Одржан јубиларни 50. Сабор трубача на Златибору

Фото: ТО Златибор

Свечаним дефилеом дувачких оркестара кроз центар Златибора синоћ је почео 50. јубиларни Сабор трубача и смотра народног стваралаштва. На сцени Краљевог трга одржано је такмичење које је уједно и квалификационо за овогодишњи Сабор трубача у Гучи 13. августа.

У такмичарском делу наступили су оркестар “Браће Илић”, оркестар “Марка Трнавца”, оркестар “Мирослава Ђунисијевића”, оркестар “Марка Глигоријевића”, оркестар “Жељка Стефановића и Александра Петронијевића”, “Драгачевске трубе” и оркестар “Миленка Филиповића”.

У жирију за доделу награда били су Дејан Јевђић, мајстор трубе из Расне, Марко Кутлешић, професор кларинета из Чајетине и Данијела Веселиновић, професор трубе из Ариља.

Жири је овако одлучивао: Најбољи бубњар је Раде Вранешевић из оркестра “Мирослава Ђунисијевића”, најбољи басиста је Елвис Алишановић из оркестра “Драгачевске трубе”, најбољи тенориста је Љубиша Јевтовић из оркестра “Марка Трнавца”, најбоље одсвирана песма је оркестра “Мирослава Ђунисијевића”, најбоље одсвирано коло је оркестра “Марка Трнавца”, најизворније музицирање је оркестра “Жељка Стефановића и Александра Петронијевића”, меморијалну награду “Мићо Петровић” за најбољег трубача добио је Стефан Илић из оркестра “Браће Илић”, а меморијалну награду за најбољи оркестар “Радован Бабић” добио је оркестар “Марка Глигоријевића”. Оркестри који су се директно пласирали за сабор у Гучи су: оркестар “Браће Илић”, оркестар “Марка Глугоријевића”, оркестар “Жељка Стефановића и Александра Петронијевића” и оркестар “Миленка Филиповића”.

Жири публике и новинара који је радио у саставу Славица Јовановић, дописница РТС-а из Ужица, Жарко Божанић, дугогодишњи глумац аматер и Милош Вермезовић, контрабасиста И наставник музичке културе у Мачкату, одлучио је да награду за најбољег трубача 50. Сабора трубача понесе Миленко Филиповић из истоименог оркестра.

Најбољима су уручене плакете и награде у виду труба и бубња.

У ревијалном делу су наступали оркестар Ивана Јовановића из Ужица и оркестар Огњена Васиљевића из Пожеге

Панорама Ужица

Организатори ове традиционалне манифестације су Културни центар Чајетина, Туристичка Организација Златибор и Општина Чајетина.

Панорама Ужица

Поделите:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ужице.Нет

О Ужицу и ужичком крају