Збирка приповетки

 • Учитељеве приче – Милан Караклајић

  У издању издавачке куће „Арт плус“ из Ужица изашла је из штампе књига „Учитељеве приче“ Милана Караклајића. Ова интересантна збирка приповедака мемоарског карактера дело је једног признатог и омиљеног просветног радника из Ужица и представља ауторова сећања на учитељске дане. Милан Караклајић Кара је познати просветни и спортски радник из Ужица. Своје пензионерске дане испуњава… (види цео чланак)

  Учитељеве приче – Милан Караклајић
 • Станица прича Пожега – Миленкo Пајић

  Како испричати већ испричану причу? Како започети већ завршено, а при том, без посртања, доказивати недоказиво, откривати већ откривено… и у гомили дилема без понуђеног одговора утонути у речи, приче, есеје… у духовно наслеђе старије од најмоћнијих, вредније од свег богатства света… и без патетичних тонова у схватању нашег несхватања докучити трагове испомераних времена и… (види цео чланак)

  Станица прича Пожега – Миленкo Пајић
 • Династија одсечених носева – Предраг Радоњић

  Бог ствара ниизчега, а ми из руина… Цитирајући Кристијана Дитриха Грабеа на почетку своје друге прозне књиге „Династија одсечених носева“, Предраг Радоњић (1970) нам посредно предочава и свој поетички концепт, базиран, пре свега, на делима из најбоље традиције српске прозе постмодерног доба, а и шире. Ваља имати на уму чињеницу да је реч о писцу… (види цео чланак)

  Династија одсечених носева – Предраг Радоњић
 • Брод пацова – Слободан Симић

  На полеђини збирке кратких прича Брод пацова запажамо проницљиву монтажу ликовног уредника: Слободан Симић – хомо дуплеx. Један од двојице Симића, са смртно озбиљним изразом лица је, претпостављамо, психијатар ужичке Градске болнице. Други, пак, са дијаболичним осмејком Булгаковљевог господина Воланда, јесте познати српски сатиричар. Оба лица садејствују у истом подухвату. За ефектну анатомију морала виновника… (види цео чланак)

  Брод пацова – Слободан Симић
 • Мржња – Слободан Ристовић

  Мржња је једна од књига Слободана Ристовића објављена у првој фази његовог књижевног рада. Књига је објављена још 1982. године у издању Записа из Београда.Ова књига представља интересантну збирку Ристовићевих приповедака, невелику по обиму, али привлачног и читког штива. На 74 стране нашле су се кратке и ефектне приповетке нашег аутора које, истина, имају своје… (види цео чланак)

  Мржња – Слободан Ристовић