Београд – престоница ноћног провода

Београд. Како га кратко представити. Светски град, престоница у рангу најлепших главних градова у Европи, срце Србије и њене туристичке понуде . Град историје и културе, на две реке. Отворен за свакога, свакоме има шта да покаже и да понуди. Да угости, орасположи и развесели.

Ноћна светла Београда / Фото Иван Алексић на Unsplash

Град најбољег ноћног провода. Са сплавовима каквих нема или мало има у целој Европи, са врхунски уређеним клубовима и проводима за причу и изван граница, са  ресторанима и бираном гастрономском понудом, од српске до најпопуларнијих кухиња света.

Зато је Београд један од најпосећенијих европских градова. Статистика бележи да свака година превазиђе претходну по броју и гостију и ноћења.

Сплавови за јединствени доживљај

Један од магнета који привлачи госте су сплавови на обалама Саве и Дунава, који гостима нуде целоноћну забаву уз светске хитове и новије техно ритмове, домаћу фолк и рок музику,.

Београдски сплавови су туристичка атракција која привлачи велики број гостију из иностанства. То је једно ново искуство енергије, забаве, расположења, дружења. Сплавови су симбол београдског лета, испуњења ноћи и доживљаја јутра на реци, када сјај ноћног светла смењује прва трака сунца у води. Бројни страни гости не желе да пропусте такво искуство Београда, о коме се увелико прича и радо му се враћа.

Сплавови су модерно уређени и опонашају такав амбијент у светским клубовима, само што су ови на реци, често и отворени јер су летње ноћи топле и пријатне. Неки раде и зими, али тада се магнетска привлачност помера на клубове у граду. И опет траје београдски ноћни живот, уз добар ритам живе свирке или уз најбоље ди џејеве, музику свих жанрова и меридијана.

Ужичка плажа

Ентеријер је препознатљив, шанк, барске столице, сепареи – али је конобар увек на услузи. Точе се добра пића, егзотични коктели, али и – домаћа шљивовица.

Препорука је да увек резервишете место ако желите излазак на сплав. Без резервације тешко да ћете наћи место, нарочито ако је излазак групни.

Дрес код подразумева елеганцију. Гужва је увек велика и штета што на сплаву нема модне писте да њоме прошетају атрактивне београдске лепотице. Али су и овако увек у центру пажње. Галерије фотографија са сплавова препуне су њихових осмеха и расположених лица гостију, под бљештавилом разнобојног светла. 

Београдски сплавови имају све најбоље што гости могу пожелети – квалитет услуге, амбијент, уређеност, тако да ће они који воле свој сплав увек рећи да је он најбољи. И зато су сви београдски сплавови најбољи.

По чему је Ласта сплав другачији

Заправо, сплав Ласта има све оно што испуњава приче о београдским сплавовима, али има и оно нешто што га издваја. За неке је то познати Матине у Ласти, који је већ неколико година синоним за другачију журку на светском нивоу. Из Ласте, уз позив, обећавају „да ћете уживати у коктелима и највећим хитовима, уз задивљујући поглед на реку… јер је то место које ноћни живот Београда чини незаборавним искуством и журком коју можете пронаћи у светским метрополама попут Њујорка, Мајамија или Берлина“.

Ласта сплав се препоручује као „омиљено место урбане београдске екипе и отворен је за све људе који желе да проведу време у добром друштву и уз одличну музику“.

На музичком репертоару налазе се РнБ, диско, фанк и поп музика, познати домаћи и страни хитови по избору сјајних ди-џејева. Вероватно је РнБ (rhytam and blues) један од најзаступљенијих музичких праваца на београдским сплавовима, па тако и на Ласти, где се радо слуша све, од Џери Ли Луиса до Бијонсе. То је музика која покреће, по некима прави кардио тренинг.

За добар провод не морате чекати викенд, Ласта сплав ради још четири радна дана у седмици и приређује најбољи ноћни живот у граду.

Нећете погрешити ако изаберете и неки други од популарних сплавова, Freestyler, River, Поветарац… А ту су и познати београдски клубови у граду, више за изласке у хладнијем периоду године, као што су Тарапана, Комитет, Stefan Braun, The Bank…

Чари београдских ресторана

Најбољих ресторана у Београду има у скоро сваком његовом делу, а од њих у најновијем Michelin водичу за 2024. годину тренутно се налазе двадесет два.

Најбоље ресторане наћи ћете у срцу града, у Скадарлији, Старом граду, Савском венцу, на Врачару и Калемегдану… Само мало даље, на Звездари и Вождовцу… На Новом Београду, Земуну и његовом кеју… Крај Саве и Дунава… У сваком можете уживати у изврсној храни са богатог менија.

Гастрономска понуда задовољава свачији укус. У понуди су сви укуси и мириси света – италијански специјалитети, паста и пица, латино или медитеранска кухиња, кинеска јела, суши, риба и плодови мора. Али странци нарочито воле српску, јаку кухињу, роштиљ, пљескавице и ћевапчиће. Уз укусан оброк тешко је одолети и добром вину, тортама и колачима.

Најбољи ресторани Београда су уређени и чисти. Ентеријери су у широком амбијенталном распону – од угледања на српску етно традицију или најлуксузније и екстравагантне светске ресторане.

Ако сте гост Београда, не пропустите да видите Храм Светог Саве, краљевске дворове, Победника на Калемегдану са предивним погледом на Саву и Дунав… Уживајте у добрим ресторанима, винаријама, пивницама, посластичарницама…

Доживите ноћни Београд на сплавовима и клубовима… Увек ћете пожелети да то поновите.

Таратурс крстарење Перућац - Вишеград - Перућац

Поделите:

Места:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *