Најава манифестација у оквиру Престонице културе

Ужице / Фото Слободан Јовичић

Директори установа културе у Ужицу представили су одборницима Скупштине града садржаје које ће реализовати у оквиру манифестације Ужице – престонице културе.

То су бројне изложбе, промоције, представе, концерти, традиционалне и нове манифестације вредне пажње и достојне титуле коју град званично преузима 21. марта.

“Званично преузимање титуле од  града Чачка обележићемо првог дана пролећа велелепном манифестацијом под називом “Празник светлости” на Тргу партизана. У току су све неопходне техничке припреме за овај догађај, програмски садржаји су осмишљени и биће презентовани на промоцијама у Ужицу и Београду“, истакла је градоначелница Ужица др Јелена Раковић Радивојевић.

На самом отварању 21. марта биће присутни Симфонијски хор и оркестар РТС-а као и Дејан Петровић и КУД Ере. Након тога 22. марта на тргу ће наступити група Галија, а 23. марта је концерт групе Ван Гог.

„Програмска књига је дата у штампу и самој манифестације претходиће две промоције, прва 5. марта у 19 часова у Народном позоришту, а 7. марта у Музеју савремене уметности у Београду. Промовисаћемо програмску књигу и све садржаје које ћемо реализовати у оквиру овог програма“, истакла је градоначелница др Јелена Раковић Радивојевић.

Панорама Ужица

Према речима Бранислава Митровића, председника Скупштине града Ужица и координатора програма, поред културе нагласак је и на туристичкој понуди.

“Културни садржаји, културне институције, нови простори, нова удружења и нови процеси тицаће се и туристичке понуде нашег града. Кроз културна дешавања на пет најзначајних туристичких локација, фокус стављамо на развој туризма и то је нешто што ће трајати много дуже од једне године”, рекао је Бранислав Митровић.

Панорама Ужица

Поделите:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *