Институције

 • Дечији новогодишњи концерт у Ужицу

  Дечији новогодишњи концерт Основне музичке школе „Војислав Лале Стефановић“ у Ужицу (2024) Новогодишњи концерт Основне музичке школе „Војислав Лале Стефановић“ у Ужицу је одржан 28. децембра 2023. у сали Учитељског факултета у Ужицу. На концерту су наступила и деца припремног разреда са учитељицама Милицом Брашанац и Марином Шапоњић. Извели су пет песама. (види цео чланак)

  Дечији новогодишњи концерт у Ужицу
 • Историјски архив Ужице

  Историјски архив Ужице основан је 1948. године. Од тада Установа је прешла дуг развојни пут од малог архивског средишта до савремене архивске установе. Више деценија Архив није имао свој простор и услови рада били су изузетно тешки. Био је смештен у згради Окружног народног одбора, задужбини проте Гаврила Поповића, потом у познатој „Ђенића кафани“, а… (види цео чланак)

  Историјски архив Ужице
 • Бизнис инкубатор центар Ужице

  Бизнис инкубатор центар Ужице отворен је 2009. године као инструмент локалног економског развоја. Основни циљ је подршка предузетништву и пружање услуга предузетницима који започињу пословање. Термин инкубација подразумева обезбеђивање добрих услова за отпочињање нових послова и остваривање пословних идеја, иновативност у подстицању развоја предузетничког духа, као и предузимање конкретних корака у очувању таквих услова и… (види цео чланак)

  Бизнис инкубатор центар Ужице
 • Регионална развојна агенција Златибор

  Регионална развојна агенција Златибор је поуздан партнер у развоју округа и реализацији пројеката са циљем да допринесе одрживом социо-економском развоју и стабилности пословног окружења. Трансформацијом Регионалног центра за развој малих и средњих преузећа и предузетништва створени су услови за офанзивнију примену стратешког планирања и реализацију развојних иницијатива. Регионална развојна агенција пружа квалитетне услуге писања пројеката,… (види цео чланак)

  Регионална развојна агенција Златибор
 • Регионална привредна комора

  Регионална привредна комора Златиборског управног округа је пословно-стручна организација предузећа са подручја града Ужице и општина Бајина Башта, Пожега, Ивањица, Ариље, Прибој, Пријепоље, Нова Варош, Косјерић и Чајетина. Од 2001. године организована је по моделу европског типа привредних комора, а од 2017. године део је јединственог коморског система у Србији. Основана је 1962. године као… (види цео чланак)

  Регионална привредна комора
 • Ужичко здравство

  Здравство у ужичком крају данас је организовано у оквиру Здравственог центра Ужице формираног 1990. године, са 10 домова здавља и три опште болнице. У плану је реконструкција и доградња Опште болнице у Крчагову вредна 30 милиона евра, са 20 објеката и више од хиљаду болничких постеља. Прва болница Прва болница у Ужицу је основана 26.… (види цео чланак)

  Ужичко здравство