Озон терапија као стоматолошка услуга

Развој савремене стоматологије омогућио је значајно успешније лечење болести зуба. Иновативним поступцима у области оралне хирургије и протетике могу се успешно надоместити изгубљени природни зуби и постићи функционалност и естетика који вам враћају сигурност при исхрани и лепши изглед лица.

Стоматолошке ординације у Србији успешно прате иновације савремене стоматологије, као што су на пример процедуре All on 4 и All on 6, којима се уградњом моста надокнађују сви зуби једне вилице, а који је ослоњен на само 4 или 6 импланта.

Још једна иновативна метода лечења је озон терапија, потпуно безболна, којом се дејством активног кисеоника против бактерија, вируса и гљивица лече болести зуба и усне дупље, нарочито пародонтопатије, а у оралној хирургији убрзава зарастање рана и факторима раста подстиче обнављање ткива.

Озон терапија је метода која укључује употребу озона за лечење и дезинфекцију оралних болести и проблема / Foto Unspalsh

Значај редовних прегледа

Иако савремена стоматологија у многоме може да помогне, ипак су своји природни зуби најбољи и треба их чувати. А најбољи начин да што дуже сачувате здраве зубе је редовна посета стоматолошкој ординацији и контролни прегледи зуба.

Ваш стоматолог заједно са вама пратиће стање ваших зуба и усне дупље и по потреби предузимаћете адекватно и благовремено лечење.

Панорама Ужица

Немојте дозволити да почетни каријес пређе у озбиљно обољење које се може завршити и неопходношћу вађења зуба. Или да не реагујете на прве знаке пародонтопатије чији крајњи исход често буде остајање без зуба.

Препоручује се да бар једном годишње одете на преглед у стоматолошку ординацију и на време спречите развој болести зуба и усне дупље.

Услуге стоматолошке ординације

Одржавање оралне хигијене подразумева правилно коришћење основних средстава за ту намену, а то су четкица за зубе и зубни конац. Ту су помоћна средства, раствори, гелови, али они ипак остају само помоћ да не дође до појаве обољења.

Бројни су ризици који могу да утичу на здравље зуба, има ту утицаја и генетике, али редовни прегледи бар једном годишње најбоља су превентива.

Стоматолошка ординација је место где можете добити савет, урадити преглед и ако треба предузети лечење које одговара установљеном обољењу.

Зависно од специјализације, стоматолошке ординације обично нуде лечење у следећим областима:

 • Дечија стоматологија
 • Болести зуба
 • Пародонтологија
 • Рестауративна стоматологија
 • Протетика
 • Орална хирургија
 • Естетска хирургија
 • Ендодонција
 • Ортодонција

На вама је да се на време јавите стоматологу, а он ће најбоље знати који је начин лечења најефикаснији уколико установи евентуално обољење.

Шта је озон терапија у стоматологији

Озон терапија у савременој стоматологији је метода која укључује употребу озона за лечење и дезинфекцију оралних болести и проблема. Озон је активни облик кисеоника који има снажно антибактеријско дејство и користи се за убијање бактерија, вируса и гљивица и подстицање процеса оздрављења.

 • Користи се при лечењу каријеса и за дезинфекцију зубних канала уклањањем патогених организама који узрокују инфекције зуба.
 • Озон терапија се често примењује за лечење упалних болести десни, као што су гингивитис и пародонтитис и за ефикасну обраду пародонталних џепова.
 • Активним озоном третирају се хируршке ране које могу настати оперативним захватима, приликом вађења зуба или уградње импланта.
 • Овом методом лече се афте, херпеси на уснама и ранице у усној дупљи које могу настати као последица ношење тоталних или визил протеза.
 • Терапија озоном може помоћи у уклањању непријатних мириса из уста, јер убија бактерије које узрокују лош задах.
 • Ефекат примене озона у стоматологији испољава се и у подстицању фактора раста из ћелија чиме се значајно убрзава зарастање рана и реинтеграција ткива после хируршких интервенција. 

Уз све ове предности и напомена за оне који се плаше зубара – озон терапија је потпуно безболна и једноставна, тако да нема разлога за страх.

Озон терапија у Београду по ценама прихватљивим за широк круг потенцијалних пацијената доступна је и потврђује успешно праћење иновативних метода лечења у савременој стоматологији у свету. Користи се и најмодернија опрема реномираних произвођача која омогућава максималне ефекте ове методе у третману ширег круга обољења зуба, десни и усне дупље.

Панорама Ужица

Поделите:

Места:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *