Ужице спремно за 59. МОСИ игре

Ужице ће од 10. до 14. јула бити домаћин 59. МОСИ – Међуопштинских омладинских спортских игара, на којима се очекује учешће око 2.500 спортиста из 35 општина са тромеђе Србије, Босне и Херцеговине и Црне Горе.

Отварање 59. МОСИ планирано је за 10. јул у 18 часова на стадиону ,,Радомир Антић“ у Ужицу / Фото: Wikipedia

На седници Скупштине МОСИ најављено је да ће се такмичење одвијати у 18 спортских дисциплина. Нове дисциплине у односу на претходне игре су пливање и ватерполо за мушкарце и баскет 3×3 за мушкарце и жене.

Поред спортских надметања учесници ће присуствовати концертима на ужичком градском тргу, програмима у Градском културном центру и обићи ће Народни музеј, Хидроцентралу „Под градом”, Градску галерију и Јокановића кућу.

 „Град Ужице, национална престоница културе Србије, сигурно ће бити и достојан домаћин 59. Међуопштинских омладинских спортских игара“, истакла је градоначелница др Јелена Раковић Радивојевић и нагласила да су од тренутка када је град Ужице од оштине Колашин преузео титулу домаћина ове спортске манифестације, почеле темељне припреме и пред почетак игара пажљиво су одређени смештај и исхрана, а безбедност и здравствена заштита учесника биће на високом нивоу.

Отварање 59. МОСИ планирано је за 10. јул у 18 часова на стадиону ,,Радомир Антић“. После отварања од 21 час концерт ће одржати Дејан Петровић и Биг бенд, а наредних вечери на градском тргу од 21 час наступиће Амадеус бенд 11. јула, Жељко Васић 12. јула и 13. јула група Кербер.

Таратурс крстарење Перућац - Вишеград - Перућац

Поделите:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *