum-a”, аутора Зорана Јеремића у ГКЦ -у od 16 часова и звездама фестивала, “Steve Carrington Band” који долазе са њујоршке џез сцене, потпомогнути Ритам секцијом из Србије. Њихов наступ је заказан за 21.30 у Народном позоришту, где ће од 19.30 наступити Немања Златарев&Funktastic Coalition Group”.

Први дан посвећен јубилеју удружења је бесплатан, а за све остале концерте карте имају популарне цене од 600 динара на дан концерта и 500 динара у претпродаји.

Панорама Ужица

Поделите:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *