Održan jubilarni 50. Sabor trubača na Zlatiboru

Foto: TO Zlatibor

Svečanim defileom duvačkih orkestara kroz centar Zlatibora sinoć je počeo 50. jubilarni Sabor trubača i smotra narodnog stvaralaštva. Na sceni Kraljevog trga održano je takmičenje koje je ujedno i kvalifikaciono za ovogodišnji Sabor trubača u Guči 13. avgusta.

U takmičarskom delu nastupili su orkestar “Braće Ilić”, orkestar “Marka Trnavca”, orkestar “Miroslava Đunisijevića”, orkestar “Marka Gligorijevića”, orkestar “Željka Stefanovića i Aleksandra Petronijevića”, “Dragačevske trube” i orkestar “Milenka Filipovića”.

U žiriju za dodelu nagrada bili su Dejan Jevđić, majstor trube iz Rasne, Marko Kutlešić, profesor klarineta iz Čajetine i Danijela Veselinović, profesor trube iz Arilja.

Žiri je ovako odlučivao: Najbolji bubnjar je Rade Vranešević iz orkestra “Miroslava Đunisijevića”, najbolji basista je Elvis Ališanović iz orkestra “Dragačevske trube”, najbolji tenorista je Ljubiša Jevtović iz orkestra “Marka Trnavca”, najbolje odsvirana pesma je orkestra “Miroslava Đunisijevića”, najbolje odsvirano kolo je orkestra “Marka Trnavca”, najizvornije muziciranje je orkestra “Željka Stefanovića i Aleksandra Petronijevića”, memorijalnu nagradu “Mićo Petrović” za najboljeg trubača dobio je Stefan Ilić iz orkestra “Braće Ilić”, a memorijalnu nagradu za najbolji orkestar “Radovan Babić” dobio je orkestar “Marka Gligorijevića”. Orkestri koji su se direktno plasirali za sabor u Guči su: orkestar “Braće Ilić”, orkestar “Marka Glugorijevića”, orkestar “Željka Stefanovića i Aleksandra Petronijevića” i orkestar “Milenka Filipovića”.

Žiri publike i novinara koji je radio u sastavu Slavica Jovanović, dopisnica RTS-a iz Užica, Žarko Božanić, dugogodišnji glumac amater i Miloš Vermezović, kontrabasista I nastavnik muzičke kulture u Mačkatu, odlučio je da nagradu za najboljeg trubača 50. Sabora trubača ponese Milenko Filipović iz istoimenog orkestra.

Najboljima su uručene plakete i nagrade u vidu truba i bubnja.

U revijalnom delu su nastupali orkestar Ivana Jovanovića iz Užica i orkestar Ognjena Vasiljevića iz Požege

Panorama Užica

Organizatori ove tradicionalne manifestacije su Kulturni centar Čajetina, Turistička Organizacija Zlatibor i Opština Čajetina.

Panorama Užica

Podelite:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Deprecated: trim(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /home/uzicenet/public_html/wp-content/plugins/simple-lightbox/includes/class.utilities.php on line 545