Годишњица

 • Херојска одбрана Ужица у априлском рату 1941. године

  „Битка за Ужице 15. априла 1941. године представља један од најсветлијих дана у историји нашег града, а Ужице је један од ретких градова у поробљеној Европи које је пружило снажан отпор фашистичком агресору”, истакла је градоначелница Ужица др Јелена Раковић Радивојевић, поводом обележавања 83. годишњице од херојске одбране Ужица у априлском рату 1941. године. Према… (види цео чланак)

  Херојска одбрана Ужица у априлском рату 1941. године
 • Сећање на хероје Кадињаче

  Одбор Владе Републике Србије за неговање традиција ослободилачких ратова Србије, Град Ужице и Народни музеј Ужице обележили су 82. годишњицу битке на Кадињачи. Након парастоса погинулим борцима који су служили свештеници ужичке цркве, положени су венци уз пратњу војног оркестра и чете почасне страже, а државни програм употпуњен је пригодним уметничким садржајем. „Наш дуг и… (види цео чланак)

  Сећање на хероје Кадињаче
 • „Први партизан“ свечано обележио 95 година рада и успеха

  „Први партизан“, водећа фабрика наменске индустрије и једна од најуспешнијих фирми у Србији, обележила је у новом погону у Даутовцу на Белој Земљи јубиларних 95. година рада и Дан предузећа, 22. новембар, посвећен сећању на 120 погинулих радника Партизанске фабрике оружја и муниције 1941. године у измештеном погону у трезору Народне банке, данашњем меморијалном простору… (види цео чланак)

  „Први партизан“ свечано обележио 95 година рада и успеха
 • Обележавање 75 година Историјског архива Ужице

  У оквиру обележавања јубиларних 75 година постојања Историјски архив Ужице приредиће више догађаја. У четвртак, 5. октобра у 18 часова у Свечаној сали Градске куће биће представљена монографија „Коло српских сестара Ужице – мисија доброте 1921-2022“ аутора Слободанке Мире Станковић-Ћирковић. У понедељак, 9. октобра у 13 часова у Историјском архиву свечано ће бити отворена изложба… (види цео чланак)

  Обележавање 75 година Историјског архива Ужице
 • Удружење Ужичана у Београду обележило 100 година од оснивања

  Удружење Ужичана у Београду, обележило је јубиларних 100 година од оснивања, свечаном академијом у Дому војске Србије. Председник Удружења Ужичана у Београду Милош Туцовић, поздрављајући присутне чланове Удружења и госте, истакао је да је свечана академија само први у низу догађаја којима ће ово удружење које поштује, чува и негује традицију Ужица и ужичког краја,… (види цео чланак)

  Удружење Ужичана у Београду обележило 100 година од оснивања
 • Сто година Добровољног ватрогасног друштва Ужице

  Свечаним дефилеом припадника ватрогасних јединица из Златиборског округа и приказом оспособљености ужичке ватрогасне јединице обележено је 100 година Добровољног ватрогасног друштва у Ужицу. На свечаној академији у сали Народног позоришта тим поводом наступио је Уметнички ансамбл “Станислав Бинички” Министарства одбране. Обележавању вредног јубилеја ужичких ватрогасаца присуствовали су бројни грађани и представници ватрогасних организација и друштава… (види цео чланак)

  Сто година Добровољног ватрогасног друштва Ужице

Deprecated: trim(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /home/uzicenet/public_html/wp-content/plugins/simple-lightbox/includes/class.utilities.php on line 545