Ана Божиловић прославила Србију и родно Ужице

Ужичанка Ана Божиловић у трци на 21 километар кроз пешчане дине освојила је друго место на свету и прославила Србију и родно Ужице.

Храброг срца ова млада Ужичанка упутила се на Светско првенство „Abu Dhabi Spartan World Championship“, са жељом за новим искуством, не надајући се огромном успеху и веома добром резултату.

Ана Божиловић са медаљом на крају трке у Абу Дабију / Фото: Приватна архива

– Трка је била кроз пешчане дине, по песку, где се пење четвороношке, а патике су готово увек биле пуне песка који прави жуљеве и отежава ход. Сунце нас се јако пржило сво време, а температура је у једном моменту била 36 степени.

На све ове услове морали смо да пређемо 30 препрека, попут пењања уз конопац, ношења терета, пузања испод бодљикаве жице, прескакања високих зидова, карика… – објашњава Ана.

Такмичење је одржано у пустињи недалеко од Абу Дабија, од 8. до 10. децембра.

Панорама Ужица

– Морам да споменем и људе са којима сам ишла тамо, а који су такође остварили невероватан успех. Они су Милош Митров, који је освојио прво место, затим Лука Меденица, четврто место у истој категорији, као и Никола Вучковић који је 19. у Елитној конкуренцији.

Све у свему, мала екипица из Србије, али са огромним срцем, скодно томе и овакви резултати – наглашава Ана. Ова четворочлана екипа се иначе за исти тим такмичи на тркама широм Србије.

Ана Божиловић је припадница Полицијске Бригаде МУП-а Србије, живи и ради у Београду, па иако не живи у родном граду, Ужице носи у срцу.

(Телеграф.рс/Б.И.)

Панорама Ужица

Поделите:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *