Нови пројекат сарадње градова Ужице и Тузла

У Ужицу је одржана почетна конференција пројекта прекограничне сарадње „Нови локалитети за боравак на отвореном у сврху унапређења квалитета туристичког производа” који ће се реализовати у оквиру пројекта Open Air Everywhere уз подршку Европске уније.

Нови пројекат који се покреће вредан је готово 400.000 евра и допринеће у великој мери даљем развоју туризма и унапређењу туристичке понуде, како у Златиборском округу, тако и Тузланском кантону.

Пројекат ће допринети унапређењу туристичких производа и услуга у прекограничном подручју кроз унапређење туристичке инфраструктуре, изградњу капацитета и умрежавање пружалаца услуга у туризму, као и промоцију нових туристичких услуга. Предвиђа опремање и доградњу рекреативног парка на отвореном на локалитету Илинчица у Тузли и успостављање девет еко- кампинг зона у туристичкој регији Западна Србија, које подразумевају одморишта, еко-кампове и садржаје за најмлађе. 

У оквиру новог пројекта радиће се и на изградњи капацитета туристичких актера, уз обуке за управљање новим садржајима пружаоцима туристичких услуга. Такође, у оквиру веб страница пројектних партнера израдиће се апликације за промоцију пратећих услуга на обе дестинације.

На конференцији је истакнуто да су досадашњи заједнички пројекти градова Ужице и Тузла, реализовани последњих година, вредни 2,1 милиона евра. У Ужицу то је уређење кишне канализације у Улици Милоша Обреновића у Крчагову, изградња неолитског насеља Ста-парк, реконструкција објекта Народног позоришта, а у току је реализација пројекта реконструкције ужичког антитуберкулозног диспанзера и отварања првог сеоског вртића у Карану.

Пројекат Open Air Everywhere реализује Туристичка организација регије Западна Србија у партнерству са Удружењем за развој НЕРДА, градом Тузла и Туристичком заједницом града Тузла.

Панорама Ужица
Панорама Ужица

Поделите:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ужице.Нет

О Ужицу и ужичком крају