Радови на изградњи обилазнице око Ужица

Интензивирани су радови на изградњи обилазнице око Ужица према пројекту и инструкцијама Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре. Радове вредне 30 милиона евра изводи кинеска компанија „Power construction corporation of China, Limited“, која је очистила терен, изградила све приступне путеве и почела постављање првих од укупно 44 шипа.

Фото: град Ужице

Према документу који је израдио Институт за путеве АД Београд, деоница дужине приближно 4,8 километара почиње денивелисаном раскрсницом „Сурдук”, на споју са Златиборским путем у месту Сурдук.

На краку петље Бајина Башта – Ужице пројекат предвиђа изградњу галерије, а у зони саме денивелисане раскрснице примењена је и кружна раскрсница.

Одмах при почетку пружања трасе, након денивелисане раскрснице „Сурдук” предвиђена је изградња моста преко реке Ђетиње дужине око 260 метара.

Пред завршетак пружања нове саобраћајнице, предвиђена је површинска трокрака раскрсница на коју је прикључен пут који води од Ужица.

Панорама Ужица

Брзина на овој деоници пројектована је на 60 километара на час, а градиће се две траке ширине 3,25 метара. Осим моста преко реке Ђетиње, ради прелажења преко депресија терена дуж трасе саобраћајнице предвиђено је седам мостовских конструкција распона од 20 до 130 метара.

Изградња обилазнице око Ужица проглашена је пројектом од националног интереса.

Панорама Ужица

Поделите:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ужице.Нет

О Ужицу и ужичком крају