Изложба акварела Душана Старчевића

„Љубав према овом, као и према сваком другом послу, пресудна је за успех, а сликарство осећам као нешто нераздвојиво, још једно ткиво без кога се не може“, рекао је на отварању изложбе Душан Старчевић / Фото Град Ужице

Изложба акварела Душана Старчевића, под називом ”У воденом огледалу” отворена је 14. марта у холу Градског културног центра.

У присуству великог броја поштовалаца Старчевићевог стваралаштва, изложбу је отворила градоначелница Ужица др Јелена Раковић Радивојевић, нагласивши да су „различити културни садржаји увод у изузетно важан период, годину у којој ће Ужице носити титулу Престонице културе Србије“. 

О Старчевићевим сликама говорио је Зоран Јеремић, истакавши да он припада генерацији ужичких сликара која је осамдесетих година у ужичко сликарство унела нешто ново.

Душан Старчевић рођен је 1950. године у Ужицу. Дипломирао је 1984. године на Академији уметности у Новом Саду, на Одсеку за сликарство.

Члан је УЛУС-а. Аутор је више самосталних изложби у земљи и иностранству. Такође је учесник на бројним групним изложбама.

Панорама Ужица

Добитник је Награде за сликарство Међурепубличке културно-просветне заједнице Пљевља 1995. године, као и награде Града Ужица за изузетне резултате у раду 2018. године.

Панорама Ужица

Поделите:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *