Радојко Лако Веселиновић добитник награде “Златна сова”  

Радојко Лако Веселиновић / Фото Данас

Радојко Лако Веселиновић из Ужица добитник је прве награде “Златна сова” за најбољи необјављени роман у 2024. години, коју додељује Завод за уџбенике и наставна средства Републике Српске.

Жири у саставу Предраг Петровић (председник), Драгана Бедов и Игор Симановић одлучио је да прву награду добије рукопис “Савршено нормалан човек” чији је аутор Радојко Лако Веселиновић.

Другу награду добио је рукопис “Андрак” аутора Михајла Орловића из Бањалуке, а трећа награда додељена је рукопису “Тремор” аутора Ивана Новчића из Краљева.

На конкурс за књижевну награду за најбољи необјављени роман “Златна сова” Завода за уџбенике и наставна средства Републике Српске за ову годину стигао је 31 рукопис, од којих је осам ушло у шири избор.

Радојко Лако Веселиновић (1952) аутор је романа Човек у тами, Пасивна еутаназија, Турски мрави не знаки за кишу, Чувари догме, збирке позоришних драма Удар , кратке прозе Додирнути,  збирке љубавне поезије Бат дивљих табана. У Народном позоришту Ужице изведене су две његове драме, Ментална хигијена и Рођендански дар.

Велики Рзав, Орловача, Равни

Окосницу сижеа новог романа Савршено нормалан човек чинe неки од кључних догађаја из живота руског песника Александра Сергејевича Пушкина.

Поред књижевног рада Радојко Веселиновић је и сликар и позоришни сценограф. Награђиван је за свој  књижевни, сликарски и позоришни рад.

Таратурс крстарење Перућац - Вишеград - Перућац

Поделите:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *