Књижевне вечери Владимира Пиштала

Владимир Пиштало / Wikipedia

На две књижевне вечери, у Ужицу и на Златибору, биће представљен роман „Песма о три света“ Владимира Пиштала (Сарајево, 1960).

У петак, 29. марта у 19 часова промоција је у Народној библиотеци у Ужицу, а следећег дана, у суботу, 30. марта такође у 19 часова у Културном центру на Златибору.  

„Песма о три света“ враћа глас жени избаченој из историје. Прави широк културолошки захват, од барока – доба раног просветитељства, масовног ропства и грађења светског система, па све до Наполеоновог освајања Пераста.  

Ово је прича о Европи, Африци и Америци. О Венецији, Тунису и Салему. О ватрама и сукњама. О проласку времена. О музици. О галиотима и галебовима. О гусарима под заштитом државе. О лудилу, о вештицама. О дивљацима и чипканим крагнама. О империји. О господарима и учитељима. Ово је антиколонијални роман.

Владимир Пиштало, романописац и приповедач, актуелни управник Народне библиотеке, добитник је НИН-ове награде, награде „Меша Селимовић” и награде „Борисав Станковић”. За роман „Песма о три света“ добио је награде „Бескрајни плави круг” и „Др Шпиро Матијевић“.

Панорама Ужица

У програму ће поред  аутора учествовати и писац Ненад Шапоња, у име издавача Агора из Новог Сада.

Панорама Ужица

Поделите:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *