• 28. Југословенски позоришни фестивал у Ужицу

  Народно позориште Ужице Среда, 1. новембар:  НАРОДНО ПОЗОРИШТЕ У БЕОГРАДУ ДЕЦА, по роману Милене Марковић, опера у 17 песама на музику Ирене Поповић Композиторка и редитељка Ирена Поповић Четвртак, 2. новембар:  ЈУГОСЛОВЕНСКО ДРАМСКО ПОЗОРИШТЕ  БЕОГРАД ЕДИП, Софокле, режија Вито Тауфер  Петак, 3. новембар:  ГРАДСКО ДРАМСКО КАЗАЛИШТЕ ГАВЕЛА ЗАГРЕБ НАШ РАЗРЕД, Tadeusz Slobodzianek, режија Јасмин Новљаковић… (види цео чланак)

  28. Југословенски позоришни фестивал у Ужицу
 • Пратећи програм Југословенског позоришног фестивала

  У оквиру пратећег програма Југословенског позоришног фестивала у Народној библиотеци биће одржане три књижевне вечери – 2, 3. и 6. новембра са почетком у 18 часова. У четвртак 2. новембра биће представљен први роман драмског писца Алмира Имширевића, под називом „Златни гелерˮ. О роману ће говорити професорка Ружица Марјановић и аутор. Следећег дана, 3. новембра,… (види цео чланак)

  Пратећи програм Југословенског позоришног фестивала
 • Душа фрулом прича

  У Градском културном центру Ужице у четвртак, 2. новембра у 19 часова биће одржано вече фруле под називом „Душа фрулом прича“. У програму учествују мајстори фруле, етно појци и други гости. Организатор манифестације је Музичко друштво „Српски златоуст“, под покровитељством града Ужица. Улаз је слободан. (види цео чланак)

  Душа фрулом прича
 • Ужичко издаваштво на Међународном сајму књига у Београду

  На 66. Међународном сајму књига у Београду, ужичко издаваштво биће представљено на заједничком штанду са 37 издавача и 92 наслова, у Хали 4 Београдског сајма од 21. до 29.октобра. Ужице на сајму представља 15 издавача са 29 књига, Ариље, Прибој и Сјеницу по један издавач са по једним насловом, Бајину Башту два издавача са 4… (види цео чланак)

  Ужичко издаваштво на Међународном сајму књига у Београду
 • Почеле „Октобарске чаролије“ у Народном позоришту Ужице

  Представом “Василиса прекрасна” ужичког Народног позоришта отворене су “Октобарске чаролије”, манифестација на Великој сцени овог позоришта намењена деци која иду у вртић и ученицима до четвртог разреда основне школе. Следећа представа је „Ивица и Марица” Академије 28 Београд у уторак 17. октобра у терминима од 14 и 16 часова. У среду 18. октобра „Про-арт” Београд… (види цео чланак)

  Почеле „Октобарске чаролије“ у Народном позоришту Ужице
 • Представе на 28. позоришном фестивалу у Ужицу

  У програм овогодишњег Југословенског позоришног фестивала у Ужицу уврштене су представе: С обзиром да се ове представе на неки начин баве односом очева и деце, слоган овогодишњег фестивала је „Шта мислиш о свом оцу?”. Фестивал се одржава од 1. до 7. новембра у Народном позоришту Ужице. Улогу селектора преузео је директор ужичког позоришта Зоран Стаматовић,… (види цео чланак)

  Представе на 28. позоришном фестивалу у Ужицу
 • Ревија блуз бендова

  У организацији Удружења љубитеља блуза и рок музике „Vox experience“ 13. и 14. октобра у клубу Градског културног центра Ужице биће одржана ревија блуз бендова. Уз квалитетан музички програм, посетиоци ће током трајања ревије моћи да присуствују промоцији књиге Живка Ивковића и да посете радионицу блуз гитаре Микице Милосављевића (Смак). Цена дневне улазнице је 250… (види цео чланак)

  Ревија блуз бендова
 • Премијера „Валпургијске ноћи“ у Народном позоришту Ужице

  Премијера представе „Валпургијска ноћ“ Велимира Лукића у режији Снежане Тришић биће изведена у петак, 13. октобра у 20 часова на великој сцени Народног позоришта Ужице. У представи играју Вахидин Прелић, Хаџи Немања Јовановић, Горан Шмакић, Игор Боројевић, Бранислав Љубичић, Ивана Павићевић, Вања Ковачевић, Тијана Караичић Радојичић, Дејан Максимовић, Бојана Зечевић и Јанко Радишић. Композиторка је… (види цео чланак)

  Премијера „Валпургијске ноћи“ у Народном позоришту Ужице
 • Изложбa Драгољуба Каплановића у Народном музеју Ужице

  У Народном музеју Ужице, у среду, 11. октобра у 19 часова, биће отворена изложба радова аутора Драгољуба Каплановића Каплана, академског сликара из Ужица. Изложба под називом „Цариградски мементо“ приређује се у оквиру обележавања Дана града Ужица – 9. октобра, а поводом четрдесет пет година Каплановог уметничког рада. Од слика и цртежа који су обележили формативне… (види цео чланак)

  Изложбa Драгољуба Каплановића у Народном музеју Ужице
 • Свечано обележено 75 година рада Историјског архива Ужице

  У Историјском архиву Ужице свечано је обележен јубилеј – 75 година постојања и рада. Тим поводом отворена је изложба „Записни дуб“ и легат новинара Радована Поповића. Свечаности су присуствовали представници Министарства културе, Града Ужица, Државног архива Србије као и архива из Босне и Херцеговине, Републике Српске, Црне Горе, Косова и Метохије и Словеније. О историјату… (види цео чланак)

  Свечано обележено 75 година рада Историјског архива Ужице
Панорама Ужица

Ужице.Нет

О Ужицу и ужичком крају