Обавештење

 • Изложба посвећена српској хероини Милунки Савић

  У Галерији Културног центра Златибор биће приређена изложба „Из Копривнице у вечност“ посвећена српској хероини Милунки Савић. Изложба се приређује поводом 50 година од смрти Милунке Савић, учеснице балканских и Првог светског рата, носиоца бројних домаћих и страних одликовања за своја јуначка дела. Рањавана је више пута, једном у бици на Дрини код Ужица. Ауторка… (види цео чланак)

  Изложба посвећена српској хероини Милунки Савић
 • Изложба Јане Даниловић у Народном музеју Ужице

  Галеријска презентација уметности мурала академске сликарке Јане Даниловић, под називом „Мурал међу зидовима“ биће отворена у Народном музеју Ужице у уторак, 20. фебруара у 19 часова. Јана Даниловић је сликарка, рођена у Ужицу. Основне и мастер студије зидног сликарства завршила је на Филолошко-уметничком факултету у Крагујевцу. Докторирала је 2018. године на Факултету примењених уметности у… (види цео чланак)

  Изложба Јане Даниловић у Народном музеју Ужице
 • Промоција књиге „Између семена и каменаˮ Драгице Ђурић

  Промоција књиге „Између семена и каменаˮ завичајне ауторке Драгице Ђурић биће одржана у Читалишту Народне библиотеке Ужице у среду, 21. фебруара 2024. године, у 18 часова. У програму учествују директорка Народне библиотеке Душица Мурић, песникиња и књижевна критичарка Бранка Ж. Лазић, књижевник Милијан Деспотовић, глумица Дивна Марић, председник Клуба три Жарко Крстић и ауторка. За… (види цео чланак)

  Промоција књиге „Између семена и каменаˮ Драгице Ђурић
 • Нови албум ужичког бенда БРАТ

  У Градском културном центру ужички бенд БРАТ у суботу 10. фебруара одржаће концертну промоцију другог студијског албума под називом „Двојка“. Овом свирком уједно ће обележити десет година од оснивања бенда. Специјални гости на овом концерту биће бендови Downstroy из Кикинде и Playdown из Аранђеловца. Улаз на концерт биће од 20 часова, а почетак свирке је… (види цео чланак)

  Нови албум ужичког бенда БРАТ
 • Промоција књиге „Мало времена између“ Властимира Безаревића

  У Народној библиотеци у Ужицу у уторак, 30. јануара од 18 часова биће одржана промоција књиге „Мало времена између“ аутора Властимира Безаревића. О књизи ће поред аутора говорити и Милијан Деспотовић. Властимир Безаревић је рођен у Пријепољу. У родном граду завршио је гимназију, а диплому Правног факултета стекао је у Београду 1976. године. Радну каријеру… (види цео чланак)

  Промоција књиге „Мало времена између“ Властимира Безаревића
 • Мобилни мамограф на Тргу партизана у Ужицу

  На ужичком Тргу партизана постављен је мобилни мамограф и радиће од 10 часова у среду, 24. јануара, наредне три седмице, а по потреби и дуже. Прегледе на мамографу могу обавити жене од 45-69 година које нису радиле такав преглед у протекле две године, као и жене преко 40 година које имају позитивну породичну анамнезу. Радно… (види цео чланак)

  Мобилни мамограф на Тргу партизана у Ужицу
 • Почиње скијашка сезона на Торнику

  Скијашка сезона на Торнику на Златибору почеће у петак, 12. јануара, најавили су из ЈП Скијалишта Србије. На дан отварања сезоне, у петак, скијање и забавни садржаји биће бесплатни за све посетиоце. Након дана отварања, у наредна два дана, 13.и 14. јануара, сви посетиоци имаће прилику да искористе попуст од 30% на цене ски карата.… (види цео чланак)

  Почиње скијашка сезона на Торнику
 • Наступ Sean Yoxa у клубу ужичког ГКЦ-а

  После занимљивог периода, константних свирки и путовања, наступа код египатских пирамида, са њујоршким музичким легендама, Feliciom Collins, Woodstock легендама Iron Butterfly, као и Liam Gallagher aftershow партијима у Манчестеру, Ливерпулу и Лондону, на реду је Coming home, наступ Sean Yoxa у свом родном граду. Што се тиче музичког стила, може се очекивати „back to the… (види цео чланак)

  Наступ Sean Yoxa у клубу ужичког ГКЦ-а
 • Меморијално вече посвећено Ивану Ршумовићу

  У Народној библиотеци Ужице у четвртак, 28. децембра од 19 часова, биће одржано меморијално вече посвећено књижевнику и библиотекару Ивану Ршумовићу (1972-2013). У програму учествују др Раде Вучићевић, др Татјана Богојевић, др Бранка Арсовић, Душица Мурић, Милена Чантрак и Јанко Радишић. „Иако настао из креативне жеље да се покажу многе обмањујуће чињенице реалности, многе апорије… (види цео чланак)

  Меморијално вече посвећено Ивану Ршумовићу
 • „Носталгијом“ „Шарганском осмицом“

  Воз „Носталгија“ почиње да саобраћа „Шарганском осмицом“ 23. децембра у оквиру зимске сезоне на релацији Мокра Гора – Јатаре – Мокра Гора. Зимска сезона трајаће до краја јануара и током овог периода биће организована два поласка дневно, у 11.45 и 13.30 часова. Цена карте је 800 динара. Пруга стара скоро 100 година некада је повезивала… (види цео чланак)

  „Носталгијом“ „Шарганском осмицом“
 • Предновогодишњи хуманитарни маскенбал

  Предновогодишњи хуманитарни маскенбал за помоћ најугроженијим малишанима са територије Ужица биће одржан у клубу Градског културног центра у суботу 16. децембра. Почетак журке је у 21 сат. Одаберите свој костим, понесите са собом слаткиш или играчку, јер ће то бити улазница на овај хуманитарни догађај. У сарадњи са Црвеним крстом Ужице биће спремљени пакетићи од… (види цео чланак)

  Предновогодишњи хуманитарни маскенбал
 • Југословенка у Градском културном центру

  Југословенка је жур свих великих југословенских бендова, урбаних музичких покрета, један пресек сцене некад и сад на овим просторима. Већ пет година Југословенка пуни београдске клубове и ево већ више од годину дана на турнеји пуни клубове широм региона. Ова журка је већ два пута ове године распродала ГКЦ. Југословенка је на програму ГКЦ-а у… (види цео чланак)

  Југословенка у Градском културном центру