Вест

 • Обележена 82. годишњица ослобођења Ужица

  У организацији Градског одбора СУБНОР-а и града Ужица на Партизанском гробљу Доварје обележен је 24. септембар, дан када је 1941. године у ратом окупираној Европи створена једина слободна територија – Ужичка република. Полагањем венаца бројне делегације одале су почаст херојима и свим страдалима током народоослободилачке борбе у Другом светском рату. У име града Ужица венац… (види цео чланак)

  Обележена 82. годишњица ослобођења Ужица
 • Нови пројекат сарадње градова Ужице и Тузла

  У Ужицу је одржана почетна конференција пројекта прекограничне сарадње „Нови локалитети за боравак на отвореном у сврху унапређења квалитета туристичког производа” који ће се реализовати у оквиру пројекта Open Air Everywhere уз подршку Европске уније. Нови пројекат који се покреће вредан је готово 400.000 евра и допринеће у великој мери даљем развоју туризма и унапређењу… (види цео чланак)

  Нови пројекат сарадње градова Ужице и Тузла
 • Мала бесплатна библиотека у ужичком Малом парку

  У оквиру пројекта „Читање на отвореном” постављена је прва Мала бесплатна библиотека у Малом парку, у којој ће се вршити размена штампаних књига по принципу „узми књигу – остави књигу“. Намењена је Ужичанима и посетиоцима града. Пројекат „Читање на отвореном” реализују Удружење грађана Колектив Ужице и Народна библиотека Ужице, а суфинансира Град Ужице у оквиру… (види цео чланак)

  Мала бесплатна библиотека у ужичком Малом парку
 • Почела градња Музеја ћирилице у Бајиној Башти

  Почела је прва фаза радова на реконструкцији и промени намене објекта старе школе за потребе Музеја ћирилице у Бајиној Башти. Биће то јединствен објекат у региону чија намена ће бити додатно очување српског националног писма. Изградња Музеја ћирилице је прва фаза у оквиру планираног комплекса Дома ћирилице у Рачи. Визија пројекта је да на основу… (види цео чланак)

  Почела градња Музеја ћирилице у Бајиној Башти
 • Игор Арсенић из Бањалуке победник ужичких скокова у воду

  У конкуренцији 18 такмичара из Србије, Босне и Херцеговине и Црне Горе, најбољи на овогодишњем такмичењу у скоковима у воду са Старог железничког моста у Ужицу је Игор Арсенић из Бањалуке. Њему је ово друга победа на традиционалном такмичењу, које се у граду на Ђетињи одржава од 1993. године. Другопласирани је Евалд Крнић из Тузи,… (види цео чланак)

  Игор Арсенић из Бањалуке победник ужичких скокова у воду
 • Обележавање 130 година организованог туризма на Златибору

  Јубиларних 130 година организованог туризма на Златибору биће обележено у суботу, 19. августа од 18 часова у Културном центру Златибор. У више програмских тачака свечане академије биће истакнути најважнији резултати развоја обимног и систематског рада на унапређењу туризма на планини. Поводом јубилеја, заслужним за афирмацију Златибора биће додељена признања. Добитници су Љубивоје Ршумовић, Божидар Ковачевић… (види цео чланак)

  Обележавање 130 година организованог туризма на Златибору
 • Скокови са Старог железничког моста у Ужицу 19. августа

  Традиционална манифестација „Скокови са Старог железничког моста“ биће одржана на Градској плажи у Ужицу у суботу, 19. августа са почетком у 15 часова. Манифестација која је ушла у четврту деценију одржавања окупиће овога пута око 20 такмичара из Србије и окружења. Такмичари ће скакати са висине од 16 метара у две серије, а најбољих десет… (види цео чланак)

  Скокови са Старог железничког моста у Ужицу 19. августа
 • Неолитско насеље „СтаПарк” отворено за посетиоце

  Неолитско насеље ”СтаПарк” отворено је за посетиоце петком, суботом и недељом у времену од 11 до 18 часова, обавестила је Туристичка организација Ужице. До „СтаПарка“ и Стапарске бање долази се туристичким возићем који саобраћа кроз кањон реке Ђетиње. Поласци са Градске плаже у Ужицу су у терминима: 10:00, 11:00, 13:00, 14:00, 16:00 и 17:00 часова.… (види цео чланак)

  Неолитско насеље „СтаПарк” отворено за посетиоце
 • Отворена 27. Међународна колонија уметничке керамике Злакуса – Ужице

  У Галерији „Рефлектор“ у Крчагову отворена је 27. Међународна колонија уметничке керамике Злакуса – Ужице. На свечаном отварању градоначелница Ужица др Јелена Раковић Радивојевић истакла је „да то што је колонија 27. по реду довољно говори о њеном трајању и квалитету, али и упорности наше уметнице Софије Бунарџић да у најразличитијим околностима, готово три деценије… (види цео чланак)

  Отворена 27. Међународна колонија уметничке керамике Злакуса – Ужице
 • Најбоља пословна година Ваљаонице бакра Севојно

  Са годишњом производњом око 26.000 тона и оствареним профитом око 13,8 милиона евра у 2022. години, Ваљаоница бакра Севојно остварила је најбољи пословни резултат у последњих 20 година. За 2023. планирана је производња од 30.000 тона. Део прошлогодишњег успеха је инвестирање у текућу производњу од 6,8 милиона евра и куповина Фабрике бакарних цеви у Мајданпеку.… (види цео чланак)

  Најбоља пословна година Ваљаонице бакра Севојно
 • Фапови камиони за Војску Србије

  Фабрика аутомобила Прибој испоручила је Војсци Србије нови контингент од 12 камиона новије генерације. Возила 2228 имају погон на свих шест точкова и могућност додатних модификација према захтевима купца. Војска Србије користи Фапове камионе за различите намене, а ово је још једна у низу испорука према уговорима који за ФАП значе већу упосленост капацитета и… (види цео чланак)

  Фапови камиони за Војску Србије
 • „Јединство Металоградња“ изводи радове на новој згради железничке станице “Београд центар”

  У изградњи нове станичне зграде у оквиру железничке станице “Београд центар” у Прокопу, компанија „Јединство Металоградња“ из Севојна изводи радове на челичној конструкцији тешкој око 700 тона. Постављање конструкције „Јединство Металоградња“ треба да заврши у року од шест месеци. Послови се већ увелико одвијају и теку према планираној динамици. Завршетак радова на згради и паркингу… (види цео чланак)

  „Јединство Металоградња“ изводи радове на новој згради железничке станице “Београд центар”

Ужице.Нет

О Ужицу и ужичком крају