• Ана Божиловић прославила Србију и родно Ужице

  Ужичанка Ана Божиловић у трци на 21 километар кроз пешчане дине освојила је друго место на свету и прославила Србију и родно Ужице. Храброг срца ова млада Ужичанка упутила се на Светско првенство „Abu Dhabi Spartan World Championship“, са жељом за новим искуством, не надајући се огромном успеху и веома добром резултату. – Трка је… (види цео чланак)

  Ана Божиловић прославила Србију и родно Ужице
 • Најуспешнији привредници ужичког региона у 2023. години

  Регионална привредна комора Златиборског округа доделила је награде најуспешнијим привредницима региона у 2023. години. Награда “Kомпанија године” у категорији велико привредно друштво додељена је предузећу “АТМ доо” Севојно. У категорији средње привредно друштво најбоље резултате имала је компанија “ДИВИ доо” Чајетина. “Trans-coop doo” из Чајетине је најуспешнији у категорији мало привредно друштво. За активности на… (види цео чланак)

  Најуспешнији привредници ужичког региона у 2023. години
 • Нова књига Емира Кустурице

  У Народној библиотеци у Ужицу у петак, 15. децембра, биће представљена нова књига филмског редитеља Емира Кустурице „Кад мртве душе марширају“. У програму ће, осим аутора, учествовати Владимир Димитријевић и Никола Маринковић. Промоција почиње у 19 часова. „Кад мртве душе марширају“ је књига која се чита у даху, и препознаје у свету око нас. Њене… (види цео чланак)

  Нова књига Емира Кустурице
 • Изложба ратног плаката у ужичком Народном музеју

  У Народном музеју у Ужицу, у петак 15. децембра 2023. године у 19 часова, биће отворена изложба „Оружје од папира, ратни плакат у Србији 1941-1944“ из збирки музеја. Аутори изложбе су виши кустос Горан Новаковића, историчар и Немања Обрадовић, историчар кустос. Изложба је уприличена поводом дана ослобођења Ужица у Другом светском рату, 16. децембра 1944.… (види цео чланак)

  Изложба ратног плаката у ужичком Народном музеју
 • У сусрет празницима у Ужицу

  Дружење са Деда Мразом, новогодишња журка и концерт Сергеја Ћетковића, то су догађаји којима Ужице улепшава новогодишње расположење деце и грађана. Дружење са Деда Мразом организовано је 15. 22. и 26. децембра на платоу испред Градске куће у периоду од 16 до часова, традиционално уз слаткише и бесплатне фотографије. У среду 27. децембра, од 16… (види цео чланак)

  У сусрет празницима у Ужицу
 • Предновогодишњи хуманитарни маскенбал

  Предновогодишњи хуманитарни маскенбал за помоћ најугроженијим малишанима са територије Ужица биће одржан у клубу Градског културног центра у суботу 16. децембра. Почетак журке је у 21 сат. Одаберите свој костим, понесите са собом слаткиш или играчку, јер ће то бити улазница на овај хуманитарни догађај. У сарадњи са Црвеним крстом Ужице биће спремљени пакетићи од… (види цео чланак)

  Предновогодишњи хуманитарни маскенбал
 • Возом од Ужица до Београда за мање од три сата

  Добра вест стиже из „Србијавоза“ – следеће године увешће се нови поласци возова на релацији Ужице-Београд који ће ту релацију прелазити за мање од три сата. Воз ће стајати само на већим станицама, као што су Пожега, Косјерић и Ваљево. Гостујући на РТС-у вршилац дужности директора „Србијавоза“ Иван Булајић најавио је да ће 2024. године… (види цео чланак)

  Возом од Ужица до Београда за мање од три сата
 • Југословенка у Градском културном центру

  Југословенка је жур свих великих југословенских бендова, урбаних музичких покрета, један пресек сцене некад и сад на овим просторима. Већ пет година Југословенка пуни београдске клубове и ево већ више од годину дана на турнеји пуни клубове широм региона. Ова журка је већ два пута ове године распродала ГКЦ. Југословенка је на програму ГКЦ-а у… (види цео чланак)

  Југословенка у Градском културном центру
 • Новинар Драгољуб Гагричић из Нове Вароши добитник „Златне значке“

  Драгољуб Гагричић (74) из Нове Вароши, новинар „Вечерњих новости“ у пензији, добитник је „Златне значке“ Културно-просветне заједнице Србије за несебичан, предан  и дугогодишњи рад и стваралачки допринос у ширењу културе. “Златну значку“ добило је 55 културних посленика и стваралаца из Србије и света и осам инстутуција културе. Из Златиборског округа признање је добила и Светлана… (види цео чланак)

  Новинар Драгољуб Гагричић из Нове Вароши добитник „Златне значке“
 • НАРОДНО ПОЗОРИШТЕ УЖИЦЕ – репертоар за децембар 2023

  Уторак 5. децембар у 20:00 Велика сцена, Ужице ПЕРПЛЕКС Мариус фон Мајенбург Горан Головко Четвртак 7. децембар у 20:00, Велика сцена Д ПИГ Бранислав Нушић Бранко Поповић Субота 9. децембар у 19:00, Велика сцена КОНЦЕРТ – УДРУЖЕЊЕ ЕРА Недеља 10. децембар у 20:00, Велика сцена Гостовање – ПРАХ Играју: Наташа Нинковић и Зоран Цвијановић Уторак… (види цео чланак)

  НАРОДНО ПОЗОРИШТЕ УЖИЦЕ – репертоар за децембар 2023
Панорама Ужица