Изложба “Предели Милуна Видића” у Ужицу

Са изложбе у Градском културном центру / Фото: град Ужице

У оквиру Програма обележавања Дана града у Градском културном центру отворена је изложба под називом “Предели Милуна Видића”.

Градски културни центар издаје и књигу „Предели Милуна Видића“, аутора Милоша Јевтића из едиције “Одговори”, која обухвата интервју са уметником у емисији „Гост другог програма“ на Радио Београду.

Милун Видић је рођен 9. марта 1939. године у селу Роге код Пожеге. Завршио је Академију ликовних уметности у Београду и постдипломске студије 1970. године на истој Академији у вајарској класи професора Мише Поповића.

Милун Видић / Wikipedia

Од 1977. до 1994. године радио је на Академији уметности у Новом Саду где је прошао сва звања од асистента до редовног професора за предмет вајање са технологијом. Године 1994. прелази на Факултет примењених уметности у Београду где је радио као редовни професор за предмет вајање до 1. октобра 2004. године када одлази у пензију.

Преминуо је у Београду 2007. године и сахрањен је у Алеји заслужних грађана.

Стари град Ужице

Дела му се налазе у Музеју савремене уметности у Београду, Народном музеју у Београду, Галерији југословенског портрета у Тузли, Галерији Ликовног сусрета у Суботици, Народном музеју у Крагујевцу, Савременој галерији у Панчеву, Галерији Културног центра „Мишко Крањец“ у Мурској Соботи, Галерији савремене уметности у Бањој Луци, Народном музеју у Краљеву и другим музејима и галеријама.

Изложба у Градском културном центру отворена је до 18. октобра. Током трајања изложбе биће приређена и промоција књиге.

Таратурс крстарење Перућац - Вишеград - Перућац

Поделите:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *