Возом од Ужица до Београда за мање од три сата

Разговор Бојане Марковић са Иваном Булајићем

Добра вест стиже из „Србијавоза“ – следеће године увешће се нови поласци возова на релацији Ужице-Београд који ће ту релацију прелазити за мање од три сата. Воз ће стајати само на већим станицама, као што су Пожега, Косјерић и Ваљево.

Гостујући на РТС-у вршилац дужности директора „Србијавоза“ Иван Булајић најавио је да ће 2024. године на српским пругама бити 18 нових возова који ће углавном саобраћати као некадашњи пословни возови.

Ужичани се добро сећају пословног воза који је кренуо половином седамдесетих, када је пруга Београд-Бар стигла до Ужица, полазио из Ужица после 5 часова и у Београд стизао пре 8, дакле за мање од три сата. Толико и у повратку око 17 часова из Београда.

Директор Булајић је истакао да се људи враћају железници. Разлог више биће нови возови за регионални саобраћај, са удобнијим седиштима, а имаће и друге погодности као што је апарат за пиће.

Планира се и продужење неких линија, међу којима и оних из Ужица, који ће из станице Београд-Прокоп настављати до станица Нови Београд и Земун.

Панорама Ужица

Нови ред вожње на железници ступио је на снагу, а нови возови биће увођени у саобраћај од априла па све до краја 2024. године, један по један, како буду стизали из фабрике.

Панорама Ужица

Поделите:

2 реаговања на на „Возом од Ужица до Београда за мање од три сата“

  1. A od Priboja do Uzica se putuje vise od 2,5 sati

  2. Sanja

    Bilo bi lepo kada bi moglo iz Užica da se putuje preko Valjeva,Šapca pa u Beograd. To je deonica koja nije omogućena građanima. Ima autobuski prevoz koji nije baš sjajan i kasne po 40 min.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *