• Obeležena 82. godišnjica oslobođenja Užica

  /

  ,

  U organizaciji Gradskog odbora SUBNOR-a i grada Užica na Partizanskom groblju Dovarje obeležen je 24. septembar, dan kada je 1941. godine u ratom okupiranoj Evropi stvorena jedina slobodna teritorija – Užička republika. Polaganjem venaca brojne delegacije odale su počast herojima i svim stradalima tokom narodooslobodilačke borbe u Drugom svetskom ratu. U ime grada Užica venac… (vidi ceo članak)

  Obeležena 82. godišnjica oslobođenja Užica
 • Miholjski susreti sela u Zlakusi

  /

  Selo Zlakusa kod Užica domaćin je trećih po redu „Miholjskih susreta sela“ koji se održavaju u subotu 23. septembra. Svečano otvaranje je u 10 časova. Na takmičenju učestvuju predstavnici 23 seoske mesne zajednice. U prvom delu manifestacije predstavnici sela nadmetaće se u nadvlačenju konopca, bacanju kamena u dalj, šahu, fudbalu i stonom tenisu. U drugom,… (vidi ceo članak)

  Miholjski susreti sela u Zlakusi
 • Nova izložba u galeriji Reflektor

  „Dobro je da se vidimo – oblik i pokret”, naziv je izložbe koja će u subotu 23. septembra biti otvorena u Galeriji Reflektor u Krčagovu (zgrada bivše kasarne) u 19 časova. Svoje radove prikazaće Igor Bošnjak, Nenad Malešević, Miodrag Manojlović, Mladen Miljanović i Branislav Šarčević. Od 17 časova biće predstavljena knjiga „Lekcije o dizajnu“ (izdanje… (vidi ceo članak)

  Nova izložba u galeriji Reflektor
 • Novi projekat saradnje gradova Užice i Tuzla

  /

  ,

  U Užicu je održana početna konferencija projekta prekogranične saradnje „Novi lokaliteti za boravak na otvorenom u svrhu unapređenja kvaliteta turističkog proizvoda” koji će se realizovati u okviru projekta Open Air Everywhere uz podršku Evropske unije. Novi projekat koji se pokreće vredan je gotovo 400.000 evra i doprineće u velikoj meri daljem razvoju turizma i unapređenju… (vidi ceo članak)

  Novi projekat saradnje gradova Užice i Tuzla
 • Festival „Dani Danila Lazovića“ u Priboju

  Festival „Dani Danila Lazovića“, ove godine pod sloganom „Naših deset godina“ koji asocira na desetogodišnji jubilej ove manifestacije, održava se od 18. do 23. septembra u Priboju, u Domu kulture „Pivo Karamatijević“ i Zavičajnom muzeju.   Posvećen je uspomeni na poznatog filmskog, pozorišnog i televizijskog glumca Danila Lazovića (Brodarevo, 1951 – Beograd, 2006), koji je… (vidi ceo članak)

  Festival „Dani Danila Lazovića“ u Priboju
 • Festival fantastike u Užicu od 18. do 23. septembra

  „Fantast fest Užice”, novi gradski festival, biće održan od 18. do 23. septembra. Festival se organizuje u susret 2024. godini u kojoj će Užice poneti titulu Prestonice kulture Srbije, a svi planirani programi biće realizovani u Gradskom kulturnom centru i Narodnoj biblioteci Užice, najavili su organizatori. PROGRAM FESTIVALA Ponedeljak, 18.9. 18 časova, Gradski kulturni centar… (vidi ceo članak)

  Festival fantastike u Užicu od 18. do 23. septembra
 • “Odzivi Paunu” u Ribaševini

  Narodna biblioteka Užice organizuje 45. književnu manifestaciju „Odzivi Paunu“ u subotu, 16. septembra u 13 sati, ispred crkve Svetog Vasilija Ostroškog u Ribaševini. Prevoz je organizovan, a polazak je u 12 časova u ulici iznad Narodne biblioteke Užice. (vidi ceo članak)

  “Odzivi Paunu” u Ribaševini
 • Jugoslovenski pozorišni festival u Užicu od 1. do 7. novembra

  Narodno pozorište Užice najavilo je održavanje 28. Jugoslovenskog pozorišnog festivala „Bez prevoda“ od 1. do 7. novembra 2023. godine. Na programu će biti sedam takmičarskih predstava. Prodaja karata počinje 13. septembra po ceni od 11.000 dinara (za sve predstave – parter sredina) i 9.000 dinara (za sve predstave – parter strane i balkon). Komplet karata… (vidi ceo članak)

  Jugoslovenski pozorišni festival u Užicu od 1. do 7. novembra
 • Odbojkaški „Turnir šampiona“ u užičkoj hali Veliki park

  /

  Odbojkaški klub „Jedinstvo“ organizator je i domaćin trećeg po redu „Turnira šapiona”, koji se igra do nedelje 10. septembra u hali Veliki park. Pokrovitelj turnira je grad Užice. Na turniru učestvuju odbojkašice „Jedinstva“, „Crvene zvezde“, „Tent“-a iz Obrenovca i Uba, najavljeno je na konferenciji za medije Grada Užica . Turnir ove godine ima i humanitarni… (vidi ceo članak)

  Odbojkaški „Turnir šampiona“ u užičkoj hali Veliki park
 • „Trofej Radomir Antić” u Užicu 9. i 10. septembra

  /

  Treći po redu Međunarodni dečiji fudbalski festival „Trofej Radomir Antić”, u čast i sećanje na proslavljenog fudbalera i trenera, Užičanina Radomira Antića, biće održan u Užicu u subotu i nedelju, 9. i 10. septembra, najavljeno je na konferenciji za novinare Grada Užica. Očekuje se učešće oko 1200 mladih fudbalera iz 100 ekipa iz Srbije, Bosne… (vidi ceo članak)

  „Trofej Radomir Antić” u Užicu 9. i 10. septembra

Užice.Net

O Užicu i užičkom kraju