Две хиљаде спортиста на 58. МОСИ играма у Колашину

Међуопштинске омладинске спортске игре (МОСИ), 58. по реду, одржавају се ове године од 5. до 9. јула у Колашину. На такмичењима у 13 дисциплина учествоваће око 2.000 спортиста из 29 градова и општина са тромеђе Србије, Црне Горе и Босне и Херцеговине.

МОСИ су традиционална смотра и манифестација спорта и физичке културе на којој су до сада наступали спортисти из 40 општина:

Из Србије (16): Ариље, Бајина Башта, Зубин Поток, Ивањица, Косјерић, Лучани, Нова Варош, Нови Пазар, Пожега, Прибој, Пријепоље, Севојно, Сјеница, Тутин, Ужице и Чајетина.

Из Црне Горе (12): Андријевица, Беране, Бијело Поље, Гусиње, Жабљак, Колашин, Мојковац, Петњица, Плав, Плужине, Пљевља и Рожаје. 

Из Републике Српске (9): Вишеград, Калиновик, Ново Горажде, Рогатица, Рудо, Соколац, Сребреница, Фоча и Чајниче.

Панорама Ужица

Из Федерације Босне и Херцеговине (3): Горажде, Пале-Прача и Фоча-Устиколина.

МОСИ значајно доприносе упознавању и зближавању младих, развоју спорта и физичке културе, изградњи спортских објеката и стварању услова за организовано и масовно бављење спортом. 

На овогодишњим МОСИ спортисти ће се борити за медаље у следећим дисциплинама: атлетика, кошарка, одбојка, рукомет, фудбал, мали фудбал, спортски риболов, планинарство, стони тенис, шах, стрељаштво, карате и одбојка на песку.

У поздравној речи учесницима овогодишњих игара председник општине Колашин Владимир Мартиновић истиче да су МОСИ „идеја о дружењу, обнављању старих другарстава и пријатељстава и успостављању нових“.

„МОСИ су смотра младости, љепоте и спорта. Бављење спортом је управо оно што нам омогућава да будемо отворени и брижни. Спорт помаже да се у свакоме од нас усаде вриједности солидарности и инклузивности. Желим вам да, у наредна четири јулска дана,  побиједите на спортским теренима, али и да,  прије свега, увијек  будете побједници у животу“, поручио је председник општине Мартиновић спортистима на овогодишњим МОСИ играма у Колашину.

Панорама Ужица

Поделите:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *