Манифестација

 • Златибор на сајму туризма у Новом Саду

  На 54. Међународном сајму туризма у Новом Саду своју понуду представља и Златибор. Посетиоци штанда Златибора могу се упознати са понудом за предстојећу зимску сезону и другим садржајима који их очекују током наредне године. Своју понуду представљају и бројни хотелијери и туристички посленици Златибора, цене и попусте током зимске сезоне и новитете који их очекују… (види цео чланак)

  Златибор на сајму туризма у Новом Саду
 • Представа „Едип“ најбоља на 28. Југословенском позоришном фестивалу

  Једногласном одлуком стручног жирија и публике, представа “Едип” Југословенског драмског позоришта Београд проглашена је за најбољу на 28. Југословенском позоришном фестивалу, који је одржан у Ужицу од 1. до 7. новембра. Стручни жири радио је у саставу Миодраг Табачки, сценограф, костимограф и универзитетски професор – председник жирија и чланови: глумица Урша Раукар-Гамулин, културолог и књижевник… (види цео чланак)

  Представа „Едип“ најбоља на 28. Југословенском позоришном фестивалу
 • Душа фрулом прича

  У Градском културном центру Ужице у четвртак, 2. новембра у 19 часова биће одржано вече фруле под називом „Душа фрулом прича“. У програму учествују мајстори фруле, етно појци и други гости. Организатор манифестације је Музичко друштво „Српски златоуст“, под покровитељством града Ужица. Улаз је слободан. (види цео чланак)

  Душа фрулом прича
 • 29. Дани Раче украј Дрине

  У Бајиној Башти од 5. до 8. октобра одржава се традиционална манифестација „Дани Раче украј Дрине“. Ово ће бити 29. издање угледне манифестације која је почела 1995. године у организацији Фондације „Рачанска баштина”, са циљем даљег изучавања културно-историјског значаја манастира Рача и мисије рачанских монаха на преписивачкој делатности, коју су започели у манастиру и његовим… (види цео чланак)

  29. Дани Раче украј Дрине
 • Михољски сусрети села у Злакуси

  Село Злакуса код Ужица домаћин је трећих по реду „Михољских сусрета села“ који се одржавају у суботу 23. септембра. Свечано отварање је у 10 часова. На такмичењу учествују представници 23 сеоске месне заједнице. У првом делу манифестације представници села надметаће се у надвлачењу конопца, бацању камена у даљ, шаху, фудбалу и стоном тенису. У другом,… (види цео чланак)

  Михољски сусрети села у Злакуси
 • Михољски сусрети села 23. септембра у Злакуси

  Трећи по реду Михољски сусрети села биће одржани 23. септембра у Злакуси, најављено је на конференцији за медије Града Ужице . Манифестација ће окупити представнике 23 сеоске месне заједнице у такмичарском, ревијалном и излагачком делу програма, уз учешће великог броја деце и младих. У такмичарском делу предвиђена су надметања у надвлачењу конопца, бацању камена у… (види цео чланак)

  Михољски сусрети села 23. септембра у Злакуси
 • Бела црква Каранска

  Завршни догађај „Жестивала 2023“ – ужичког фестивала природе и културног наслеђа, биће одржан код Беле цркве Каранске у селу Карану код Ужица, у понедељак, 28. августа од 18.30, тачније после вечерње службе у цркви. На програму је најпре приказивање филма „Бела црква Каранска“, а затим промоција репринт издања књиге Рада Познановића „Бела црква у Карану“,… (види цео чланак)

  Бела црква Каранска
 • ТЕСЛА НА ЂЕТИЊИ

  У оквиру 8. Међународног фестивала природе и културног наслеђа „Жестивал 2023“, током викенда биће приређено више догађаја. У суботу и недељу, 26. и 27. августа, од 9 до 17 часова одржава се традиционална манифестација ТЕСЛА НА ЂЕТИЊИ. У централи под Градом посетиоци ће моћи да посете ликовну колонију и изложбу слика, да присуствују демонстрацији „Теслиног… (види цео чланак)

  ТЕСЛА НА ЂЕТИЊИ
 • Програм 12. Међународног фестивала спортског филма на Златибору

  Међународни фестивал спортског филма одржаће се 12. пут на Златибору од 23. до 27. августа. У среду, 23. августа, на Краљевом тргу од 20.30 биће приказана три филма: „Како смо заволели баскет“ о спортским почецима Александра Саше Ђорђевића и филмовима „Богдан Богдановић“ и „Новак – неиспричана прича“. Свечано отварање фестивала је у четвртак 24. августа,… (види цео чланак)

  Програм 12. Међународног фестивала спортског филма на Златибору
 • „Жестивал 2023“ – 8. Међународни фестивал природе и културног наслеђа у Ужицу

  Један град чини градом његова стварност али и митови о његовог прошлости. Један град чине улице, тргови, библиотеке, музеји, галерије… Град чине улице и сокаци, људи и њихове приче које међусобно стварају. Све то заједно чини дух једног града, а ако нестане дух једног града, онда град постаје град духова – речи су Бранислава Митровића,… (види цео чланак)

  „Жестивал 2023“ – 8. Међународни фестивал природе и културног наслеђа у Ужицу
 • Дечији фестивал „Лицидерско срце” од 15. до 19. августа

  Под слоганом „Загрли традицију – осети срце” у уторак, 15. августа свечано ће бити отворен  јубиларни 15. међународни дечији фестивал фолклора “Лицидерско срце”. У знаку броја 15 биће и број земаља учесница – Бугарска, Грузија, Грчка, Египат, Канада, Кина, Мексико, Монголија, Словачка, Пољска, Турска, Хрватска, Црна Гора, Република Српска и Србија. Ужице, Златибор и Вишеград… (види цео чланак)

  Дечији фестивал „Лицидерско срце” од 15. до 19. августа
 • Ерски кабаре на Голд гондоли на Рибничком језеру

  „Летњи улични ерски кабаре“ је манифестација коју библиотека „Љубиша Р. Ђенић“ из Чајетине организује од 2008. године и део је културних збивања и туристичке понуде Златибора. У организацију догађаја укључени су и Туристичка организација Златибор и ЈП „Голд гондола Златибор“. Следеће издање ерског кабареа је у недељу, 6. августа на међустаници Голд гондоле на Рибничком… (види цео чланак)

  Ерски кабаре на Голд гондоли на Рибничком језеру

Ужице.Нет

О Ужицу и ужичком крају