Нова година на Тари и Бајиној Башти

Према званичним подацима хотелијера, ресторатера и издавалаца приватног смештаја, попуњеност смештајних капацитета на Тари и Бајиној Башти за време новогодишњих празника прелази 95 процената. Цена приватног смештаја варира у односу на врсту смештајне јединице и локације на којој се налази. Дневни најам апартмана на Тари за празнике износи 100 евра док је за изнајмљивање луксузнијег смештаја потребно издвојити око 320 евра. Цена по Новој години у приватном смештају је од 50 до 100 евра – рекао је Синиша Спасојевић из Туристичке организације Тара-Дрина.

Видиковац на Тари / Фото: РИНА

Хотели Војне установе „Тара“ бележе максималну попуњеност. Цена хотелског смештаја у хотелу „Оморика“ која укључује услуге полупансиона уз могућност коришћења базена, сауне и теретане, варира од 6.000 до 10.800 динара. Цена је изражена по особи на дневном нивоу. У најави је отварање садржаја за најмлађе, дечје собе која се налази у склопу хотела и ски школе која ће бити на располагању туристима.

– У осталим хотелима цена на бази услуге ноћења са доручком варира од 2.800 до 6.000 динара. Врхунска енергија, квалитетан музички програм и одлична гастрономска понуда су гарант незаборавног почетка нове године у хотелским ресторанима. За конзумацију новогодишњег менија потребно је издвојити од 2.900 динара колико до 9.000 у зависности од хотела – изјавио је за РИНУ Синиша Спасојевић.

У Бајиној Башти, на главном градском тргу 31. децембра од 12 сати заказана је представа за најмлађе, затим традиционално сликање са Деда Мразом, а од 22 сата је новогодишњи концерт Кристине Денић са бендом и поноћни наступ трубачког оркестра Петра Милићевића. Традиционална манифестације „Бајна зима“ се наставља првог дана нове године дечјим програмом.

Од краја ове године па све до 19. јануара на главној улици у Бајиној Башти у типским кућицама биће празнични базар где ће се продавати сувенири, производи домаће радиности, традиционална пића, храна и слично. У Бајиној Башти попуњеност смештајних капацитета је преко 90 процената, а цене за празнике се крећу од 30 евра па на горе.

(РИНА)

Панорама Ужица

Поделите:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Deprecated: trim(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /home/uzicenet/public_html/wp-content/plugins/simple-lightbox/includes/class.utilities.php on line 545