Отворена 27. Међународна колонија уметничке керамике Злакуса – Ужице

Др Јелена Раковић Радивојевић и Софија Бунарџић на отварању изложбе

У Галерији „Рефлектор“ у Крчагову отворена је 27. Међународна колонија уметничке керамике Злакуса – Ужице.

На свечаном отварању градоначелница Ужица др Јелена Раковић Радивојевић истакла је „да то што је колонија 27. по реду довољно говори о њеном трајању и квалитету, али и упорности наше уметнице Софије Бунарџић да у најразличитијим околностима, готово три деценије у нашем граду окупља уметнике са свих страна света“. Она је најавила да ће колонија наредне године добити простор у коме ће бити изложени радови са претходних окупљања око 400 уметника из 38 земаља.

„Музеј керамике је део пројекта ‘Ужице, престоница културе Србије 2024. године”, нагласила је др Јелена Раковић Радивојевић.

Софија Бунарџић, академски сликар-керамичар, захваљујући којој колонија постоји готово три деценије, изразила је захвалност Граду и Министарству културе и информисања на подршци и истакла да је овогодишња колонија организована у сусрет Престоници културе и да су поред уметника добродошли и сви посетиоци, који желе да се упознају са начином рада, који се није мењао и који остаје веран традицији предака.

Пројектом „Керамика Злакуса“ аутора Софије Бунарџић сачувано је и обогаћено прожимање између традиционалног грнчарства, јединственог по материјалу и методу рада, и савремених тенденција у уметничкој керамици.

Панорама Ужица

Међународна колонија уметничке керамике „Злакуса – Ужице“ траје до 18. августа, а учесници ће поред рада у колонији имати прилике да посете мајсторе грнчаре у Злакуси и више културних знаменитости ужичког краја.

Панорама Ужица

Поделите:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Deprecated: trim(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /home/uzicenet/public_html/wp-content/plugins/simple-lightbox/includes/class.utilities.php on line 545