Конкурс

 • Представљање конкурса за кратку причу „Биберˮ

  У ужичкој Народној библиотеци у четвртак, 14. марта у 18.30 часова биће представљен вишејезични конкурс за кратку причу „Биберˮ, на тему помирења у земљама бивше Југославије, бољег разумевања међу људима, суочавања са прошлошћу… О значају друштвено ангажоване књижевности и уметности уопште, говориће аутори објављених прича Тена Лончаревић (Жупања), Амина Каја (Приштина), Бојан Кривокапић (Нови Сад),… (види цео чланак)

  Представљање конкурса за кратку причу „Биберˮ
 • Драган Радивојевић из Севојна власник најлепшег дворишта

  Драган Радивојевић из Севојна власник је најлепшег приватног дворишта на територији града Ужица. Одлуку је донела Комисија за спровођење наградног Конкурса за избор најлепшег дворишта на територији Града Ужица за 2023. годину. Конкурс је расписан и ове године у три категорије, а стручна комисија обишла је 17 пријављених домаћинстава и на основу утврђених критеријума извршила… (види цео чланак)

  Драган Радивојевић из Севојна власник најлепшег дворишта
 • Наградни конкурс за избор најлепшег дворишта

  И ове године у складу са Програмом коришћења средстава буџетског фонда за заштиту животне средине Града Ужица за 2023.годину, расписан је Наградни конкурс за избор најлепшег дворишта на територији града Ужица. Конкурс је расписан у три категорије: Сви заинтересовани могу се пријавити радним даном  у просторијама Одељења за заштиту животне средине и одрживи развој Града… (види цео чланак)

  Наградни конкурс за избор најлепшег дворишта
 • Резултати књижевног конкурса „Милутин Ускоковић“ за 2022.

  Народна библиотека Ужице објавила је резултате књижевног конкурса „Милутин Ускоковић“ за најбољу необјављену приповетку на српском језику у 2022. години. Прва награда:  Коштица авокада – Бранка Селаковић, Ужице Друга награда:  Густав – Тихомир Стевановић, Младеновац Трећа награда:  Чудо перцепције – Павле Зељић, Лозница Приповетке изабране за објављивање: Све друго сањаш – Биљана Т. Петровић, Београд… (види цео чланак)

  Резултати књижевног конкурса „Милутин Ускоковић“ за 2022.

Deprecated: trim(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /home/uzicenet/public_html/wp-content/plugins/simple-lightbox/includes/class.utilities.php on line 545