Изабрано руководство Града Ужица у наредне четири године

Већином гласова одборника Скупштине града Ужица др Јелена Раковић Радивојевић изабрана је за градоначелницу Ужица. Ово је њен други мандат на тој функцији и како је истакла, за то захвалност дугује грађанима Ужица, који су јој поклонили поверење на недавно одржаним локалним изборима.

Др Јелена Раковић Радивојевић, градоначелница Ужица
Др Јелена Раковић Радивојевић: Ја ћу и овом приликом да се најпре захвалим на подршци и указаном поверењу како колегама одборницима, тако и свим грађанкама и грађанима Ужица који су препознали да је оно што смо радили у претходне четири године било добро / Фото Град Ужице

Функцију заменика градоначелнице обављаће Рајко Радосављевић, док су чланови градског већа Миодраг Петковић задужен за финансије, Драгољуб Стојадиновић задужен за пројекте и друштвену делатност, Слободан Грбић задужен за област социјалне политике, Срђан Недељковић задужен за јавна предузећа, Владимир Синђелић задужен за месне заједнице, Зоран Лазић задужен за ванредне ситуације, Душанка Селаковић задужена за екологију и туризам, Слободан Шиљковић задужен за саобраћај и Владан Виријевић задужен за привреду и пољопривреду.

Избору руководства града претходило је потврђивање мандата одорника, избор председника, заменика и секретара скупштине, као и избор Административно мандатне комисије.

Бранислав Митровић, који је ту функцију обављао и у претходном сазиву, изабран је за председника ужичког парламента. Његов заменик биће Александар Дрндаревић. За секретара Скупштине града Ужица именована је Јелена Суботић дипломирани правник.

Именована је и Административно мандатна комисија, за председника је изабрана Љиљана Кузмановић, заменик је Бојана Гудурић, док су чланови Марија Паликућа, Бранка Будимир, Гордана Бошњаковић, Бранко Илић и Радован Новаковић.

Јавор, споменик мајору Илићу
Јавор, споменик мајору Илићу

Поделите:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *