Занимљивости

 • Књиге на поклон завичају

  Међу дародавце значајних књижевних дела бајинобаштанској Народној библиотеци „Милош Требињац“ недавно се уписао и један Злодолац, инжењер Душан Петровић (84), који  више од пола века живи у Немачкој. Завичају је поклонио вредну збирку књига која броји око 2.000 наслова, претежно на немачком и руском језику.  –  Душан је годинама  сакупљао књиге и формирао личну библиотеку… (види цео чланак)

  Књиге на поклон завичају
 • Женске кожне јакне које су хит ове сезоне

  Како се мењају сезоне и време, тако се и мода прилагођава – а нема бољег сведока томе од женске кожне јакне . Оне су један од синонима за јесен, за тај прелазни период између лаганих летњих оутфита и зимских јакни. Популарне су, жене их обожавају а довољно су комфорне и топле да нас угреју у… (види цео чланак)

  Женске кожне јакне које су хит ове сезоне
 • Уређење станице гондоле на Торнику

  Гости Златибора који се буду возили Голд гондолом, најдужом једносегментном панорамском жичаром на свету, на врху Торника имаће на располагању и дечје игралиште и мањи угоститељски објекат са сувенирницом. Последња станица Голд гондоле на Торнику, како је планирано, биће и почетна станица гондоле са затвореним кабинама до Прибојске Бање, у дужини од око 14, 7… (види цео чланак)

  Уређење станице гондоле на Торнику
 • Решење за чист ваздух у вашем дому – пречишћивач ваздуха

  Решење за чист ваздух у затвореном простору где боравите је набавка пречишћивача ваздуха. Технолошки напредак помаже и олакшава живот и рад човека, али је цена која се плаћа због штетних последица прљавих технологија све већа. Превише је загађења животне средине, а једна од последица је негативан утицај на квалитет ваздуха. Прљаве технологије, посебно оне које… (види цео чланак)

  Решење за чист ваздух у вашем дому – пречишћивач ваздуха
 • Зашто носимо накит – миленијумска прича о човеку и украшавању

  Накит је најчешће повезан са украшавањем, а кроз историју цивилизација имао је и има и друге практичне и симболичке намене. Украшавање понекад има и практичну сврху, обично код фризуре и одевних предмета за везивање, копчање и друге начине ношења одеће. Данашња употреба предмета који се могу сврстати у накит често се повезује са значењем које… (види цео чланак)

  Зашто носимо накит – миленијумска прича о човеку и украшавању
 • Кровни кофери – цена и квалитет

  Кровни кофери за аутомобиле су последњих деценија постали популаран и тражен производ, јер својом једноставношћу, елеганцијом и сигурношћу решавају проблем мањка пртљажног простора у гепеку аута и обезбеђују безбрижно и удобно путовање. Направљени су од најсавременијих материјала и дизајнирани тако да буду функционални за смештај додатног пртљага, чиме се ослобађа простор за комфорнију вожњу путника… (види цео чланак)

  Кровни кофери – цена и квалитет
 • Пробиотици – за миран стомак и добро здравље

  Зашто се толико говори о пробиотицима и зашто се све више користе? Пробиотичко дејство појединих намирница често се наводи као додатни корисни фактор у маркетиншким кампањама, рачунајући на повећање продаје тих намирница. Јогурт, кефир и кисели купус сматрају се намирницима које садрже највеће количине пробиотика. Пробиотици су живи микроорганизми који при уношењу у одговарајућим количинама… (види цео чланак)

  Пробиотици – за миран стомак и добро здравље
 • Уље дивљег оригана за ваше добро зравље

  Традиционални начини лечења стари су вероватно колико и људи. Коришћени су у свим цивилизацијама, а бројна сазнања о лековитим својствима појединих биљака очувана су до данас. Једна од таквих биљака је оригано, познат и широко заступљен у исхрани као састојак у припреми многих јела, посебно оних медитеранске и италијанске кухиње. Дивљи оригано је одавно прихваћен… (види цео чланак)

  Уље дивљег оригана за ваше добро зравље
 • Краљица бања предњачи у продаји станова

  Продаја станова у Врњачкој Бањи потврђује да је најлепша бања у Србији и даље у самом врху интересовања купаца. Једни у томе виде најбољи избор за своје место боравка на краће или дуже време, други у могућности издавања бројним гостима који током целе године радо долазе у Врњачку бању. Неће погрешити ни једни ни други.… (види цео чланак)

  Краљица бања предњачи у продаји станова
 • Знате ли како изгледа симбол Голд гондоле на Златибору

  Слике Голд гондоле на Златибору обишле су свет, али сада је ова турстичка атракција добила и један својеврсан симбол и то сличан оном који већ годинама стоји на Краљевом тргу у центру насеља, а дело је врсног дрводеље Миладина Лекића из села Шљивовице. Кабина Голд Гондоле од дрвета, коју држи стари Златиборац са неизбежним брковима,… (види цео чланак)

  Знате ли како изгледа симбол Голд гондоле на Златибору
 • Могућности и предности онлине психотерапије

  Онлине психотерапија је релативно новија појава и представља пружање терапијске подршке путем интернета. С обзиром да доста зависи од техничких могућности и техничке културе у некој средини, њена примена варира, али генерално гледано популарност психотерапије ове врсте расте са доступношћу техничких ресурса и развијања навике да се онлине платформе користе за комуникацију уопште, а за… (види цео чланак)

  Могућности и предности онлине психотерапије
 • Сопотница код Пријепоља постаје туристичка атракција

  Сопотница је за најлепше село у Србији проглашена 2005. године. У научним штивима име Сопотнице уписано је као једно од ретких налазишта бигра који се налази уграђен у зидовима манастира Милешева и околних кућа. Ово место обогаћено величанственим водопадима доживљава праву туристичку експанзију. – Никад толико људи није овде било као претходних година, само долазе… (види цео чланак)

  Сопотница код Пријепоља постаје туристичка атракција

Ужице.Нет

О Ужицу и ужичком крају