• Отворена 27. Међународна колонија уметничке керамике Злакуса – Ужице

  У Галерији „Рефлектор“ у Крчагову отворена је 27. Међународна колонија уметничке керамике Злакуса – Ужице. На свечаном отварању градоначелница Ужица др Јелена Раковић Радивојевић истакла је „да то што је колонија 27. по реду довољно говори о њеном трајању и квалитету, али и упорности наше уметнице Софије Бунарџић да у најразличитијим околностима, готово три деценије… (види цео чланак)

  Отворена 27. Међународна колонија уметничке керамике Злакуса – Ужице
 • Вече са глумцем Небојшом Миловановићем

  Глумац Небојша Миловановић биће гост уметничке вечери у оквиру културног програма Специјалне болнице „Чигота“ на Златибору у петак, 11. августа у 20.30 часова.   Небојша Миловановић говориће поезију великих српских песника. Избор ће бити по његовом укусу и осећају препознавања поезије, коју користи и као инспирацију на путевима на којима открива песнике и на путевима… (види цео чланак)

  Вече са глумцем Небојшом Миловановићем
 • Изложба “Васко Попа – Далеко у нама” на Златибору

  Изложба “Васко Попа – Далеко у нама” биће отворена у галерији Специјалне болнице „Чигота“ на Златибору у четвртак, 10. августа у 20.30 часова. Васко Попа (1922-1991) био је песник, преводилац и академик. Његова прва збирка песама „Кора“, објављена 1953. године, сматра се почетком српске послератне модерне поезије и оставила је велики утицај на млађе нараштаје… (види цео чланак)

  Изложба “Васко Попа – Далеко у нама” на Златибору
 • 27. Међународна колонија уметничке керамике „Злакуса“ Ужице

  Међународна колонија уметничке керамике „Злакуса“ у Ужицу, 27. по реду, биће одржана од 8. до 18. августа у Галерији „Рефлектор“ у бившој касарни у Крчагову. Свечано отварање Колоније је у среду, 9. августа у 13 часова. На овогодишњој колонији уметничке керамике учествује 9 уметника, од којих двоје из Бугарске. Гост колоније је Деса Ћазић Кален… (види цео чланак)

  27. Међународна колонија уметничке керамике „Злакуса“ Ужице
 • Ерски кабаре на Голд гондоли на Рибничком језеру

  „Летњи улични ерски кабаре“ је манифестација коју библиотека „Љубиша Р. Ђенић“ из Чајетине организује од 2008. године и део је културних збивања и туристичке понуде Златибора. У организацију догађаја укључени су и Туристичка организација Златибор и ЈП „Голд гондола Златибор“. Следеће издање ерског кабареа је у недељу, 6. августа на међустаници Голд гондоле на Рибничком… (види цео чланак)

  Ерски кабаре на Голд гондоли на Рибничком језеру
 • “Златни звуци” у хотелу Палисад на Златибору

  „Са моје леве стране гледам у чувену Шумановићеву ‘Санте на Сени’, на зиду преко пута поглед ми мами Лубардин портрет, уз који се даље нижу дела Уроша Предића, Зоре Петровић, Миће Поповића… Уживам у укусу свог омиљеног вина, док овај простор испуњавају ноте Шумана, Моцарта, Баха, Чајковског, Белинија, Пучинија… Не, нисам у некој светској метрополи,… (види цео чланак)

  “Златни звуци” у хотелу Палисад на Златибору
 • У ужичком биоскопу: Опенхајмер и Барби

  Прави хитови у биоскопима ових дана су филм о физичару Роберту Опенхајмеру и први играни филм о Барби, популарној лутки коју производи Mattel. Ако сте пропустили ове филмове можете их погледати до 9. августа у ужичком АРТ биоскопу. Филм “Барби” пуни салу ужичког кина. То је америчка фантастична комедија из ове године у режији Грете… (види цео чланак)

  У ужичком биоскопу: Опенхајмер и Барби
 • Фестивал „Залет“ у Галерији Ковачевић на Боровој Глави

  Три фестивалска уметничка дана на Боровој Глави на Златибору, од петка до недеље (28-30. јул) биће испуњени сликањем, вајањем, радионицама, филмом, музиком… Манифестација „Залет“ уноси још више уметности на Златибор, настављајући мисију оснивача Галерије, сликара Божа Ковачевића (1934-2010), који је овај „уметнички град“ на скоро хиљаду квадратих метара подигао 1981. године као свој животни и… (види цео чланак)

  Фестивал „Залет“ у Галерији Ковачевић на Боровој Глави
 • “Чиготино културно лето” на Златибору

  Културно лето у „Чиготи“ почело је причом о несвакидашњем путовању. Представљена је књига Сање Домазет „На кафи код Шекспира“ награђена признањем „Љубомир П. Ненадовић“ за најбољу путописну књигу на српском језику 2022. године. Видевши и сазнавши оно што другима промиче Сања Домазет посетиоце је упознала са магичним кућама у којима су се рађали, бивали, умирали… (види цео чланак)

  “Чиготино културно лето” на Златибору
 • Одржан јубиларни 50. Сабор трубача на Златибору

  Свечаним дефилеом дувачких оркестара кроз центар Златибора синоћ је почео 50. јубиларни Сабор трубача и смотра народног стваралаштва. На сцени Краљевог трга одржано је такмичење које је уједно и квалификационо за овогодишњи Сабор трубача у Гучи 13. августа. У такмичарском делу наступили су оркестар “Браће Илић”, оркестар “Марка Трнавца”, оркестар “Мирослава Ђунисијевића”, оркестар “Марка Глигоријевића”,… (види цео чланак)

  Одржан јубиларни 50. Сабор трубача на Златибору
Панорама Ужица

Ужице.Нет

О Ужицу и ужичком крају