Обавештење

 • Нова изложба у галерији Рефлектор

  „Добро је да се видимо – облик и покрет”, назив је изложбе која ће у суботу 23. септембра бити отворена у Галерији Рефлектор у Крчагову (зграда бивше касарне) у 19 часова. Своје радове приказаће Игор Бошњак, Ненад Малешевић, Миодраг Манојловић, Младен Миљановић и Бранислав Шарчевић. Од 17 часова биће представљена књига „Лекције о дизајну“ (издање… (види цео чланак)

  Нова изложба у галерији Рефлектор
 • Фестивал фантастике у Ужицу од 18. до 23. септембра

  „Фантаст фест Ужице”, нови градски фестивал, биће одржан од 18. до 23. септембра. Фестивал се организује у сусрет 2024. години у којој ће Ужице понети титулу Престонице културе Србије, а сви планирани програми биће реализовани у Градском културном центру и Народној библиотеци Ужице, најавили су организатори. ПРОГРАМ ФЕСТИВАЛА Понедељак, 18.9. 18 часова, Градски културни центар… (види цео чланак)

  Фестивал фантастике у Ужицу од 18. до 23. септембра
 • “Одзиви Пауну” у Рибашевини

  Народна библиотека Ужице организује 45. књижевну манифестацију „Одзиви Пауну“ у суботу, 16. септембра у 13 сати, испред цркве Светог Василија Острошког у Рибашевини. Превоз је организован, а полазак је у 12 часова у улици изнад Народне библиотеке Ужице. (види цео чланак)

  “Одзиви Пауну” у Рибашевини
 • Одбојкашки „Турнир шампиона“ у ужичкој хали Велики парк

  Одбојкашки клуб „Јединство“ организатор је и домаћин трећег по реду „Турнира шапиона”, који се игра до недеље 10. септембра у хали Велики парк. Покровитељ турнира је град Ужице. На турниру учествују одбојкашице „Јединства“, „Црвене звезде“, „Тент“-а из Обреновца и Уба, најављено је на конференцији за медије Града Ужица . Турнир ове године има и хуманитарни… (види цео чланак)

  Одбојкашки „Турнир шампиона“ у ужичкој хали Велики парк
 • Представе у ужичком позоришту у септембру

  Среда 6. септембар у 18:00 ТРТИЦА РАЈСКЕ ПТИЦЕ Бранко Димитријевић Никола Завишић Велика сцена УЖИЦЕ Уторак 12. септембар у 20:00 Р.У.Р. РОСУМОВИ УНИВЕРЗАЛНИ РОБОТИ Карел Чапек Адаптација и режија: Драгана Варагић Велика сцена УЖИЦЕ Четвртак 14. септембар у 20:00 МЕСЕЦ (ДАНА) НА СЕЛУ И.Тургењев Милан Нешковић Велика сцена УЖИЦЕ Уторак 19. септембар у 20:00 ПЕРПЛЕКС… (види цео чланак)

  Представе у ужичком позоришту у септембру
 • Средњовековно благо западне Србије

  Промоција филма „Средњовековно благо западне Србије“ и панел-дискусија на тему  „Заштита и валоризација културног наслеђа“ испуниће програм седме вечери Међународног фестивала природе и културног наслеђа „Жестивал 2023“ у Ужицу. Од 2016. године ова манифестација има циљ да покаже све вредно што обележава тренутак града и уједно афирмише природу и културно наслеђе. Организатори ово настојање обједињују… (види цео чланак)

  Средњовековно благо западне Србије
 • Боемско вече на „Жестивалу 2023“

  Боемско вече – вече музике, поезије, сећања на старо Ужице и знамените Ужичане! Уз Тамбурашки оркестар Северац. Петак, 25. август, башта Градског културног центра од 20.30 часова. Пето вече Међународног фестивала природе и културне баштине „Жестивал 2023“. (види цео чланак)

  Боемско вече на „Жестивалу 2023“
 • „Хроника једне ужичке породице“ на тврђави Стари град

  Књига „Хроника једне ужичке породице“ аутора Марка Поповића биће представљена на тврђави Стари град у уторак, 22. августа од 19 часова у оквиру 8. Међународног фестивала природе и културног наслеђа „Жестивал“. Књигу су приредили Даница Поповић (супруга покојног Марка Поповића) и Зоран Јеремић, а објављена је крајем 2022. године у суиздаваштву Народног музеја, Удружења Колектив… (види цео чланак)

  „Хроника једне ужичке породице“ на тврђави Стари град
 • Препорука за читање – „Бунтовница у сенци“ Нађе Тешић

  Након превођења на српски језик и објављивања књиге „Бунтовница у сенци“ Нађе Тешић (Ужице, 1939 – Њујорк, 2014), у првој половини 2023. године одржано је више промоција овог романа кроз кога је Нађа Тешић „пронашла и уцеловила свој изгубљени идентитет… поново пронашла себе и то у тих првих петнаест година живота у Ужицу, у Србији,… (види цео чланак)

  Препорука за читање – „Бунтовница у сенци“ Нађе Тешић
 • Ликовна колонија „Трнава – Владимир Митровић“ почиње 16. августа

  Ликовна колонија „Трнава – Владимир Митровић“ одржава се ове године од 16. до 20. августа у Галерији Митровић у златиборском селу Трнава. Биће то 31. окупљање уметника на овој колонији, наставак традиције коју је Владимир Митровић (1953-2016), самоуки сликар и вајар установио за живота, а касније наставили Културни центар Чајетина и Атеље „Трнава“, под покровитељством… (види цео чланак)

  Ликовна колонија „Трнава – Владимир Митровић“ почиње 16. августа
 • Вече са глумцем Небојшом Миловановићем

  Глумац Небојша Миловановић биће гост уметничке вечери у оквиру културног програма Специјалне болнице „Чигота“ на Златибору у петак, 11. августа у 20.30 часова.   Небојша Миловановић говориће поезију великих српских песника. Избор ће бити по његовом укусу и осећају препознавања поезије, коју користи и као инспирацију на путевима на којима открива песнике и на путевима… (види цео чланак)

  Вече са глумцем Небојшом Миловановићем
 • 27. Међународна колонија уметничке керамике „Злакуса“ Ужице

  Међународна колонија уметничке керамике „Злакуса“ у Ужицу, 27. по реду, биће одржана од 8. до 18. августа у Галерији „Рефлектор“ у бившој касарни у Крчагову. Свечано отварање Колоније је у среду, 9. августа у 13 часова. На овогодишњој колонији уметничке керамике учествује 9 уметника, од којих двоје из Бугарске. Гост колоније је Деса Ћазић Кален… (види цео чланак)

  27. Међународна колонија уметничке керамике „Злакуса“ Ужице

Ужице.Нет

О Ужицу и ужичком крају