У Прибоју одржане 51. Лимске вечери поезије

На почетку 51. Лимских вечери поезије представљена је хрестоматија победника ове традиционалне културне манифестације. Хрестоматију под називом „Златни јубилеј Лимских вечери поезије“ приредио је Светлан Милинковић, директор Дома културе “Пиво Караматијевић”.

– Захваљујући Лимским вечерима поезије, Прибој и песници који дођу и учествују, својим песмама и свиме оним што ће касније постићи, сведоче да је Прибој и овде и свуда, да му се не виде границе и он је тамо докле сеже њихова песничка реч – истакао је рецензент књиге Петар В. Арбутина.

– Овом публикацијом, првенствено због педесетогодишњице Лимских вечери поезије, које су поред неких тешких времена и пауза показале своју чврстину, хтели смо да се дотакнемо свих наших лауреата, макар кроз једну песму из победничког циклуса – истакао је аутор хрестоматије Светлан Милинковић.

Финално вече 51. Лимских вечери поезије одржано је 22. децембра у Дому културе Прибој. Жири је одабрао петоро финалиста, од укупно 92 циклуса која су стигла на овогодишњи конкурс. Финалисти су Милица Боровчанин (Соколац), Вук Манојловић (Сремски Карловци) и Лаура Ђуричковић, Матеа Грбовић и Никола Ђуришић (Подгорица).

 

Представљање хрестоматије „Златни јубилеј Лимских вечери поезије“
Панорама Ужица

Поделите:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *