Вест

 • Златибор на сајму туризма у Новом Саду

  На 54. Међународном сајму туризма у Новом Саду своју понуду представља и Златибор. Посетиоци штанда Златибора могу се упознати са понудом за предстојећу зимску сезону и другим садржајима који их очекују током наредне године. Своју понуду представљају и бројни хотелијери и туристички посленици Златибора, цене и попусте током зимске сезоне и новитете који их очекују… (види цео чланак)

  Златибор на сајму туризма у Новом Саду
 • Радови на обнови споменичког комплекса на Кадињачи

  Народни музеј Ужице и Завод за заштиту споменика културе Краљево уз финансијску подршку Министарства за рад, борачка и социјална питања, завршавају прву фазу грађевинских радова на најугроженијем делу споменичких композиција Спомен-комплекса Кадињача. У току ове фазе замењене су приступне стазе и плоче у „Амфитеатру Ужичке републике“ а посебан акценат је стављен на плато око спомен… (види цео чланак)

  Радови на обнови споменичког комплекса на Кадињачи
 • Отворена изложбa посвећена Десанки Максимовић у КЦ Златибор

  Изложба Библиотеке града Београда „Памтићу све“, посвећена животу и стваралаштву песникиње Десанске Максимовић, отворена је у галерији Културног центра на Златибору. На изложби су представљени најважнији моменти из живота и рада Десанке Максимовић: детињство, младост, школовање, први песнички покушаји, прве објављене стихове, гостовања на свим значајним манифестацијама у тадашњој Југославији, разгледнице, писма. „Десанка је зрачила… (види цео чланак)

  Отворена изложбa посвећена Десанки Максимовић у КЦ Златибор
 • Радови на изградњи обилазнице око Ужица

  Интензивирани су радови на изградњи обилазнице око Ужица према пројекту и инструкцијама Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре. Радове вредне 30 милиона евра изводи кинеска компанија „Power construction corporation of China, Limited“, која је очистила терен, изградила све приступне путеве и почела постављање првих од укупно 44 шипа. Према документу који је израдио Институт за путеве… (види цео чланак)

  Радови на изградњи обилазнице око Ужица
 • Међународна конференција радио-аматера на Златибору

  На Златибору, у хотелу Палисад, је од 1. до 4. новембра одржана 26. генерална конференција Међународне радио-аматерске уније за регион 1 (IARU R1 ). У раду конференције је учествовало 120 представника из 31 државе чланице IARU са подручја Европе, Африке, Блиског истока и севера Азије. Домаћин овог догађаја је Савез радио-аматера Србије. Подовом овог догађаја… (види цео чланак)

  Међународна конференција радио-аматера на Златибору
 • Представа „Едип“ најбоља на 28. Југословенском позоришном фестивалу

  Једногласном одлуком стручног жирија и публике, представа “Едип” Југословенског драмског позоришта Београд проглашена је за најбољу на 28. Југословенском позоришном фестивалу, који је одржан у Ужицу од 1. до 7. новембра. Стручни жири радио је у саставу Миодраг Табачки, сценограф, костимограф и универзитетски професор – председник жирија и чланови: глумица Урша Раукар-Гамулин, културолог и књижевник… (види цео чланак)

  Представа „Едип“ најбоља на 28. Југословенском позоришном фестивалу
 • Почеле „Октобарске чаролије“ у Народном позоришту Ужице

  Представом “Василиса прекрасна” ужичког Народног позоришта отворене су “Октобарске чаролије”, манифестација на Великој сцени овог позоришта намењена деци која иду у вртић и ученицима до четвртог разреда основне школе. Следећа представа је „Ивица и Марица” Академије 28 Београд у уторак 17. октобра у терминима од 14 и 16 часова. У среду 18. октобра „Про-арт” Београд… (види цео чланак)

  Почеле „Октобарске чаролије“ у Народном позоришту Ужице
 • Представе на 28. позоришном фестивалу у Ужицу

  У програм овогодишњег Југословенског позоришног фестивала у Ужицу уврштене су представе: С обзиром да се ове представе на неки начин баве односом очева и деце, слоган овогодишњег фестивала је „Шта мислиш о свом оцу?”. Фестивал се одржава од 1. до 7. новембра у Народном позоришту Ужице. Улогу селектора преузео је директор ужичког позоришта Зоран Стаматовић,… (види цео чланак)

  Представе на 28. позоришном фестивалу у Ужицу
 • Свечано обележено 75 година рада Историјског архива Ужице

  У Историјском архиву Ужице свечано је обележен јубилеј – 75 година постојања и рада. Тим поводом отворена је изложба „Записни дуб“ и легат новинара Радована Поповића. Свечаности су присуствовали представници Министарства културе, Града Ужица, Државног архива Србије као и архива из Босне и Херцеговине, Републике Српске, Црне Горе, Косова и Метохије и Словеније. О историјату… (види цео чланак)

  Свечано обележено 75 година рада Историјског архива Ужице
 • Нова књига Драгише Милосављевића о средњовековном граду Солотник

  У Галерији Установе „Култура“ у Бајиној Башти представљена је монографија о средњовековном граду  Солотник аутора Драгише Милосављевића, историчара уметности из Ужица. Студија је настала на основу врло опсежних и темељних истраживања овог локалитета. Књига „Солотник – истине и тајне средњовековног града“ издање је Установе “ Култура“ и ЈП Национални парк Тара. Локалитет у Солотуши је… (види цео чланак)

  Нова књига Драгише Милосављевића о средњовековном граду Солотник
 • “Мисија доброте” ужичког Кола српских сестара

  Монографија „Мисија доброте ” ауторке Слободанке Мире Станковић Ћирковић, дугогодишње председнице Кола српских сестара Ужице, представљена је у Свечаној сали Градске куће у оквиру Програма обележавања Дана града. Повод за објављивање књиге је сто година постојања и рада Кола српских сестара Ужице. Издавач је Историјски архив Ужице.   “Ово је био један заиста велики посао,… (види цео чланак)

  “Мисија доброте” ужичког Кола српских сестара
 • Изложба “Предели Милуна Видића” у Ужицу

  У оквиру Програма обележавања Дана града у Градском културном центру отворена је изложба под називом “Предели Милуна Видића”. Градски културни центар издаје и књигу „Предели Милуна Видића“, аутора Милоша Јевтића из едиције “Одговори”, која обухвата интервју са уметником у емисији „Гост другог програма“ на Радио Београду. Милун Видић је рођен 9. марта 1939. године у… (види цео чланак)

  Изложба “Предели Милуна Видића” у Ужицу

Ужице.Нет

О Ужицу и ужичком крају